Турските власти уволниха 2400 военни

След пуча у съседите са закрити десетки медии
Обновена: 28 юли 2016 08:10 | 28 юли 2016 07:25, Веселина Йорданова
26
Турските власти уволниха 2400 военни
Снимка: БТА

Турските власти съобщиха, че след неуспешния опит за преврат в нощта на 15 срещу 16 юли са били уволнени над 2400 военни, предаде телевизия Си Ен ЕН тюрк, цитирана от Ройтерс.

Близо 1700 офицери са официално отстранени от въоръжените сили, съобщи Анадолската агенция, цитирана от Асошиейтед прес.

Заради участието си в пуча, от армията са уволнени 149 генерали и адмирали, включително 87 от сухопътни войски, 30 от военновъздушните и 32 от военноморските сили, предаде Франс прес, като се позовава на официален турски източник.

Правителството реши да закрие десетки медии, включително 45 вестника и 16 телевизии, посочи турската държавна агенция.

Хиляди хора бяха арестувани по подозрения във връзки с превратаджиите. Десетки хиляди служители са отстранени от постовете им при чистка в държавните институции, припомня АП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Турцияопит за преврат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
BOBI 62 преди 7 години
Турчино , като сме проста и изостанала държава, чий *** търсиш тук *** мизерна ??? Да не би предците ни да са посрещнали с радост и прегръдки бсши бозушките ви орди натрапнико ??? Като не ти харесва тук заминавай отвъд босфора където ти е мястото *** !!! Да живее БЪЛГАРИЯ !!! Чакам да Ви видя минудите МАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ !!!
9
2
 
0
 
! Отговори
Ottoman преди 7 години
Лошо Подготвят се за война... следващите години до 2023 година ще бъдат много интересни. Както казах и преди и за съжаление се оказах прав - до 2023 година ще има война в/с/за Турция.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представят ли си някои гейропейци в страна в която нямало свобода на словото колко медии са имали изостаналите турци.смях в залата.........
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превратът показа колко велик е турският народ.а това че са изнасилвали и колили войници си е чиста дезинформация на пучистите.Освен това вече са освободени всички редници след разпитите.Така че май не са в 15 век.ами някъде към 22 век.!
6
1
 
4
 
! Отговори
До ТурчиНа преди 7 години
Сериозно ли пишеш само за кинти?
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е тя, демокрация по ислямо-турски. *** такъв четвъртит им го набива ердоганчо, че след година само има да се чудят какво станА. Лошото е само, че имаме обща граница.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-прости от българомите няма
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия колко вестника и телевизии имат?Путин нагледно показа, че повече от 3 телевизии и 5 вестника са разточителство.
2
9
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Прости *** един смислен коментар нямат единия иска да ражда като се вписва с разни никове, а другия за някакви хапчета сънува явно сутрин не можал да набере необходимата доза. Така сте дошли така ще си отидете. Мизерията в тази държава никак не е случайна "*** народ слаба държава"
1
20
 
15
 
! Отговори
Mahmud преди 7 години
Bat Erdogan si znae rabotata!Bravo na nego