Румънски трус, който няма да спре: Да покажем солидарност!

Готви се и контрапротест срещу президента Клаус Йоханис
6 фев 2017 09:30,
52
Румънски трус, който няма да спре: Да покажем солидарност!
Снимка: БТА

Важно е да покажем солидарност с румънците, защото и ние много добре познаваме чувствата, които те изпитват, защото и с нас по същия начин са се подигравали.

Това каза Иван Радев, организаторът на Солидарност с протестиращите в Румъния - демонстрацията, която се проведе в неделя в София в знак на подкрепа на протестите в северната ни съседка.

Още по темата

В телефонна връзка в предаването "България сутрин", репортерът на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева съобщи, че политическото земетресение в Румъния няма да спре скоро, премиерът няма никакво намерение да подава оставка и напрежението тепърва ще се задълбочава, защото се готвят контрапротести срещу настоящия президент Клаус Йоханис.

Ганчева допълни още, че Социалдемократическата партия е най-голямата в Румъния и даже да има предсрочен вот, най-вероятно тя ще продължи да управлява.

"Президентът Клаус Йоханис е крайно неудобен за социалдемократите и една от причините за това е, че той контролира тайните служби", коментира Мартина Ганчева.

Според Радев през последните години Румъния е добър пример и надежда за България. По думите му, щом там се случи съдебна реформа, която частично декриминализира корупцията, защо да не се случи такава и у нас?

"Точно затова е много важно, че българите излязоха и изразиха солидарността си с румънците", обясни той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Радев посочи, че и за България, и за Румъния не е важно дали ще има протести или не, по-важното е как да тръгнат нещата и да живеем в една по-правова държава.

"Би било добре, ако това, което ще ни обедини за евентуални протести, да бъде наистина желанието за справедливост", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо гласувахте за тях,къде гледахте,сега със много труд ще ги махнете,защото мръсниците лесно не се предават,честните българи са със ВАС,дано да успеете.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47Видял си ти гражданска война,тиква недопечена!
33
0
 
4
 
! Отговори
ссс преди 7 години
До ккк 30Ти на 3 лв и 60 ст повишение ли му викаш бе,хeмoрoид герберски!?
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единен фронт в Кърджали срещу номиноцията на Цвета Караянчева за депутат!Не може,противоестествено е стотина политически скункса и блюдолизци,да определят съдбините на града!Да покажем гражданска доблест и достойнство на 26 март.Проклети да са последователите и възстановителите на политическите репресии и болшевизма!
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не застреляхме и ние нашия диктатор живков? Защо?Вместо това на пл. Славейков имаше търг за единствената собственост на бедния наш диктатор - едно проядено от молци одеало.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е КАРПАТСКАТА МЕЧКА ДА ЗАИГРАЕ И У НАС!НО МЕ СЪМНЯВА..РУМЪНЦИТЕ НЕ СА *** НАРОД НЕ СИ ПОПЛЮВАТ ОЩЕ СЕ ПОМНИ КАК ЗАСТРЕЛЯХА ЧАУШЕСКУ ДО СТЕНАТА..ФИНАНСОВО СА МНООГО ПО ДОБРЕ ОТ НАС И ЗА ТОВА ТРУДНО СЕ МАНИПУЛИРАТ!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не очерняйте протеста с думата " солидарност"!!!Но да, подкрепям ги!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да почерпим от опита на братята румънци. Въжте организацията на протестите:- концентрация на хората в центъра на града (не се обикаля безцелно)- има програма на протеста: минута мълчние за загиналата демокрация, прожектират филми за корупцията, минават с кулки на политици, светят с гсм-и и т.н.- протестите ескалират - с всеки ден се събират с 20% повече хора от предишния ден на протести- на протеста не се допускат пияници и провокатори- протеста има цел - оставка и избори
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където управляват социалисти, катинката е нищета, протести безизходица
26
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашето правителство трябва да се намеси и да окаже помощ на бунтовниците, пари оръжие каквото трябва да се даде. Сега е момента да си върнем и земите до дунав с една бърза военна операция! народа ще подкрепи
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там където цоциалисти са на власт, трева не никне.
24
5
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
като си нямат бойко и избора им е между брадати евроседерасти и мечтаещи да върнат чаушеско ***, само на протести ще я карат
23
0
 
11
 
! Отговори
ККК преди 7 години
СТИГА СТЕ СЕ ДЪРЛЯЛИ ТУК, А ПОКАЖЕТЕ КАКВИ СТЕ И ЗА КАКВО СЕ БОРИТЕ НА ИЗБОРИТЕ СЛЕД 48 ДНИ!!!
22
19
 
6
 
! Отговори
ккк преди 7 години
Бойко вдигна мин заплата с 10% на 460 лв, вдигна и пенсиите. Ама пенсионерите си знаят - БьеСьеПье
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28То в момента няма парламент, бре. Как да ги изритаме от там? Там са само чистачките и пазача ;-)
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ени . Хора стига се плюйте по сайтовете ами дйте да се обединим ида изритаме тези от парламе та както правят румънците
19
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позната тактика, използвана у нас от родните *** - бсп и атака по времето на Орешаро. На всеки протест - контрапротест. Вярно, на контрапротестите бяха закаравани хора от някакви градове, дето даже не знаеха защо са там, а пред тях по микрофона говореше......Мишо Шамара?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам Румънци и Гърци да стачкуват вместо българите.
17
3
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
И какво ,това правителство вдигна пенсии и някои доходи и сега ще го съборятИзвод:не вдигайте пенсии и заплати, дръжте хората на дъното и всичко ще си е наред.
16
3
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Че то други *** има ли хеле па гербавите.