Милиардерите на Клинтън подлудяват Тръмп – пари!

Всеки батко си има батко – и с милиардерите е така!
2 авг 2016 21:40,
35
Милиардерите на Клинтън подлудяват Тръмп – пари!
Хилари Клинтън с Уорън Бъфет Снимка: Reuters

През последната седмица президентският кандидат на Демократическата партия в САЩ Хилари Клинтън успя да привлече към кампанията си трима милиардери - Майкъл Блумбърг на Националната конвенция на партията в сряда, Марк Кюбан на едно от кампанийните събития в събота и Уорън Бъфет вчера и записа победна серия и с тримата, пише Business Insider.
 
Клинтън успява да привлече богатите хора основно поради две причини: тези тримата са напълно достатъчни да докажат по убедителен начин, че Доналд Тръмп е просто лош бизнесмен, както и простичкият факт, че той се побърква от критики, отправени от хора с повече пари от него, защото една от основните му мантри - бизнеса, отива в девета глуха.
 
За разлика от Тръмп, милардерите на Клинтън са станали такива сами. Кюбан определено успява да грабне публиката, когато се подиграва на Тръмп за това, че е трябвало "да иска от татко си малко заемче за няколко милиона долара", когато е започнал кариерата си. За него Тръмп е "jagoff"- глупав и нелеп, най-просто обяснено.
 
Блумбърг, който притежава 4 пъти по-голямо богатство от това, което Тръмп твърди, че има, също го нахрани стабилно предната седмица:
 
"Повечето от нас, които имат табелка с имената си на вратата знаем колко точно тежи нашата дума. Но не и Доналд Тръмп. Зад себе си той е оставил доста добре документирана серия от банкрути, хиляди съдебни дела, ядосани акционери, излъгани партньори и разочаровани клиенти, които се чувстват ограбени. Тръмп казва, че иска да управлява страната така, както управлява бизнеса си. Господ да ни е помощ."
 
Тази реч толкова подразни Тръмп, че на другия ден той нарече Блумбърг "малко човече, което искам да ударя толкова силно, че да му завъртя главата."
 
Бъфет, който е най-богатият от тримата, удари Тръмп вчера, като се фокусира върху една конкретна случка - публичното листване на борсата на хотелите и казината под марката на Тръмп през 1995 г.
 
Той описа станалото тогава така:
 
"След въпросното листване компанията търпеше загуби всяка година до 2005 г. За този период той си прибра компенсация от 44 млн. долара. Ако през 1995 г. бяхте пуснали маймуна на борсата, тя щеше да изкара поне 150% от инвестициите си. Но хората, които му повярваха, изгубиха близо 90% от стойността на парите, които вложиха. Не знам какъв бизнесмен би се хвалил с банкрутите си. Явно той така разбира славата"
 
Клинтън реши да използва бизнес историята на Тръмп срещу него точно по начина, по който я използват и опонените му вътре в Републиканската партия, която го издигна. Трудното тук е, че въпреки тази история, той все пак има милиарди в сметката си, разкарва се с частния си самолет, хвали се с мраморните си подове и грабва масата. Заради това опонентите му и Клинтън залагат на критики от много по-успели от него хора, защото не може да каже нищо за тях. Остава да видим още колко милардери ще се присъединят на клона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе хе! Спонсорите на марионетката Хилъри изпълзяха от сенките!Та за какво ставало дума : "За пари ли - за много ли?!"Само този факт- че ги извади на свтло прави чест на Тръмп.А дотук кампанията на Хилъри струва 2,5 пъти по - скъпо, за равен резултат!Какви са изводите, а?
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стаията изобщо не е тенденциозна - тц, хич!Забравят едно : този който не е падал още не се е наачил да става!А явно на Тръмп му се е случвало и не е спрял да е милярдер....което вече е показателно!
13
4
 
43
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 25Ти се опитваш, щото така ти отърва... Путин е от хората, които правят държави!!! Затова ви бърка в потайните местенца! Не го слагай редом с твари, които ограбват цели континенти!!!
12
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е обикновен крадец, не знам защо някои се опитват да го сравняват с хора, които работят и печелят пари.
11
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е най-богат, значи Путин е и най-умен, ловък, хитър, находчив, предприемчив и съобразителен. Нали така гласят капиталистическите ви мантри. Ами ето ви тогава най-големия капиталист и алфа хищникът в океана на свободния пазар. Да не вземете да си противоречите сега!
10
2
 
39
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До анонимен 17,Ти зарежи дали е гордост или обратното, ама аз не можах да разбера за какъв *** му са на Путин толкова много пари? Пък и все ми се струва, че руснаците са по склонни Путин да ги краде, отколкото някой западен тарикат!
9
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Д-р Проктоложки Не разбрах дали твърдението ти, че откраднатите милиарди на Путин от руския народ, които са повече от " на ония тримата" е за гордост или обратното.
8
5
 
58
 
! Отговори
край преди 7 години
Хилари Клинтън каза за Кадафи на либииските демократи -Този е най добре да го убиете. Каза го буквално дни преди да го хванат и изкормят изотзад. Това нормална жена не би могла да го каже. това е ужасен човек. И Тръмп не е цвете. Избират президент все едно избират мис имистър Холивуд. Сцени светлинки - дискотека.
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
, - ...Кои са социалдемократите ли? ...Това са масоните ....." от,,Сто Години Самота"- /Габриел Гарсия Маркес/
6
9
 
62
 
! Отговори
Прекрасна статия! преди 7 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, НАТО и обамовата Хилъри, станахме русофили и заобичахме Путин, Тръмп и Русия!
5
10
 
63
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
Дъртата вещица не е с всичкия си! С налудничавия си егоизъм ще вкара света в ТСВ като нищо! Сега хванала да се хвали с разни шарлатани, които били натрупали милиарди, но същевременно ги е шубе да влезнат в политиката като Тръмп, че туку виж и на тях им искарат "черните ризи"!
4
8
 
55
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Погледнете някоя снимка на Х. Клинтън. Хили се, а погледът и е ледено студен. Поглед на палач.
3
3
 
48
 
! Отговори
Моника Люински преди 7 години
Моника Люински трябва да стане президент на Щатите! Та и Билката да се пооблажи.
2
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни стига,че бабишкер управлява Европа, ами сега и Америка ли?
1
11
 
55
 
! Отговори
бъдещият президент преди 7 години
Бъдещия президент на САЩ, Доналд Тръмп, нарече бившата обамова министърка Хилъри, "една луда крава"!