Идентифицирането на жертвите в блока факла – невъзможно

Оцелели от огнения ад в Лондон разказват как са се спасили
16 юни 2017 20:23, Василия Пейчева
11

Идентификацията на жертвите след пожара в Лондон може да се окаже почти невъзможна. Това предупреди лондонската полицията, докато екипи на пожарната претърсват обгорелите останки на 24-етажната сграда.
Още по темата

Властите в британската столица предупредиха, че броят на загиналите може да стане трицифрено число.

Един от първите разпознати, сред загиналите в огнения ад, е 23-годишният сирийски бежанец Мохамед Алхаджали.

Той живеел с братята си Омар и Хашем в апартамент на четиринадесетия етаж. Тримата мъже се разделили, докато коридора на етажа им се пълнел с дим. Мохамед успял да се обади по телефона на братята си, когато внезапно връзката прекъснала.

Кристос Феърберн пък е един от оцелелите в пламъците и разказва как успял да се спаси. 41-годишният мъж живеел на петнадесетия етаж и в опита си да излезе от горящата сграда припаднал от отровния дим. Той бил изнесен навън от пожарникар, който го намерил на четвъртия етаж на сградата.

И докато оцелели след трагедията и техните близки благодариха на пожарникарите и спасителите за героичните им усилия, то мнозина насочиха гнева си към политиците и общината с искане виновните за пожара да бъдат наказани.

Разследването според кмета Садик Хан обаче ще отнеме седмици и дори месеци.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
инфо от въздуха преди 3 години
Черна жестока военно терористична вражеска армада наближи подстъпите на МАРС е посланието от изгорената с нов тип обемно проникващо оръжие сграда подават въздуха който проучва инцидента.Само луди могат да строят високи сгради как ще ги ползвате като блокират тока
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като е бил саниран блока за външен вид не са ли поставили пожарогасители на всеки етаж като минимално по 3 на етаж и то от по-големите по размери да могат на първо време да пръскат горящите плоскости що вътре що отвън от балкони и прозорци щот пожара върви нагоре и освен това по табло на етаж с пожарникарски инвертар кофи,лопати,лом и какво още там защитни якета,противогаз на всеки случяй заедно с дългия навит на руло ***,сметнато по 25 то би било от полза за тоз народ дето отвреме видял.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТО КЮМЮРА КАК ДА ГО РАЗЛИЧИШ В ПОЖАРА
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май не се е запалил сам, ами някой е помогнал, струва ми се, с толкова много жертви сигурно е умишлен палеж.
7
1
 
14
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Това може да се случи във всеки блок облицован със стиропор (за по-евтино). Огънят няма да пита кой какво изповядва или откъде е. Да се вадят ползи от нещастието на хората - това е само за ...
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ислямска монархия Великобритания ще разследва и ще съди виновните. Кой запали Лондонстан?
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първият и основен проблем е че властите не са знаели колко хора обитават блока,който е дом за социално слаби . Като добавим и че повечето от загиналите направо са кремирани, можем да си представим за какво става въпрос. Това е нещо като Ямболския блок 20, само че саниран. Никой не го интересува какво става в коптора-развъдник. Докато има работещи, за да се върти колелото,не е интересно колко са пapaзитите.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
появи се информация, че благодарение на мюсюлманите които живеели в тази сграда, има толкова малко жертви!бел: мюсюлманите стават посред нощ за да се хранят, именно те са забелязали пожара.
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саниране, какво да се прави. Щом и англичаните да спестили от каменна вата и са налепили стереопор навсякъде какво да очакваме У нас!
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Именнно такова е - гори като факла и отделя нечовешки отрови при горенето. Поне хорицата са умрели от тези газове преди да се опекат живи. Каква съдба
1
2
 
35
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Голяма трагедия, пази боже да не се случва тук подобно нещо. Дано "невероятното" ни саниране дето е много актуално (и където сума ти пари се прибраха от "нашите хора"), не е подобно на изолацията в този блок.