"Моята борба" - задължително в училище!

Това иска германската образователна министърка
25 дек 2015 20:50, Петя Славова
85
 "Моята борба"  - задължително в училище!
Снимка: архив, Reuters
Германската министърка на образованието и научните изследвания Йохана Ванка предлага книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" да бъде използвана с образователна цел в училищата, съобщи днес баварски вестник, цитиран от ДПА.
 
Уанка заяви пред в. "Пасауер нойе пресе", че през януари Мюнхенският институт за съвременна история ще публикува ново издание на книгата с около 3000 обяснителни бележки.
 
"Критичното издание на Мюнхенския институт за съвременна история цели да допринесе за политическото образование. То е написано правилно и ясно за всички", каза Ванка, цитирана от ТАСС. Министърката приветства факта, че ще се появи научен труд, в който "изказванията на Хитлер няма да останат неоспорими", пише БТА.
 
Пускането на книгата в продажба ще предизвика обществен дебат, в който трябва да вземат участие учениците. "Сред учениците рано или късно ще възникнат въпроси и е правилно те да намерят своите отговори в хода на занятията".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Зиг хайл майн Фюрер, привет и от България!
35
0
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен:) Явно все още има хора, които се възхищават на немците. Днешните немци не са онова, което едно време са били обаче. Това, което им е останало е сляпото следване на авторитети. Ако утре Меркел каже, че трябва да убиват бежанци, повечето от тях ще последват заповедта, защото идва "отгоре". На законите и на твърдата ръка може да се възхищава само някой, който мечтае за диктатура. Немците бяха един от най-умните народи, но днес са просто едни роби.
34
0
 
6
 
! Отговори
Do 65 преди 8 години
Американците са стъпвали на луната само във филмите на Стенли Кубрик
33
0
 
3
 
! Отговори
Kaltenbrunerr преди 8 години
Аферим!!!
32
4
 
4
 
! Отговори
факт преди 8 години
Германия в началото на 20 век е била център на световната наука.Всички известни математици,физици,химици са живеели иработели в немски университети.Всичко това рухва след идването на Хитлер.И всички бягат точно в САЩ.Няма по вреден за Германия от Хитлер.Ако не е бил той Вренер фон Браун би останал в Германия и немците,а не американците биха стъпили първи на Луната.
31
0
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
ХМ ЩЕ СЕ СЕТИТЕ!!
30
6
 
5
 
! Отговори
хм преди 8 години
Книгата е пълна скука и може да бъде съкратена поне наполовина ,защото е пълна с повторения ,които после редакторите н са посмели да корегират от страхопочитание км "фюрера" . Същата боза е и Въпроси н ленинизма от Сталин
29
1
 
14
 
! Отговори
Хитлер Адолфов преди 8 години
Последно как се казва тая министърка? Ванка, Банка, Цанка, Данка, Манка? Как?А иначе браво за инициативата.
28
3
 
17
 
! Отговори
Хехе преди 8 години
Какво се почва бе нация от пенсионери и турци с 200 танка и половината им самолети не летят.Какви злетаци има в бг не е реално!
27
5
 
11
 
! Отговори
Waio преди 8 години
Почна се :)
26
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще изучаваме "тезисите" на Тодор Живков,и кой Му ги е съчинил?
25
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тоя Хитлер бе тоя изби половин Европа.Прави и здрав мъже и жени.Хитлер е бил с ислямистите какво ми го хвалите ето доказателствата за ислямисти във СС :https://en.wikipedia.org/wiki/13th_Waffen_Mountain_Division_of_the_SS_Handschar_%281st_Croatian%29
24
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 100 жертви в район заселен от християни след умишлен взрив в Нигерия.НЕ КУПУВАЙТЕ СТОКИ ПРОИЗВЕДЕНИ ИЛИ ВНОС ОТ ТУРЦИЯ.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" да бъде използвана с образователна цел..."за да се разбере ,че съвременните диктатори нищо ново не са открили !
22
7
 
6
 
! Отговори
Какво значи мързел? преди 8 години
До АнонименМързелът е основен двигател на иновациите и прогреса. Ако евреите бяха мързеливи, нямаше да са богати. Има хора, които ги мързи да мислят и цял живот бачкат като хамали и прочее черноработници. Други работят с акъла си и без много да се напрягат физически печелят много повече от хората на физическия труд. Ако богоизбраният народ беше мързелив нямаше да управлява света!
21
2
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Тапирче, като не ти се занимава със глупости на майка си оная работа ли търсиш, неразпознаване а си за пиянство, и неразпознаване на майка си от алигатор?
20
2
 
15
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Хайде сега се изкажете от хелзинския комитет.
19
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЩиглицАрабите ще натикват немците в газовите камери. Чиста работа. Но ако решат може и да колят германците като гергьовденски агнета с ятагани. Немците ще се молят в джамията за милост. Арабите ще ги интегрират много бързо. Само арабска реч ще се чува по улиците на Берлин
18
2
 
20
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
пристигат композициите с сирииците, немците почват да си припомнят как се правят нещата ... и да образоват младежта
17
2
 
10
 
! Отговори
сега сме 2015!!! преди 8 години
До сега сме 2015!!!Брееей, думата са.пун вече е *** дума, която подлежи на цензура според тоя сайт.