Има ли връзка между трафиканти и НПО-та, спасяващи мигранти?

Италиански прокурор има доказателства, не знае какво да ги прави
Обновена: 23 апр 2017 20:42 | 23 апр 2017 20:38, Венцислава Вельова
22
Има ли връзка между трафиканти и НПО-та, спасяващи мигранти?
Снимка: Reuters, архив

Италиански прокурор каза, че има доказателства за връзки между хуманитарни организации, спасяващи с кораби мигранти в Средиземно море, и трафиканти на хора в Либия, предаде Франс прес.

"Още не знаем дали и как можем да използваме тези доказателства в съд, но сме уверени в това, което казваме", каза пред в. "Стампа" прокурорът на Катаня Кармело Дзукаро. 

Той допълни, че разполага с данни за телефонни обаждания от територията на Либия до хуманитарни организации. По думите му светлини напътстват мигрантските плавателни съдове до спасителните кораби, които понякога изключват внезапно транспондерите си, за да скрият, че навлизат в либийски териториални води. 

"Това са доказани факти", каза Дзукаро.

Прокурорът ръководи екип, който разследва всички правни аспекти на мигрантската криза, включително дейността на някои организации. Прокуратурата в Катаня е започнала разследване, за да разбере кой ги финансира и с каква цел.

Доклад на европейската агенция за граничен контрол Фронтекс намекна през декември, че може да има тайно споразумение между трафиканти на мигранти и частни кораби, които играят ролята на "таксита" за превозване на мигранти. В публикуван през февруари доклад на Фронтекс се казва: "Очевидно всички страни, участващи в (спасителните) операции в Централното Средиземноморие неволно помагат на престъпници да постигат целите си с минимални разходи и укрепват бизнес модела им, като увеличават шансовете за успех", посочи ДПА, предаде БТА.

Поне десет неправителствени организации спасяват мигранти в централната част на Средиземно море. Тези организации отричат да са в съглашателство с трафикантите и казват, че се води кампания за дискредитиране на дейностите им.

Според официални данни на италианските власти близо 37 000 мигранти са пристигнали на територията на Италия от началото на годината. Това е с 44% повече от същия период на 2016 година. Загинали или изчезнали в Средиземно море са 1073 души по данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците. 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Отдавна има съмнения за мръсната роля на "хуманитарните" организации. Просто бе въпрос на време да лъсне зад "водопадите хуманни" приказки антихуманната им същност! А именно, задкулисно стимулиране на мигрантската инвазия срещу заплащане!
14
0
 
17
 
! Отговори
Вера преди 3 години
В цяла Европа се говори за това, както и за насилственото назначаване на мигранти със съмнителни дипломи в много важни професии
13
1
 
24
 
! Отговори
Очевидно преди 3 години
Има връзка и тя минава през Рияд,Вашингтон и стига до Тел Авив!Това ислямско нашествие е старателно планирано,организирано и финансирано!Медийната поддръжка също е на суперниво-всеки,който призовава за разумен подход и прекратяване на тоя поток е старателно заклеймен и обвинен във всички грехове!Обаче това ще излезе наяве когато Европа вече е съсипана и е твърде късно...
12
3
 
36
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Финансират ги същите тези, които купуват оръжие от Сопот и Казанлък, и през Бургас го изнасят за Саудитска арабия, а оттам-в Идил и "Умерената опозиция".Търсете статията , която описва подробно това, в един от броевете на "Телеграф".Цяло чудо е, че се е провряла през иглените уши на цензурата у нас.И после викайте, че Путин е виновен, и за Сирия, и за какво ли не.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ко да разледвате.Питаите мене Соррооосссс е виновен и неговите НПО
10
0
 
36
 
! Отговори
Европейка преди 3 години
Да намерят начин да закрият НПО-тата.Нали са юристи, има закони за всичко,застрашаване на националната сигурност,вкарване на хора без документи,сътрудничество на джихадисти.
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТО И ВРЪЗКА С БРЮКСЕЛ ИМА ,КАМО ЛИ С НПОта . Парите идат от Брюскел ,спасяват ги на 5-10 километра от Либииският бряг и ги карат като е по- закон,,в най-близкото пристанище ,, на ....Италия ...
8
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да им спрат социалните помощи и детските помощи.Всички плащаме креватните радости на некви африканци и араби мюсюлмани а шишкавите емири дето са си техни хора по произход и вяра си купуват платинени бентлита и дворци от диаманти и злато без да дават пукнат цент.
7
0
 
58
 
! Отговори
смЕх преди 3 години
Мафията вече е като пионерска организация пред НПО-тата все пак е извън закона докато поне у нас НПО-тата са закона.
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето за това белите хора са силни - от всичко правят пари!
5
0
 
25
 
! Отговори
сорос преди 3 години
Аааа аз не им плащам
Честна дума.Кълна се в Исус и Мохамед
4
0
 
53
 
! Отговори
БХК преди 3 години
Аааааа няма такова нищо.Всичко е пълна случайност.
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зорлем не карате да трепем черни хора! А не желаем! Защо ни изправяте пред ситуация или те или ние? Престъпници!
2
1
 
57
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Цитат:"Очевидно всички страни, участващи в (спасителните) операции в Централното Средиземноморие неволно помагат на престъпници да постигат целите си с минимални разходи и укрепват бизнес модела им, като увеличават шансовете за успех",
Най-големите трафиканти са тези, които уж ни защитават границите! Никой друг континент няма угризения за афроарабските пите*ци - само Европа се прави на майка Тереза! Няма такива тъ*панари другаде!!!!!
1
0
 
38
 
! Отговори
А тате каза, преди 3 години
че няма връзка, само указания свише!