Уорън Бъфет даде $3,17 млрд. за благотворителност

Това е най-голямото годишно дарение, направено досега от него
11 юли 2017 09:50, Елка Василева
14
Уорън Бъфет даде $3,17 млрд. за благотворителност
Уорън Бъфет. Снимка: архив, Reuters

Инвеститорът милиардер Уорън Бъфет дари акции на холдинга си "Бъркшър Хатауей" с приблизителна стойност 3,17 милиарда долара на благотворителната фондация на Бил Гейтс и на още четири семейни благотворителни дружества, съобщи Ройтерс.

Това е 12-ото годишно дарение и най-голямото, направено досега от милиардера. Вчера той дари на петте благотворителни дружества общо 18,63 милиона акции клас "Бе" на "Бъркшър Хатауей", всяка от които струва по 170,25 долара.

Осемдесет и шест годишният Бъфет е дарил 27,54 милиарда долара на петте фондации от 2006 г. насам, включително 21,9 милиарда на фондацията на Гейтс, чийто фокус е подобряването на здравето, намаляването на бедността и подпомагането на образованието.

Бъфет все още притежава около 17 процента от базирания в Омаха, щата Небраска, конгломерат, който управлява от 1965 година. Той е на четвърто място в света в класацията на списание "Форбс" на най-богатите хора в света след създателя на "Майкрософт" Бил Гейтс (89,4 милиарда лично състояние), основателя на сайта за онлайн продажби "Амазон" Джеф Безос (84,8 милиарда) и собственика на испанската текстилна група "Индитекс" Амансио Ортега (81,8 милиарда).
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: дарениеУорън Бъфет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
3
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Дарил той...за малко да повярвам...
13
0
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Да бе, колко да е трудно?Ха ха ха
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, толкова много пари са дарени а какво се прави с тях!?!?Проблемите на света и Америка си остават, даже се множат.Предполагам не е толкова трудно да се решат енергийните проблеми на земята, да се спаси климата и изчезващите видове. Да се намери лек за ракът и всички нелечими болести, да се преодолее гладът, детската смъртност, войните и ред др. Ресурсът за това е налице, липсва желание! Милиардери си прехвърлят активи по свои фондации, дали не става въпрос за данъчни облекчения?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Боко и Цоко що пари дариха на болни дечица...
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9второ това не е кеш, а пари под формата на акции,..естествено, че не е кеш, а е под формата на "форма на влияние", което пък "влиние" в днешно време има различно, субективно и имагинерно измерение. Продаваш да речем, някакво ерп с n-клиенти на брой. Ако обаче утре тия клиенти се откажат да ти ползват тока, колко ли "ще струва" това ерп? цялата "оценка" не нещо си в днешно време, е свързана с ползването от хората, което я прави много нестабилна и крайно субективна.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
първо ако САМО Бъфет е "налял" 21 милиарда!!! тази фондация има ли нещо разработено до сега за 2 милиона?? второ това не е кеш, а пари под формата на акции, какво прави с тях фондацията не е ясно. На мен ми прилича на някаква данъчна схема.Ако тези фондации работеха, досега дори студеният! термоядрен синтез щеше да е факт :)
8
1
 
4
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Фондацията на Гейтс подпомага разработването на нов вид ваксина,която да се разпръсква със самолети и попадайки върху кожата да се активира чрез потта.Не е фантастика,а факт,така всички,ще са ваксинирани и болестите,ще изчезнат,а може би не...
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1: ти въобще осъзнаваш ли какво точно пишеш?! 200 милиарда давал на година..... той ако даваше 200 милиарда всички щяха да се изнасят за Русия....
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5То къде очакваш да разбереш за това? в Днес бг ли? :)
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съмнителни са тея т.нар. фондации. С толкова огромни количества пари може да се направи МНОГО. А досега не се е чуло кой знае какво да са свършили.
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за какво се използват тези пари? много просто - за разработка на ГМО и други подобни проекти със съмнителна полза за човечеството, да не кажем в ущърб.
3
12
 
9
 
! Отговори
факт преди 6 години
Тези фондации се занимават със разработването на ваксини ( уж за шарки или други болести) и други методи,които всъщност предизвикват безплодие при младите хора.Бил Гейтс се изтърва публично на някаква конфренция ,като обеща населението на земята да се намали до 6 милрд
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уорън Бъфет даде $3,17 млрд. за благотворителност...мда ... "откупил" си е оцеляването. всички от т.н. "нови богати" в момента се откупуват от... айде ше си замълча...
1
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е нищо, товариш Путин отделя всяка година по 200 милиарда долара от залъка си за да нахрани и облече руснаците, краварите тръгнали да се фукат с някакъв си Бюфет.