Армията на Венецуела трябва да реши кого да подкрепи

Президентът Мадуро продължи извънредното положение
18 май 2016 17:22, Анисия Иванова
63
Армията на Венецуела трябва да реши кого да подкрепи
Снимка: Bulgaria On Air

Армията на Венецуела трябва да реши дали да застане на страната на действащия президент Николас Мадуро или на конституцията. Това обяви венецуелският опозиционен лидер Енрике Каприлес след обявеното от държавния глава извънредно положение във връзка с продължаващата криза.

Още по темата

Президентът Николас Мадуро взе решение да продължи с 60 дни извънредното положение. На няколко пъти вече властите обявяваха удължаване на действащото извънредно икономическо положение, както и мерки, които доведоха до масови протести и искания за отстраняването на държавния глава.

"Текущата ситуация в страната може да бъде разрешена чрез съвсем нормални мерки. Тези мерки са ясно описани в Конституцията и позволяват съвсем успешно да бъдат приложени законите", обясни Хенри Рамос.

Разбира се приоритет в момента има извънредното положение и очакваме да видим резултатите от него. Според опозицията декретът на президента Мадуро му е дал права, които не са заложени в конституцията и заради това армията трябва да вземе позиция, а населението да излезе на нови протести. Каприлес уточни, че не призовава към военен преврат, а цели свалянето на президента по законов път.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR


 


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
2
 
! Отговори
ким сун преди 5 години
Аре стига,по комунизма нямало храна.Имаше храна.Но тогава храната беше истинска храна за задоволяване на тялото от храна.А сега храната е марка за задоволяване на психическите нужди.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, как така го е удължил другаря Мъдев извънредното положение? То социализъма по дифолт си е извънредно положение, лошото е, че понякога трае век. Питайте другаря ***.
33
2
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Добре де, ясно е, че САЩ искат Мадуро да падне ама той защо им уйдисва на акъла?
32
0
 
2
 
! Отговори
Каратанас преди 5 години
До анализатор--53;Абе казвал ли ти е някой колко си ГЛУПАВ ?
31
5
 
3
 
! Отговори
Каратанас преди 5 години
До Анонимен--52;Икономиката на Б--я се самоликвидира. Заводите които СССР ни построи бяха с технологии от преди ВСВ.Дори и за СССР не можехме да работим. Водил съм групи за да оправяме РЕКЛАМАЦИИ.
30
1
 
6
 
! Отговори
Каратанас преди 5 години
До Боби--51; Навремето и на нашите *** все времето ,САЩ и "черното фашистко минало" им пречеше. Според мен Акъла им беше толкова. Простия човек само простотия може да направи.
29
7
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 5 години
САЩ искат Мадуро да падне и да продадат петролните си кладенци за да им отпуснат заем. Както подлъгаха и България да продаде залежите си и да ликвидира икономиката си срещу заем за валутен борд.------------------52 Ако обичате не пишете глупости щом не сте ходили на училище
28
4
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 5 години
53 Виж какво , социалистите каквото сами си направят никой не може да им го направи.
27
2
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 5 години
Мръсната ръка на чичо Сам се вижда отдалеч.Не се иска много за да стане ясно,че еврейските задкулисни изчадия са виновни за цялата тъжна ситуация в страната!
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиСАЩ искат Мадуро да падне и да продадат петролните си кладенци за да им отпуснат заем. Както подлъгаха и България да продаде залежите си и да ликвидира икономиката си срещу заем за валутен борд.
25
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Абе ХОРА Вие знаете ли какво става там?1. 90% от приходите на Венецуела са от ПЕТРОЛ - цената му е ниска - Бюджета е празен2. ЗВЕРСКА СУША такова нещо хората там не помнят - Скапва се селското стопанство няма храни а няма и пари от де да купят3. Заради сушата Основния Язовир е ПРАЗЕН - той принципно дава вода за пиене, 2/3 от ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА и вода за напояване - поради това и индустрията не работи нормално.е това ако не са условия за извънредно положение не знам какви трябва да са
24
4
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Другарят Ташаков като истински марксист-ленинец и пълен икономически *** уверено води Венецуела към пропастта. Явно че приятелчето му Путин няма намерения да му прехвърли малко от инфлационните рубли. Очаква се съпартийците му да му видят сметаката като политически водач напълно в стила на болшевиките.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Президентът Мадуро продължи извънредното положение"".................Eвала на материала ... нека всички видят какво значи комунизъм в действие !!!По БНТ тотално игнорират темата, но това не е за чудене. БНТ си е комунистическа, казионна медия ... ставаща все по-скучна и безлична под ръководството на другарката Aнкова.
22
7
 
7
 
! Отговори
Обикновен комунизъм преди 5 години
Тъкмо построиха комунизма във Венецуела и нещата там се размирисаха яко както му е реда при всяка комунистическо-социалистическа диктатура. На 9 май в деня на великата победа на русофилството магазините във Венецуела бяха нападнати от озверели тълпи строители на комунизма останали без храна. Изпълни се комунистическия принцип "на всекиго според способностите", който налагаше по добре околните съответно си отиде в къщи с повече накрадени пакети озиз и брашно.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е положението, затова у нас разпуснаха армията за да не може да подкрепи никого,
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това положение е подарък за Венецуела и народът и от САЩ.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой генерал подкупен от САЩ е достатъчен и ще застреля Мадуро както Пиночет в Чили или наемен убиец на ЦРУ застреля Чаушеску в Румъния.
18
6
 
8
 
! Отговори
Фенаси Керим преди 5 години
Mъдypo построи истински комунизъм. Ако Сталин Джигашвили и cифилиcтиka Улянов бяха живи щяха да му се радват.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъдуро и Путин....такава хубава двойка!!!! Подхождат си и дори само по име да ги чуеш.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде където е стъпил социализъма е глад.