Затлъстяването в развитите страни вече е епидемия

Над 90% от американците, гърците, исландците са с наднормено тегло
Обновена: 25 юли 2017 20:10 | 25 юли 2017 19:41, Камелия Цветанова
26
Затлъстяването в развитите страни вече е епидемия
Снимка: Reuters, архив

Международна група учени установи, че над 90 % от мъжете и 50 % от децата в САЩ, Исландия, Нова Зеландия, Гърция и други развити страни имат наднормено тегло, информират в. "Дейли мейл" и Лента.

 "Глобалната епидемия от прекомерната пълнота е сериозен проблем за здравната система. Броят на хората с наднормено тегло в 30-те най-развити страни в света е значително по-висок, отколкото показваха по-рано публикуваните оценки", каза ръководителят на изследването Пол Лаурсен от Технологичния университет в Окланд, Нова Зеландия.

От лека и тежка форма на затлъстяване в САЩ, Исландия, Нова Зеландия и Гърция страдат 90 % мъже, 71-81 % жени и 50 % деца.

В останалите държави нивата на хората с наднормено тегло се отличава незначително от първите четири в списъка.

Само в Япония и Бруней тези показатели не превишават 50 %.

От своя страна жените в САЩ са на първо място по наднормено тегло, следвани от тези във Великобритания. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: епидемиязатлъстяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хранителната индустрия е превърнала телата на хората в контейнери,всичко влиза-химикали,ГМО,антибиотици,консерванти,оцветители,подсладители все вредни неща и всичко това идва от "братята американци".Те затова от векове са дебели ядат за по-лесно fast food вместо да си сготвят.По TLC "Моето 300 килограмово тяло" имаше един беше се докарал до 450кг.и доктора каза че рядко хора с такова тегло остават живи.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% е пълна глупост. Ама то днес.бг и цифри...
15
10
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
На Ганйо,дай му да плюе.Него проблеми като изхранването на световното население,борбата с замърсяването на природата,развитието и цивилизоването на бедните страни не го интерисува.В неговия мозак лоши хора от тайни организации от Запада искат да унищожат хората,като им дават гмо и ги превръщат в роби налагайки им демокрация.
14
4
 
8
 
! Отговори
Това го дължим преди 6 години
Това го дължим на достъпните цени на храната и на по-спокойния живот!
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен90% тлъсти мъже в щатите? Явно и войниците им са хипопотами. И как ще воюват срещу Русия---------------Според тебе процента на затлъстелите в *** дали е под 80%?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква е ползата от моделите? Като за никого не са модел? манекен беше по-правилна дума.
11
12
 
12
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До zeusВ Русия е забранено отглеждането на ГМО продукти------------- Ти нормален ли си, *** ли си?Кой те е излъгал такова нещо?Покажи ми текст на руски закон, който забранява ГМО?Хайде, има интернет, давай!Повтаряте само пропагандни глупости.
10
5
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До zeus Според мен проблема е в обездвижването и националните кухни.На изток са почитатели на растителната и морска храна и проблемите са по малки.Западните кухни наблягат на месо и висококалорични сосове тестени десерти
9
3
 
27
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
От 5-6 години ходя често в Гърция. Дебел човек още не съм видял! Хората ядат само естествени неща, много зеленчуци, риба, зехтин, хубаво месо - а и си почиват както трябва през жегите. Нещо не ми се вярва на тези писания.
8
5
 
19
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До шматкаНе съм много съгласен, примерно населението в Европа намалява, спокойно можем да се изхраним. В Русия е забранено отглеждането на ГМО продукти, а станаха производител номер едно на пшеница. В Африка са си все толкова гладни, те пари за ГМО семена нямат. Личното ми мнение е, че бума на ГМО е единствено и само заради печалбата на предлагащите семената. За САЩ има много писано как натискат фермерите да ги ползват, иначе няма заем от банката примерно.
7
13
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До zeusДо това водят 7 млрд гърлаТова е.Без ГМО хормони и химикали досега да сме започнали Войните на глада
6
2
 
26
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До това води храненето с ГМО храни и малкото движение. Добре, че тук сме лекооо бедни и нямаме пари да се тъпчем като цитираните в статията, а и още има истинска храна по селата.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива ГМО-та не ям. Ям само от градината от кокошкити и кравата. Каквото си произведа това ям. Даже и хляб не купувам ами жената меси от брашно което е с нормален глутен. Но такива като мен се броят на пръсти повечето пълнят гушата на новите робовладелци които им продават ГМО!
4
1
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Терза това им викат тюлени:)
3
2
 
20
 
! Отговори
of 1 преди 6 години
какъв двоен биг мак,бе,човеко? в живота си не съм купувал. ама млатя по 3-4 филии хляб с 2 пържени яйца. и пак към 15-та дата няма нищо от пенсията.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% тлъсти мъже в щатите? Явно и войниците им са хипопотами. И как ще воюват срещу Русия, щото ако да пилоти, ще трябва да летят без бомби, иначе няма излитане
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърцит???