"Опасна" среща на военни самолети на Китай и САЩ

Те прелетели на 300 м един от друг над Южнокитайско море
10 фев 2017 15:45, Елка Василева
48
"Опасна" среща на военни самолети на Китай и САЩ
Снимка: архив, Reuters

Китайски и американски военен самолет са прелетели на 300 метра един от друг близо до спорна територия в Южнокитайско море, предаде Ройтерс, като се позова на американско военно издание.

Разузнавателен самолет на американските военноморски сили и китайски самолет за ранно предупреждение са имали "опасна" среща в сряда, каза говорител на Тихоокеанското командване на САЩ пред изданието "Старс енд страйпс".

Военноморските сили на САЩ смятат, че инцидентът е бил непреднамерен, заяви пред Ройтерс американски официален представител, пожелал анонимност.

"Министерството на отбраната и Тихоокеанското командване на САЩ винаги се тревожат от опасни взаимодействия с китайските военни сили", заяви Тихоокеанското командване. "Ще подходим към въпроса по подходящи дипломатически и военни канали", каза то.

Американският самолет е изпълнявал рутинна мисия в международно въздушно пространство, в съответствие с международното право, близо до плитчината Скарбъро, когато се е срещнал с китайския самолет. Плитчината Скарбъро е контролирана от Китай територия, към която имат претенции Филипините.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Niki преди 7 години
Китайски самолет си лети над ЮжноКИТАЙСКО море. Единтвеното спорно в ситуацията е, какво правят там Американски самолети.
37
9
 
1
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 7 години
До до Сун ДзъК'ви ти мечти? Турците нали пернаха един и какво? Путин забрани на руснаците да ядат известно време турски ***, пък после си седна на ***.
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като Китай,няма втори тъй могъщ на света той е нашата опора,той е нашата красота Китай,Китай парички ни дай от малцинствата в Бг ни отърви и герберите умори,убивай ти безчет а наш боко да ни удари по един ми**т.Китай,Китай велик си ти от богаташите български ти ни отърви мачкай ти наред а жените им герберски да ни ударят по един здрав мин*т.Китай велик си ти но от ромите ни отърви,чисти ги ти безчед да не стават и за сладолет.Китай,Китай парички ти ни дай,дай да има за жени и за лъскави коли!:))
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Война м/у сащ китай и русия няма да има. Ако има такава, това ще е края за всички, освен ако не са сътворили нещо под земята, което да издържи 2-3000г. За да се запази човешкия вид. Ако се чуе, че има такава бърлога, значи края идва...
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Жълтурковците са гола вода."И понеже са гола вода, за това Маккартър искаше да ги бомби по време на корейската война с АТОМНО оръжие, докато самия той, като горд наглосакс командваше от ЯПОНИЯ.Бързо му навиха сърмите, за късмет на Химерика.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американският официален източник каква анонимност може да иска, кaжете му името ? Hека всички знаят кой е пълзял на 4 крака пред Китай да проси пощада. Нали е голяма демокрация във ФАЩ то и в С. Корея толкоз не се крият.
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В един американски доклад на Цру от 2015 се казва,че икономиката на Китай,ще бъде 35 трлд. до 2050 година а до 2100 ще е 100 трлд. за сметка на това американската ще е втора и то доста по-малка...Китай е бъдещето и Нострадамос го е предсказал и от Цру и фСБ го твърдят!
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 33Война ще има и то скоро. Тази планета не може да съществува дълго с този темп на размножение и то в страни около екватора.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
36 то го е дал. Точно пясъчната стена е будила интереса на хамериканския шпионски самалет..
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен35 Дай инфо за китайската нарастваща заплаха за западният мир!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
it.dir.bg/news.php?id=25197792
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за инфо - погледнете няколко клипа в тубата за UFO и си направете сметката за какви технологии става въпрос. Всички събития на така наречените НЛО са в близост до секретни бази на сащ и нато. Няма вариант да се управляват от живо същество щото вътре всичко става на пихтия след ускорението което се вижда в някои клипове. След няколко години няма да са нужни нито самолети нито кораби за да спреш каквато и да е агресия по въздух и вода. И ако някой не е разбрал - това не са извънземни.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така, малко екстремно
25
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сащ нарочно тьрсят повод за воина имат 680 милиарда за отбрана трьмп и зетму трябва да ги оползотворят светьт само гледа не реагира и ще ни пати главата
24
11
 
3
 
! Отговори
djani1964 преди 7 години
Бе те и нашите бяха минали на лосиони със и без бандероли ,бая *** изпукаха по едно време ,ама при назе има алкохолец всииде ,Путин им беше забранил самагона и те лочат антифризец и лосиониц щото нямат ,не щото нямат паре а защото алкохолецо липсва на рафта
23
27
 
5
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Кво им трябваше на китайците да се забъркват в световните дела.Икономиката им расте,производтвото стабилно,стрят и модернизират страната,китайците вече не само на ориз.Не видяха ли с Русия какво се случи.И те бяха много големи,а после минаха на лусиони за вани и купони за единия хляб.
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се сбият Сащ и китай към 2020,когато Китай,ще е мастодонт въпреки,че той и сега е такъв!
21
2
 
4
 
! Отговори
до Сун Дзъ преди 7 години
Ех,мечти...
20
8
 
18
 
! Отговори
до Сун Дзъ преди 7 години
Така е ще извикат насраните моряци от прословутия миноносец Доналд Кук и ще ги опердашат с Л--НА
19
42
 
12
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 7 години
"Требвало е да минат с някое Су24 покрай американците и тогава от жълто морето щяха да го преименуват на кафяво."Само че вече се свърши тая. Я сега да посмее руски самольот да се прави на тежкар пред американците. Ще го пернат като едното нищо. Тръмп да не ти е Обама?Занапред Путин ще си наляга парцалите, щото големият Батко може да го опердаши.