Неофициални дипломатически разговори САЩ - КНДР?

Правителствово във Вашингтон поддържало контакти с Пхенян
Обновена: 12 авг 2017 08:35 | 11 авг 2017 22:11,
12
Неофициални дипломатически разговори САЩ - КНДР?
Снимка: архив Reuters

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп поддържа от няколко месеца редовни контакти по необявен дипломатически канал със Северна Корея, предаде Асошиейтед прес, като се позова на свои източници.

Предмет на разговорите са били американски граждани, намиращи се в севернокорейски затвори, и влошаващите се двустранни отношения.

Още по темата

Досега бе публично достояние, че двете страни са обсъдили освобождаването през юни на американския студент, уточнява БТА. Не беше обаче известно, че контактите им са продължили, нито че те са обхванали теми, различни от съдбата на американските затворници в Северна Корея, отбелязва Асошиейтед прес.

Добре осведомени източници, пожелали анонимност, заявиха, че в хода на тези разговори засега не е постигнат особен резултат за успокояване на напрежението около ядрените оръжия на Пхенян и успехите му в сферата на ракетните технологии. По думите им обаче задкулисната дипломация би могла да послужи като основа за по-сериозни преговори, включително и по темата за ядрените оръжия на КНДР, ако двете страни решат да започнат диалог.

Контактите се осъществяват редовно между Джоузеф Юн, специалния американски представител по въпросите на политиката към Северна Корея, и Пак Сун-ир, високопоставен дипломат в мисията на Пхенян в ООН, уточниха цитираните източници.

В официалните среди тези контакти биват наричани "Нюйоркския канал". Юн е единственият американски дипломат, който е във връзка със свой севернокорейски колега. Основно каналът има за цел Вашингтон и Пхенян да могат да си препредават информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ким чен преди 6 години
абе много *** има тук.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно са се наговорили да вдигат шум, да се ежат и перчат публично, а вечер Тръмплина и дебелия Кимчо джиткат контерстрайк кат момченца.
5
1
 
1
 
! Отговори
Италиянеца преди 6 години
Разговорът бил следния:Дали конфетите на Китай или ракетите на Северна Корея летят по далече. И дали ще пуснат Доналд Тръмп с плазмени ракета да ходи на екскурзия до Пхенян ей така да си погърми малко
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкият Ким ще го изяде жестоко и дълбоко.
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкият Ким ще размаже мутрата на краварското ***.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сащ няма да я загуби от корея, но със сигурност за никого няма да е добре ядрена война и икономическия ефект ще се усети по целия свят.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано се разберат, за никой по света няма да е добре да има ядрена война. А ако САЩ я загуби това ще срине глобално икономиката.