Microsoft пусна ъпгрейди заради атаката на WannaCry

Целта на обновленията е да гарантират защита срещу вируса
13 май 2017 14:25,
15
Microsoft пусна ъпгрейди заради атаката на WannaCry
Снимка: архив Reuters

Корпорацията Microsoft е пуснала обновяване на операционните системи "Windows XP", "Windows 8" и "Windows Server 2003", чиято поддръжка е прекратена.

Целта е да се гарантира защита от вируса WannaCry, който втори ден атакува компютри по света, предаде ТАСС, като се позова на говорителката на руския клон на "Майкрософт" Кристина Давидова, съобщи БТА.

Още по темата

По думите й в петък технологичната компания е обновила версиите на операционните си системи, които още поддържа, и е добавила своя безплатна антивирусна програма.

А впоследствие са пуснати ъпгрейди за остарелите "Windows XP", "Windows 8" и "Windows Server 2003".

Според информация от блога на "Уиндоус" компютри с "Windows 10" не са били атакувани в започналата вчера атака на вируса изнудвач.

При безпрецедентната кибератака бяха засегнати хиляди компютри в над 100 държави по света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Microsoftхакерикибератака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убунту десктоп от 5 години. Преди него бях на Дебиан и мало на центос. Нямам антивирусна. Имам самба с кламав. Уиндоса го ползвам само за някои игри. Не че не мога да ги пусна под Убунту, но вървят по - добре.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вируса е на АНС(NSA). Другото е shadow brokers.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
wannacry поддържа български език , Все пак може да ги поздравим че са се сетили че има държавата България на световната карта.През цялото време като гледам разпространението най вече Русия , и от там се разпространява към Азия и Европа.Можех да се закълна че това е работа на американци ,но американците не знаят че има български език, е сега съм озадачен.
11
4
 
3
 
! Отговори
openbox преди 6 години
Ще ви кажа как да се защитите, преминете на линукс не е трудно. Флашнете си рутера със dd-wrt и си направете openvpn прокси сървър така няма да може да си криете ИП-то със тоя сървър, но ще го ползвате като тунел където връзката ви ще е криптирана и си решавате проблема с хакерите и вирусите
10
1
 
2
 
! Отговори
openbox преди 6 години
Още няколко вируса и М$ ще се решат да пуснат на пазара. Вирус 11 така въпреси, че казаха че Вирус 10 ше е последен все пак M$ тряба да мисли за своите клиенти и да и продава туй - онуй ха-ха-ха.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Shadow Broker се смята за свързан с Руското Правителство.Атаката може да има връзка с уволнението на шефа на ФБР.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вирусът е произведение на Microsoft който иска всички да плащат за Windows 10.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6"слагате хр х64. ако не друго, то много нови вируси изобщо няма да потеглят на него" но WannaCry за съжаление е изключение, за xp 64bit version Но идеята за съхраняване на данните в дял върху които няма контрол текущия Уиндоус система е добра.А и това може да се реализира по много начини не само от описания.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
* слагате хр х64. ако не друго, то много нови вируси изобщо няма да потеглят на него* инсталирате виртуална машина за нещата, които няма да тръгнат на хр 64* даже може през цялото време да влизате в интернет през виртуална машина* правете си образ на системата - има и безплатни програми като "aomei"* всичко което е по другите дискове (освен с) - копие на външен диск.* ъпдейт на хр 64 след официално спрените - ненека сега да ви лазаят и да искат каквото щат ...
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 3 до 4Така е вероятно съм некомпетентен, така че моля те светни ме как да си подкарам фотошопа читаво на Linux и приключвам темата с Windows .Както виждаш от цялата ситуация ще ми помогнеш много а вероятно и на други като мене.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Като почнете да се правите на компетентни без да имате никаква идея какво приказвате сериозно ми лазите по нервите...
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големите щети винаги започват с Майкрософт и Уиндоус.Странното е, че дори този коментар аз го пиша под Уиндоус.Май е време да се прехвърля на доброто Убунту, Просто понякога Уиндоус също ми е удобен за работа.Особено с продуктите на Абдобе, както и да е не може да се каже, че никой не го очаквал това.При условие ,че е повтарящ се цикъл.
2
4
 
10
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Слушайте го този от коментар 1, ама после да не рИвете, че ще плащате в биткоини да си върнете селфитета.Те такива разбирачи като него са тези които са засегнати.
1
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Windows XP", "Windows 8" и "Windows Server 2003", чиято поддръжка е прекратена.=никой да не ги инсталира!хр то остана единствената система, която е ретро, и през която чичо ви бил няма този контрол, който има през шпионския 10 и 8. 7-ицата поне има възможност за ръчна регулировка на ъпдейтите.не си разваляйте хр-то с ъпдейти...