Руснаците отново заобичаха Турция

Социолози: Враждебното отношение е намаляло от 70% на 28%
15 май 2017 11:37, Елка Василева
156
Руснаците отново заобичаха Турция
Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Гражданите на Русия вече не възприемат Турция като враждебна държава и се обявяват за възстановяване на двустранните контакти във всички сфери. Данни в подкрепа на това твърдение цитира Всеруският център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, пише "Известия".

По данни са социолозите, ако през 2016 г. 70% от анкетираните са оценявали руско-турските отношения като напрегнати или враждебни, то в момента с тази оценка са съгласни едва 28%.

През 2016 г. отношенията между двете страни са били смятани за враждебни от 23% от анкетираните, а година по-късно такъв отговор дават едва 4%.

Като напрегнати са били оценявани отношенията от 47% от участниците в анкетата, а сега - само 22%.

За дружба между двата народа обаче е все още рано да се говори, пише изданието, като посочва, че положителни чувства към Турция в момента изразяват по-малко руснаци, отколкото отрицателни. Отношенията са смятани за добросъседски от 8%, за приятелски – 6%, а за достатъчно топли – 5% от анкетираните.

Почти половината от участниците в изследването обаче смятат, че при съществуващите трудности между държавите е необходимо да се развива сътрудничество с Турция. Привържениците на изолацията на Анкара стават все по-малко.

Според експерти срещите на руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган са повлияли за руско-турското затопляне.
 


156
Още по темата: РусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че ще я заобичат - затвориха си пазарите за турски стоки и започнаха да се пазарят както трябва като им продават каквото и да било. Смучат ги като гладен ром варен шельмен и ердо нищо не може да направи ;)
96
0
 
5
 
! Отговори
осман преди 3 години
как да не ги заобичат.след като ги правят щастливи!сделката между русия и турция е най-важната сделка на 21 век.новият баланс на силите в света .тази сделка е основата на многополюсния свят.обама като стана президент първи дойде в турция.слаб президент беше.дано поне тръмп малко да прилича на великия рейгън..
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бий за да те обичат.
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те турците освен при Галиполи други победи май нямат. Да не бъркам името само.
93
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не са били англичаните и французите, българската войска е щяла да влезе в Истанбул.
92
4
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Забрави Одрин приятелю, и там са яли здрав бой турците.
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До един там - те рускините лягат със вси4ко ако ще и да лае след като знаят какви спиртосани роби са им мужиците....
90
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези двама гея сега пак ли се оби4ат
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснака е ниша т.в.а.р колкото по го биеш толкова пове4е те оби4а
88
0
 
2
 
! Отговори
Do debila 124 преди 3 години
Да и се казвам митко ,то за туй сум неграмотно
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До bulgaricus bacilicus
Тъпунгелче, пише се Bacillus bulgaricus, може и Bacterium bulgariсum. Ти си турче, нали? Вие сте си слабограмотни. Остани с мечтите си да целуваш!
86
0
 
5
 
! Отговори
№117 съм преди 3 години
До Анонимен 120
Да, така е, но нещо да съм споменал за комунисти? Нито Собйески, нито Влад Цепеш -
Дракула, нито Андреа Дориа, нито Ушаков, нито Скобелев, нито Никола Иванов и Георги Вазов са комунисти. Нека се отнасяме към Историята с уважение! Написах само някои от местата, където османците са яли здрав бой, а има още много!
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето колко лесно се манипулира обикновенния мужик и ето защо Путин ще е още дълго на власт, за жалост при нас положението не е много различно.
84
5
 
8
 
! Отговори
bulgaricus bacilicus преди 3 години
Вие само можете да си мечтаете да му целунете газу на ердоган.Къде сте вий къде те.
83
5
 
4
 
! Отговори
До 117 преди 3 години
Единственото оръжие на слабия е ненавистта.
82
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Реджеб
Кой ли не обича турските мъже - и при Виена, и в Трансилвания, и при Лепанто, и при Чесме, и при Калиакра, и при Синоп, и при Плевен, и на Шипка, и на Шейново, и при Одрин, Люлебургаз, Карс - навсякъде с кеф са ги секли като зелки или давили като плъхове! Раджеб ефенди, по-добре кротни, защото навсякъде - от Австрия до Египет, от Тунис до Кавказ, от Малороссия до Йемен всички искрено и страстно ви ... ненавиждат!
81
2
 
7
 
! Отговори
До Фактолог преди 3 години
"Самолета беше свален от капитан членуващ в организацията на превратаджиите-ФЕТО"
А нас ни облъчваха, че свалячката на самолета била някаква кадън-пилот! Винаги съм се съмнявал, защото мястото на кадъните е на пилона или да въртят гьобеци, а руснаците да им лепят долари и лири на кръшните заддници. Но щом казваш, вярвам! "Бедните" руснаци ни съжаляват за мизерния живот и някои ни наричат "голодранци".Но ние гордо носим кръста си, не толкова гордо това, що е под него и мразим всички!Това го умеем
80
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чух че имало страна която е стожер на православието. Надявам се тя да се противопостави на този извратен съюз между Русия и Турция
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До miko

А Путин е голям дипломат - все пак успя да изглади проблемите и да набие клин между Турция и американците, между Турция и ЕС. Врагът на моя враг е мой приятел! Ще им пуснтат газ, ще им построят АЕЦ "Ак-кую", а на нас - праз! Толкова дълго се молихме да ни отпишат и го постигнахме! Те това е да режеш клона, на който седиш и после да негодуваш