Западна Европа беше рай, но вече не е така!

Белгиецът Хенри де Рудер пред телевизия Bulgaria ON AIR
24 мар 2016 12:37, Анисия Иванова
49
Западна Европа беше рай, но вече не е така!
Снимка: Bulgaria On Air

Да гледаш смърт и разруха в родината си от почти 2 хиляди километра. Това е преживял млад белгиец, който живее у нас.

23-годишният Хенри де Рудер от близо 3 години живее в България, работи като бизнес анализатор в германска фирма съсобственик е и на бар в София. Научава за ужаса в Брюксел от медиите. Цялото му семейство е там, а той следи събитията онлайн.

"Вчера сутринта дойдох на работа в 9 часа и първото, което видях на телефона си, бяха известия за бомбите на летището в Брюксел. Първоначално новините не бяха коректни, никой не знаеше какво става, само видяхме ужасните снимки от летището - счупени стъкла, бягащи хора, ужасен хаос. Стъпка по стъпка стана ясно - да, случи се", разказва Хенри де Рудер пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според Хенри властите отчасти сами са предизвикали хаоса в белгийската столица.

"По мое мнение всичко е заради случилото се миналата седмица - залавянето на атентатора от Париж. Пред медиите властите казаха, че той сътрудничи. Подозирам, че това е верижна реакция - хората, с които е бил свързан, са решили да избързат с атентата. В неделя в Брюксел е Великден. Тогава всеки лети нанякъде и летищата са пълни. Понякога някои новини трябва да останат скрити в хода на разследването. И "лошите" гледат новини", заяви още Хенри.

След терора обаче Белгия е показала на света, че може да бъде по-сплотена от всякога.

"Видяхме, че Белгия е обединена. Реакцията беше мигновена. В социалните мрежи всички бяха заедно. Не сме в безопасност в собствената си страна. Едно време Западна Европа беше рай, но вече не е така. Имиграционните закони промениха това. Със сигурност не съм расист - живял съм в Белгия, България, Истанбул и Лондон. Познавам много култури. И все пак - имаме погрешна политика", добави той.

Хенри смята, че момчетата на неговата възраст, които заминават да се сражават в Сирия, са имали лошия късмет да попаднат на неподходящите хора.

"Имат погрешни приятели. В Истанбул питах имам в Синята джамия за камикадзетата. Той ми каза: "Хенри, тези хора слушат един имам и му вярват. Понякога този човек е лош, а тези хора са слаби, несигурни, депресирани, не могат да си намерят работа, трето поколение имигранти са и сега искат анархия и революция. Смятат, че това е най-доброто решение за тях, защото вярват, че така ще построят един нов свят с нови закони", обясни Хенри.

Това няма нищо общо с религията - просто група хора я използват по неправилен начин.

Заради нестихващия терор в сърцето на Европа страната на Хенри се е превърнала в опасно място, в което предразсъдъците виреят свободно.

"В Белгия хората вече се страхуват от мюсюлмани. А всъщност едва една хилядна от процента от мюсюлманите са достатъчно откачени, че да извършат такова нещо. Има и добри хора. Аз също не се чувствам сигурен в Белгия. Като кацна там, има военни на летището, сякаш си във военна зона, макар да не съм бил в такава. Като кацна в София, се чувствам добре", заяви Хенри.

Белгиецът е категоричен, че лицето на тероризма е едно и също, независимо къде се самовзривяват камикадзетата от Ислямска държава.

"Това, което стана в Анкара, Париж и Брюксел, е абсолютно едно и също. Ужасно е! Турция остана встрани, защото Западна Европа гледа малко или много на нея като на страна от Близкия Изток", каза още той.

А на онези, които са готови да погубят невинни хора, а и себе си, Хенри би казал:

"Замислете се. Има много провали в живота, политически проблеми навсякъде в Европа, но защо да се жертваш за нечие чуждо добруване?"

Разговорът Хенри де Рудер чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
8
 
! Отговори
Darma преди 5 години
Тоя Хенри не го знам какъв е, но това, че Европа не е рай, е самата истина. Големите градове приличат на ***, престъпността е на ниво Южна Африка. Има цели региони, приличащи на Близкия Изток. Хората се страхуват, и с право - няма как да не се страхуваш при положение, че службите предупреждават, че се очакват терор атаки, и е обявено последно ниво на опасност от атентат.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако е вярно че 1 на 1000 от мюсюлманите са откачени защо другите 999 не им се противопоставят а ги укриват и им помагат
23
2
 
17
 
! Отговори
Тц... преди 5 години
Значи Хенри го познавам и не е никакъв бизнес анализатор, а съвсем обикновен льольо, който гравитира по кол центровете и не е никакъв съсобственик на бар, а просто барман... Навремето лъжеше, че баща му има фабрики за мокети в Турция в опитите си да препродава мокети на местния пазар....с един негов приятел фалираха за има няма 3 месеца. Бетер като дир.бг сте, все професионалисти!!! :D :D :D
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ала бала"Същите тези белгийци които бомбардират всеки ден забравили се мюсулмани и ислямисти из близкия изток и си носят последствията от това."И аз какво да правя, да ревна ли? Ми да си носят последствията, какво очакват след бомбите си , целувки ли? Оди ги целувай ти! А моят съсед мюсулманин защо да го бомбардирам, защото неговата крава дава повече мляко ли бе умнико?
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Честито !"Откъде пари обаче ?" Няма страшно , след България ще бастисат някоя друга държава и ще я ограбят! Вече са започнали с Украйна, защото нещо с Египет не им провървя!
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Югославия беше РАЙ , но вие го унищожихте.bgr.news-front.info/2016/03/23/kak-sashh-i-nato-unishhozhavaha-yugoslaviya-humanitarnite-vojni-koito-ne-mogat-da-bdat-zabravni/?_utl_t=fb
19
28
 
