Кораб със стотици мигранти се обърна към Либия, има загинали

На плавателния съд е имало най-малко 700 души
5 авг 2015 20:08,
13
 Кораб със стотици мигранти се обърна към Либия, има загинали
Снимка: архив Reuters

Рибарски кораб със стотици мигранти от Африка се преобърна в Средиземно море край бреговете на Либия, съобщи италианската брегова охрана, цитирана от Ройтерс.

Според телевизия "Скай нюз 24" на кораба е имало около 700 души. Италиански и ирландски военноморски кораби се опитват да спасят оцелели.

Говорителят за Италия на Върховния комисариат на ООН за бежанците Федерико Фоси заяви, че на съда е имало над 600 души.

Италианската брегова охрана, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че до момента са спасени 400 мигранти и са намерени 25 тела.

Този тип кораби обикновено са толкова претоварени, че е достатъчно известен брой пътници да се изправят едновременно, за да се преобърнат, обясни говорител на италианската брегова охрана, цитиран от Франс прес.

Фоси уточни, че морето на мястото на корабокрушението е било спокойно, но корабът бързо е потънал, защото е бил метален и мнозина мигранти вероятно са останали блокирани вътре.

От началото на годината в Средиземно море са загинали над 2000 мигранти при опити да достигнат Европа. За сравнение през цялата минала година жертвите са били 3279, сочат данни на Международната организация по миграциите. Помощ е оказана на 188 000 мигранти.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: корабЛибиямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
32
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"Кораб със стотици мигранти се обърна към Либия"Аха,тръгнали към Европа,ама размислили и обърнали към Либия.
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези кораб директно трябва да се торпилират! Тези хора са престъпници отвсякъде.
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA POTANAT VSICKITE.
2
1
 
53
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Странна работа някога така наречените метрополии пращаха войски и чуждестранния легион да ги завладяват ,а сега никой ги не ще . Те са се ваши взимайте си ги и ги интегрирайте ама за ваша сметка,а не от общия европейски кюп .
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А БЕ ЗАЩО НЕ ПУСНАТ ЕНГЕЛЕЗИТЕ САМОЛЕТИ И НАПРАВО ДА СИ Я ПРЕКАРАЙТЕ ПО ВЪЗДУХ ЦЯЛАТА АФРИКА.ТЕ И БЕЗ ТОВА СА ИМ БИЛИ КОЛОНИЯ ЗНАЯТ ЕЗИКА ИМ С ЛЕВО ДВЕЖЕНИЕ СА И ЛЕВИ РЕЗБИ НЯМА ДА ИМАТ ПРОБЛЕМИ. КАКВО ГИ КАРАТЕ ДА СЕ ДАВЯТ С ТЕЗИ ЛАМАРИНЕНИ КОРАБЧЕТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ ИМ ДА СТАВАТ МИЛИОНЕРИ?