Севернокорейски самолет кацна принудително в Китай

Машината се е подпалила, не се съобщава за ранени
22 юли 2016 12:36, Елка Василева
5
Севернокорейски самолет кацна принудително в Китай
Снимка: архив, Reuters

Самолет на севернокорейската национална авиокомпания се подпали и кацна принудително в Североизточен Китай, предаде Асошиейтед прес, като се позова на китайската държавна информационна агенция Синхуа.

Той изпълнявал полет от Пекин за Пхенян, когато се наложило да се приземи аварийно в китайския град Шънян.

Пожелал анонимност официален представител на подразделението на китайската полиция, отговарящо за летище Шънян Таоюан, заяви по телефона пред Асошиейтед прес, че самолетът на "Еър Кхорьо" е кацнал към 9 ч. сутринта местно време.

Севернокорейският въздушен превозвач използва предимно руски самолети Ту-204 и Ан-148. Международните дестинации, до които авиокомпанията изпълнява редовни полети, са Пекин, Шанхай и Шънян в Китай, както и руския пристанищен град Владивосток, отбелязва АП.

Представителството на "Еър Кхорьо" в Пекин не отговаря на обажданията за коментар.

Синхуа цитира неназован пътник, който заявява, че в самолета започнало да дими около час и половина след излитането от Пхенян. Екипажът уведомил пътниците, че предстои аварийно кацане в Шънян и ги призовал да не се паникьосват. Били са раздадени кислородни маски и десет минути по-късно самолетът се приземил.

Синхуа цитира представители на китайските летищни служби, които посочват, че летателният апарат се е запалил. Агенцията не спомена възможни причини за пожара и не съобщи за ранени и щети по самолета.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 7 години
реклама на Аерофлот-"Моля ви пътувайте със самолетите на Аерофлот, останаха съвсем малко"!!!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами боинг ите ?
1
0
 
5
 
! Отговори
и насам и натам преди 7 години
"...изпълнявал полет от Пекин за Пхенян, когато се наложило.." "...в самолета започнало да дими около час и половина след излитането от Пхенян..."ама много дими в тоя самолет бе