Европейският съюз – все по-харесван въпреки кризата

42% от младежите в Европа го възприемат положително
2 мар 2017 19:25,
80
Европейският съюз – все по-харесван въпреки кризата
Снимка: Архив, Reuters

Одобрението за Европейския съюз сред гражданите му се е увеличило леко през последната година въпреки кризисната атмосфера. Това сочи проучване на общественото мнение, публикувано днес от представителството на ЕС в Берлин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според допитването 35 на сто от гражданите на Европейския съюз оценяват положително 28-членния блок, което е с един процент повече от май миналата година. ЕС е особено популярен сред младежите - 42 на сто от хората под 25 години го възприемат положително.

Хората с негативно мнение за Европейския съюз, чиито страни членки скоро ще намалеят на 27, след като Великобритания го напусне, е 25 на сто - спад от 2 процента.

38 на сто от анкетираните не са изразили мнение.

В Германия се забелязва значително увеличаване на подкрепата за Европейския съюз. 37 процента от германците, или с 8 процентни пункта повече от миналата година, са изразили положително мнение. Около 21 на сто, с 8 процентни пункта по-малко, имат отрицателно отношение.

Проучването показва силна подкрепа за общата политика на Европейския съюз в областта на отбраната и сигурността. Тя има поддръжка от 75 процента в целия ЕС и 85 на сто в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейския съюз трябва да си промени политиката за мигрантите. Нас не ни пускаха навсякъде довчера, макар че бяхме членове, а тия си ходят свободно. И не спазват законите. И пари им дават повече отколкото на нас.
41
0
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 7 години
До Османлъспоред корана, да мислиш злото на ближния си е най-големият грях...
40
0
 
4
 
! Отговори
не преди 7 години
Абсолютни лъжи
39
4
 
0
 
! Отговори
Османлъ преди 7 години
Мед ми капе от душата като чета такива заглавия хахахах
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гошко кажи къде си ги завират Ахмед и Ибрахим, че да знаем и ние като теб!
37
3
 
10
 
! Отговори
то бива, бива ама преди 7 години
По голяма глупост от тая не бях прочел този ден!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Силна подкрепа в областта на отбраната и сигурността"Ако ЕС в нещо се провали тотално през последните години това е точно отбраната и сигурността. Няма европейски гражданин, особено от Западна Европа, който да е сигурен, че обикаляйки из собствения си град или отивайки на концетт или кино няма да стане жертва на атентат. ЕС в лицето на Меркел се предаде на арабите като ги пусна да залеят Европа без дори да им иска документи. За каква отбрана и сигурност говорим!?Поредната пропахандна статия
35
3
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Отначало и Хитлер не са го одобрявали,пък после им дошъл друг акъл.
34
1
 
1
 
! Отговори
Путин преди 7 години
А Япония и Китай те също произвеждат. Тези страни са напред с технологиите. Ама САЩ са вновни сега заради Тръмп който много се отваря.
33
2
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Виновни са и за упадъка на света в много по- голяма степен от която и да е друга държава.Но темата е друга
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кое всичко ,че ти дадоха Компютър и интернет да ни споделиш мнението си? Е ние знаем....Те винаги са били виновни за напредъка на света.
31
2
 
4
 
! Отговори
Путин преди 7 години
За всичко е виновна АМЕРИКА и Симеон Сакскобургготски
30
2
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Лягай да спиш ,може да си спокоен ,че изрази маловажното си мнение .Ако ще се коментира ,нека да е по темата .Нито се познаваме ,нито има място за лични нападки тук ,в секцията за анонимни коментари в някъв си сайт !!...Чета достатъчно и разнообразна литература.Мненията си ги заврете ,там където давате на Ахмед и Ибрахим да си завират техните ......
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гошко "дайте" в множество число се използваше по комунистическо време. Ти специално имаш да четеш много, за да разбереш много неща в живота и идеологиите.Толкова много,че не знам дали ще успееш тоя живот. Но пробвай, защото поне децата ти да живеят нормално : )
28
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Ако ще се цензурираме за всяка по- силна дума ,няма да се разберем !! Дайте да прочетем нещо смислено ,не проевропейските брътвежи на някакво измислени експерти !!
27
3
 
0
 
! Отговори
ШО преди 7 години
Гошо, путинофила го изтриха, а мен 'либерала" опонент на Гошо също. Не знам какво стана.
26
0
 
2
 
! Отговори
ШО преди 7 години
Днес, защо ми изтрихте коментарите? Бяха културно и грамотно написани, без забранени думи. Единствено употребих "мургавелковци", но не бепе с лошо. ще казвам вече белчовци, ако това е проблема.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото не е че Гошо е изостанало и агресивно момче. Проблема е че има много, като Гошо. На които червената система им набиваше в главата от 89 до 2007, колко е зле на всякъде само в БГ и РУ блести. Тези хора нямат елементарен поглед върху бизнес средата и възможностите на ЕС.Гошо отиди проллета в Добруджа и виж дали има кътче земя да не се обработва. Това преди 20 година беше пустош.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бе господа, колко ще чакам да ми кажете , какво правим като излезем? Ако сте на работа при мен до сега да ви бях уволнил??? Бизнес и Маркетингов план няма ли за след ЕС? От къде ще вкарате свежи 12 милиарда без фондове и 5-6 мил от туристи?? Айде стига с Тея минуси те са за жените... Дръжте се мъжки и отговорете.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е болникът на света.