Русия ще разчита на неядрени сили за възпиране

Шойгу: Руската намеса в Сирия спря цветните революции!
21 фев 2017 22:30, Елка Василева
125
Русия ще разчита на неядрени сили за възпиране
Снимка: архив, Reuters

Развитието на руските ядрени сили остава главен приоритет за страната, но армията все повече ще разчита и на конвенционалните оръжия като средство за възпиране на всяка агресия, каза министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу, цитиран от Асошиейтед прес.

Шойгу отбеляза, че такива оръжейни системи като крилатите ракети с далечен обсег "Калибър" на борда на бойни кораби, крилатите ракети с далечен обсег на стратегически бомбардировачи и наземно базираните ракети с малък обсег "Искандер" ще играят нарастваща роля като неядрено възпиращо средство. Всички те могат да носят както ядрени, така и конвенционални бойни глави.

Тези нови ракетни системи направиха бойния си дебют в сирийския конфликт, където се представиха добре, подчерта руският министър на отбраната.

Шойгу говори на Общоруския младежки форум на тема "Международно военно-политическо и военно-икономическо сътрудничество: съвременни тенденции", който се провежда в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО).

Руският министър на отбраната отбеляза, че военни кораби на НАТО с ракети на борда вече по-често се появяват в Черно море и че страните от Алианса са активизирали разузнавателната си дейност край руските граници.

"За 10 години общото количество на полетите на разузнавателната авиация на НАТО покрай нашите граници е нараснало почти трикратно, а покрай югозападните райони на Русия - осем пъти", посочи той.

Според Шойгу руската военна намеса в Сирия е позволила да бъде пресечена веригата от "цветни революции в Близкия изток и Африка".

"Важно е да подчертаем, че ние не само унищожаваме терористите на територията на Сирия и освобождаваме тази държава от тях, но и решаваме друга важна задача, като не даваме на екстремистите да проникнат в нашата страна", каза той.

Руският министър на отбраната отчете, че вълната от "цветни революции" е ново явление на международния живот, което има негативни военни, политически и икономически последствия в различни райони на света, предаде ТАСС.

Тя предизвика сериозни изменения в световната политика, в разположението на силите в света като цяло и по региони, посочи Шойгу.

"На Запад те се разглеждат като начин за разпространяването на демокрацията, изразяващ се в ненасилствено сваляне на "недемократични режими". Военният анализ на събитията в Близкия изток и в Северна Африка обаче позволява да се твърди обратното - факторът военна сила е неразривен елемент от "цветните революции", подчерта руският министър на отбраната. Според него този фактор присъства във всички етапи на тези "революции" и предизвиканите от тях вътрешни национални конфликти. Той обясни и как става това.

"Отначало военният потенциал на коалиция от страни, организиращи свалянето на неудобно правителство, се използва за открит натиск върху него. Целта на този натиск е да не се допусне използването на силовите структури на държавата за възстановяване на законността и реда. После, с разгръщането на военни действия от опозицията против правителствените войски чуждите държави предоставят военна и икономическа помощ на метежниците", посочи Шойгу.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е най-мощната държава във военно отношение. тя е в състояние да се справи със САЩ и целия Европеиски съюз наведнъж. И това е причината до момента че на запад не предприемат нищо, въпреки че Русия ги докара до Разпад. По всичко личи че сега ще им смени и строя.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фактхахахахаха Всички ти се смеят
79
2
 
3
 
! Отговори
Херодот преди 7 години
"Руснаците са братушки, без тях България нямаше да я има на картата."България я е имало на картата, когато за руснаци никой не е чувал. А по-късно, когато викингите основават руската държава, сме ги покръстили и сме им дали писменост. Инак така и щяха да изчезнат, както много други народи.
78
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''' Никакви цветни революции не са спирани в Сирия. В Сирия руснаците извършиха военни престъпления и помогнаха на касапина Асад да продължи да избива народа си. Само жените и децата избити от руснаците са над 5000. """Няма никакви доказателства за такива твърдения - това са си лъжи.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са и още как.
76
14
 
2
 
! Отговори
факт преди 7 години
без ядрените си оръжия Руснаците са пълна нула по суша въздух и вода
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този, от "Югозападна България" е много неграмотен и ***!
74
0
 
2
 
! Отговори
bobi преди 7 години
gospoda bulgari vi ste prodali bugarska u 11 vek iot ono vrieme do dan dneska ste sve robi v
73
18
 
3
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Износа на революции е измислен от Русия и Куба. През 70 те на миналия век Русия финансира доста от така наречените революции в Латинска Америка и Африка. Куба даже изпращаше и армия . Страните в които Русия финансира революции десетилетия след това са бедни страни от трития свят. За справка:Никарагуа - една от най бедните страни в света, Ангола докато е Съветски сателит е в перманентна гражданска война. Кубинските армии в Ангола грабят и плячкосват квото им падне. Самата Куба е 100 години назад
72
0
 
4
 
! Отговори
В.Кунчев преди 7 години
Здравейте роби. Кога ще се освободите. Първо умът си освободите от тезиси фобии и идеологеми втълпявани ви от душманите.
71
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският радиоактивен йод, самой безвредной радиоактивен йод в мире! Все пак, русняците какво бастисаха пак там? Некоя безаналоговая субмарина ли?
70
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами неядрени, разбира се. Те ядрените си ги пуснаха още миналия месец около Новая земля, във вид на радиоактивен йод. Сега стигна до Испания. Нас още не ни е огряло.
69
10
 
37
 
! Отговори
Русия е Братска Стра преди 7 години
Руснаците са братушки, без тях България нямаше да я има на картата. Русофобите са паднали духове дърпащи България към ада.
68
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шойгу чете лекции....ХАХАХАХА
67
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия може само да разчита на това, че лосиона Боярищник и одеколона Тройной в магазинната мрежа е годен за пиене, а не като онова менте в Иркутск, дето се изтровиха 120 човека...На пиян народ не може да се разчита, на пиянска Русия също
66
24
 
0
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
приятели Глобалните корпорации са прогреса и естествено продължение на еволюцията в модерния свят. Да едно време не е било така преди 3 века хората са имали чифлици и занаятчийници, после създали цехове, заводи големи предприятия и големи мултинационални компании. Това е бъдещето, в противен случай ставаме като индийци. Там дори напитките в магазина ги правят в малки гаражи малки часни бизнеси но затова Индия изглежда така. Ако не искате да станем Бангалур Индия подкрепете глобалните компани
65
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След резила със подобието на смолетоносач стана ясно че русия е пълен майтап.
64
4
 
8
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ahahahahahaa .... dobro e sto ste vo NATO znaci vie Bolgarite od strav od Rusija gi turnavte gakite pred Amerikancite NE STE UCENI DA BIDETE SAMOSTOJNA DRZAVA SAKATE NEKOJ DA VE DUPI I DA VE VJAVA. Kolku za malata Makedonija ne ve biva be.... NIE NE SE PLASIME OD NIKOJ......
63
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви цветни революции не са спирани в Сирия. В Сирия руснаците извършиха военни престъпления и помогнаха на касапина Асад да продължи да избива народа си. Само жените и децата избити от руснаците са над 5000.
62
26
 
13
 
! Отговори
ноне преди 7 години
Руските поклонници са най нелепите персонажи който съм виждал и чувал