Яна Лекарска за онези, които не искат да живеят като останалите

Филмът й "Като захарен памук" спечели отличие в Южна Корея
17 сеп 2016 17:16,
0
Яна Лекарска за онези, които не искат да живеят като останалите
Снимка: Facebook

Така живеят хората – срещат някого, женят се. Раждат си дете, изкарват си хляба... Точно като сестра ти...

- Аз не съм сестра ми. И никога няма да бъда. Тя вече чака второ дете. Никога не бих могла да живея така.

- С какво си по-специална от другите? Те всички живеят така!

- Защо трябва да живея като всички?

Това са реплики от филма на българския режисьор Яна Лекарска – "Като захарен памук", който спечели в категория Best local short film (Най-добър местен кратък филм) във фестивала в Южна Корея – Korea International Expat Film Festival.

"Филмът е заснет в Сеул за два дни край реката Хан. В него се разказва историята на всеки един от нас, който е на кръстопът и се опитва да открие своето място в света. Той е за всеки, който иска да се справи с натиска, който получава от околните, които искат от него да върви по стандартния, нормален, утвърден път. Целта на фестивала е да даде платформа на хора, които живеят в страна, различна от Южна Корея, дори част от филмите са с такава тематика – на хора, които са далече от родното си място", разказа Яна Лекарска пред Доника Ризова в "Медиите ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Краткият филм е на корейски език. Сценарият обаче е бил написан на английски език. Лекарска получава подкрепа от двамата актьори, които участват в "Като захарен памук", и сценарият е преведен достоверно на корейски.

"Актрисата Чанг Хи-Джонг е завършила актьорско майсторствов Русия. Когато корейските думи не ми достигаха, говорехме на руски език. А актьорът Юн Донг-Хуан е живял в продължение на 3 месеца в София в края на 90-те години.По време на снимките имаше много интересна комбинация от различни езици, култури, нрави", споделя Яна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари