Черна гора е най-привлекателна дестинация за руските туристи

Следват я Франция и Кипър
Обновена: 29 юли 2015 15:51 | 29 юли 2015 13:46, Елка Василева
3
Черна гора е най-привлекателна дестинация за руските туристи
Снимка: архив, Reuters

Туристическите центрове на Черна гора са първи в списъка на желанията на руските туристи, следвани от Франция и Кипър, предаде агенция Бета.

В класация, публикувана на сайта на руската туристическа компания "Каяк", най-популярен сред руските туристи средиземноморски курорт е черногорският Тиват, а след него са френският Ница и кипърският Ларнака.

Черна гора е единствената европейската страна, където това лято броят на туристите от Русия не е намалял, а е нараснал с 20 процента, а делът на Черна гора в общия обем на продажбите на туристически услуги е нараснал с 3 до 5 процента, съобщават руските медии.

Според източници от руския туроператор "ТУИ Раша" главна причина за това е, че Черна гора е единствената европейска страна, за която на руснаците не им трябват визи. Освен това цените в Черна гора са ниски в сравнение с останалите средиземноморски държави, посочват от компанията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
марш от тук преди 8 години
Много добре! От тези туристи ползата ще се разбере след време ! По- добре да не идват тук! Нека си почиват в КРИМ ! Там име мястото!
1
2
 
1
 
! Отговори
Боо преди 8 години
Що ли?там мутри и *** няма ли?