6
 
! Отговори
ала бала преди 5 години
България е най загубената държава в Европа.Смелите и умни българи се смеят на слабите и страхлижи белгиийци.Сщите тези белгийци които се изправиха срещу Русия и се борят с нея и достойно приемат последствията от това.Същите тези белгийци които бомбардират всеки ден забравили се мюсулмани и ислямисти из близкия изток и си носят последствията от това.А смелите българи имат мюсулманска партия в парламента и *** колят и бесят българи и има новини на турски.А руската мафия управлява в БЪЛГАРИЯ.
18
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...беше рай, ноДжуджагин реши да я дестабилизира и създаде И.Д, изгони сирийците от родните им места и финансира кюрдите за атентати...само и само да клати реда и спокойният живот в Европа. Но, и него народа най накрая ще го исклати.
17
3
 
8
 
! Отговори
gtf преди 5 години
"..тези хора слушат един имам и му вярват. Понякога този човек е лош, а тези хора са слаби, несигурни, депресирани, не могат да си намерят работа.." същото е и в България ама олигоф_рените си затварят очите ... сега ги хвана шубе, че и с много пари да си (събрани от рушвети, от продажбата на съвест и родина) - може и да няма къде да отидеш
16
4
 
36
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Западна европа от 70-те никога няма да се върне.Престъпността преди иммиграцията в Брюксел е била точно 0. Хората не са се заключвали.Стандарта на живот е бил в пъти по висок. Повечето хора са си взимали жилища само със спестяванията си без да теглят ипотеки за цял живот.Автомобил се е купувал с месечна заплата.Всичко това вече е мит.Масовата иммиграция на хора нямащи нищо общо с Християнската култура , създаването на свръхрегулиранадържава. фанатичните зелени. Те унищожиха този свят.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 16,Ти да не си писател-фантаст? Защо се криеш анонимно а не се изтъпаниш на телевизор?
14
1
 
29
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
този Хенри си явно е решил че има дълбочина на мисленето и е доволен от себе си.... Хенри, да те питам щом... " една хилядна от процента от мюсюлманите са достатъчно откачени, че да извършат такова нещо" ... какво мислиш за помагачите им ? те какъв процент са ? а симпатизиращите им ? Абделслам се кри 4 месеца в квартала, където е роден и не можахте да го намерите ...кой го е крил така успешно ?
13
0
 
36
 
! Отговори
Честито ! преди 5 години
Фрау Меркел разказа играта на Западна Европа...в Белгия има пенсионери от социални помощи вече ! т.е. араби, цял живот безработни, получават пенсия 1100 Евро. Бъдете сигурни че тези тълпи които се запътиха на там , отиват с ясната цел че ще им се случи същото ! Откъде пари обаче ? Какво ще прави държава като Белгия, когато в един момент не може да отговори на очакванията им, а вместо това получат глад и мизерия ? Отговора го знаем - Революция при това Ислямска....
12
1
 
15
 
! Отговори
Doomed преди 5 години
Уважаеми Хенри, ако четеш коментарите под интервюто, искам да ти кажа мнението си, а то е че вие белгийците сте много, ама много сбъркани...кое доведе до тук ? Сами трябва да си направите много бърза и трезва оценка иначе просто сте обречени....
11
2
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
"всъщност едва една хилядна от процента от мюсюлманите са достатъчно откачени, че да извършат такова нещо. Има и добри хора."Напълно е прав.И сред европейците и американците процента е същия. Проблемът е ,
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това няма нищо общо с религията - просто група хора я използват по неправилен начин."Точно обратното. Радикалните мюсюлмани (уахабити, салафити) четат буквално написаното в корана и изпълняват. Аз мисля, че си ползват книгата точно по предназначение, защото точно това се пише там черно на бяло. Може би проблемът е в това, че не трябва да разпространявате идеи, писани преди много векове, които зависят от интерпретации? И то говоря за всички религии, а не само исляма.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"защо да се жертваш за нечие чуждо добруване?""Този тъпанарчо увлечен от лакомията на западняците, няма да разбере чуждите ценности!
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как искате да има промяна,когато този младеж е хванал вяра на имам в Турция? Това казва младежът,нямало нищо общо с религията! А нямаш ли очи да видиш какви хора управляват Турция? Да си купи тяхната книга преведена в оригинал и ще му светне,защо има камикадзета.Наивници!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кога е била сплотена Белгия като толкова време нямаше правителство /не можаха да го съставят поради различни интереси/? Нали са три общности /фламандци, французи и немскоезични/ и три езика, етнически партии и нееднакво развитие на икономиката и съответните доходи .
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това ,което направиха 2-3ма талибана е нищо.Западна европа е свършена.България да се маха от ес.