Чужденците вече влизат в Китай само с пръстови отпечатъци

Това се отнася за лица на възраст от 14 до 70 години
9 фев 2017 10:30, Елка Василева
10
Чужденците вече влизат в Китай само с пръстови отпечатъци
Снимка: архив, Reuters

Всички пристигащи в Китай чужденци ще трябва да дават пръстови отпечатъци при преминаване на границата, съобщи агенция Синхуа, цитирана от ТАСС.

Решението е било взето от Министерството на обществената сигурност на КНР след утвърждаване на новите правила от Държавния съвет на страната.

В съобщение на министерството се казва, че пръстови отпечатъци са задължени да дават всички влизащи в страната лица на възраст между 14 и 70 години.

Новият ред не се отнася за лица, идващи с дипломатически паспорти, за членове на официални делегации, държавни служители или при особени случаи, предвидени от двустранни споразумения.

Първият пункт за даване на пръстови отпечатъци ще започне да действа на летището на Шънчжън в южната провинция Гуандун. След това практиката ще се разпространи на всички гранични пунктове.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
1313 преди 7 години
Само да поправя , не е шънзън мън и не е гуиндун а е-Шенджен, Гуангдонг. Аз живея тук и да знаете китайците са номер 1. Не им дреме ни от USA ни от Russia
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
у нас Новият ред е само за влизане в болница,границата чужденците може да я пресичат откъдето им скимне
3
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Bravo!
2
0
 
3
 
! Отговори
до Един българин преди 7 години
Кажи къде и как става получаването на пари от Москва,та да се наредя и аз на опашката?Ей,това безсилната злоба на евробузерантите няма граници!Дай да видим бе отворко,какво лошо и съответно хубаво е видял света от Китай и сащ?Слагаме на везните и получаваме съответното отношение!Това ш.о.рошите сигурно и запек да ви хване,пак Москва ще обвините!
1
0
 
4
 
! Отговори
Това преди 7 години
ако го въведат в други държави,да не ги споменавам,щеше да се вдигне рев до небето,Китай обаче е сила с която всеки се съобразява и гледай колко са тихички разни толер.асти!