Жена ще командва Скотланд ярд

Това се случва за първи път в 188-годишната история на ведомството
22 фев 2017 22:27, Анисия Иванова
18
Жена ще командва Скотланд ярд
Снимка: БТА

Британското правителство обяви днес, че 56-годишната Кресида Дик ще е следващият комисар на Лондонската полиция. Тя ще е първата жена начело на Скотланд ярд в 188-годишната история на ведомството, съобщиха осведомителните агенции.

Дик, която е била заместник-комисар на Скотланд ярд, а от 2015 г. работи за Форин офис, ще поеме новия си пост следващата седмица на мястото на оттеглящия се Бърнард Хоган-Хау. Под нейно подчинение ще бъдат 43 000 полицаи и друг персонал и бюджет от над 3 милиарда паунда.

Министърът на вътрешните работи г-жа Амбър Ръд заяви, че Дик "има ясна визия за бъдещето на полицията на метрополията и разбиране за разнообразието на общностите, на които служи".

Кресида Дик оглавяваше операцията по сигурността на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. и се ползва с уважението на мнозина висши офицери в Скотланд ярд. Но тя понесе критики заради командването на операцията след бомбените атентати в Лондон през 2005 г., когато невинен млад бразилец бе застрелян със седем куршума по грешка от полицаи, сметнали го за атентатор самоубиец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Жена ли?
10
2
 
3
 
! Отговори
Циник до 10 преди 7 години
Някой "загряват" по- бавничко! :-)
9
1
 
4
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
Номер 2, "М" е легендарен герой от поредицата за Джеймз Бонд, който му е шеф ,и е начело на английското разузнаване.В някои от последните филми "М" е жена)
8
2
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
" - Мънипени ....къде е Бонд? Не знам М...за последно е видян - да сваля Плакат от статуята на свободата..."
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като е жена какъв точно е проблема? Пак ли избиване на мъжки комплекси?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, мяу.
5
3
 
9
 
! Отговори
Opsss преди 7 години
Дик е *** и значи *** :-) До:3 пропусна откачената Тереза Май дет се мисли за Маргарет Тачър а е само жени са ама са *** и препънаха хубавата държава и сега има много расизъм даже и към мен, от страна на, властта, банките и само от англичани ...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хъ!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами вижте сами:Г-жа Кресида Дик - жена начело на Скотланд ярд;Г-жа Амбър Ръд - Министърът на вътрешните работи;Н.К.В. Елизабет Втора - Кралица на Великобритания.GREAT BRITAIN !Как ли се върти и подскача сър Уинстън Чърчил в отвъдното!
2
3
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
- Ъ !?
1
1
 
3
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
"М"!!?