Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция

Съветът за сигурност на ООН осъди поредното изпитание на Пхенян
30 авг 2017 07:23,
119
Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция
Снимка: Reuters

Северна Корея изстреляла балистична ракета със среден обсег Хвасон-12, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е присъствал на изстрелването. Той е било с цел противопоставяне на съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея.

Ким Чен Ун е изразил голямото си задоволство след ракетното изстрелване, допълва КЦТА, цитирана от Франс прес и ТАСС. Той е предупредил, че ще има още изпитания на балистични ракети, като Тихият океан ще е целта им, предаде Франс прес.

Ким Чен Ун е определил ракетното изпитание като първа стъпка към подготовката на военна операция на Корейската народна армия в Тихия океан и прелюдия към възпирането на Гуам, определен от него като предна база за инвазия, предаде ТАСС.

Датата на изстрелването на ракетата е била 29 август, за да се отбележи 107-ата годишнина от договора от 1910 г. между Япония и Корея, по силата на който Токио колонизира Корейския полуостров, уточнява КЦТА, предаде Франс прес.

Северна Корея заплаши да изстреля четири ракети Хвасон-12 към морето близо до американската тихоокеанска територия Гуам по-рано този месец след отправени към Пхенян предупреждения от страна на Доналд Тръмп, припомня Ройтерс.

Съветът за сигурност на ООН осъди най-категорично новото ракетно изпитание на Северна Корея, предадоха световните агенции.

Съветът призовава всички страни членки на ООН да спазват стриктно и изцяло резолюциите на организацията, в това число и тези, налагащи икономически санкии на Северна Корея, се казва в изявление, одобрено от 15-те страни членки. В него се добавя, че е от жизненоважно значение Северна Корея да преприеме незабавни, конкретни действия, за да намали напрежението. Съветът изразява също така ангажимента си за мирно, дипломатическо и политическо решение на севернокорейската криза.

В телефонен разговор на американския държавен секретар Рекс Тилърсън с външните министри на Япония и Република Корея ракетното изпитание на Пхенян бе наречено "обостряне на прокацията", предаде ТАСС. Това изпитание показва каква опасна заплаха е Северна Корея за САЩ, Япония и Република Корея и за другите страни по света, смятат тримата дипломати. Тилърсън отново е уверил колегите си, че САЩ продължават да се придържат към ангажимента за защита на Япония и Република Корея. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
16
 
! Отговори
vbnv преди 6 години
все едно гледам прасе в *** да се кефи на следващата кофа помия
79
5
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименСъжалявам че ще ви разваля шегите по мой адрес, но наистина съм ОЗ от Хим Войски (Фазан както ни наричаха по онова време) Изгубих една година и половина от живота си в Казармата, но поне ми показаха по колко гадни начини хората са се научили да се избиват един друг. А лично от Ядреното оръжие се страхувам много защото знам как убива и в веднага и в дългосрочен план.Но повече се страхувам от Техногенна катастрофа в хим промишленост - там има вещества дето ще те втечнят БУКВАЛНО
78
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Моля санитарите да се погрижат за Бобчо. Днес е ядрен физик и химик :)
77
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехейй! Тази новина е вече във фризера ,а Днес сте се сетили като малко дете ,,да си разравяте с клечка го.в.ното ,,. Проспали сте ,че ракетата се издигнала на 500 километра . Сиреч летяла в Космоса и краварите не могат да я свалят . И да не забравяте ,,Слава на Украйна ,слава на геройте .,, Добри ракетни двигатели!
76
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 42ЛЕЛЕ ИЗВЪДИ СЕ ЕКСПЕРТ ПО АТОМНИТЕ ВЗРИВОВЕУМНИКО АЗ СЪМ ОЗ ОТ ХИМИЧЕСКИ ВОЙСКИ и ти заявявам във ВОДОРОДНАТА БОМБА обикновената ЯДРЕНА БОМБА с УРАНОВА ИЛИ ОЛОВНА ОБВИВКА Е ПРОСТО ЗАПАЛКА - ИНИЦИАТОР НА ГОЛЕМИЯ ВЗРИВВЕЩЕСТВАТА КОИТО СА ТОКСИЧНИ ЗА ХОРАТА НЕ ИДВАТ ОТ ИЗГАРЯНЕТО НА САМАТА БОМБА А ОТ ОБЛЪЧВАНЕТО НА ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ПРАХ И ПЕПЕЛ ВДИГНАТИ ОТ ВЗРИВА ВЪВ ВЪЗДУХА - Точно тези хиляди тонове вещество ВЕЧЕ РАДИОАКАТИВНО заразяват след това територии на цели континенти
75
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още няколко ракети и като им кипне Северна Корея ще бъде срината булвално за 1 минута.
74
0
 
2
 
! Отговори
българина преди 6 години
работа - лягаме и си почиваме пари - лягяме и си почиваме
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
работа , работа, работа, работа, работа, табота , париии... пари , пари , пари ,
72
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ДА СА СЕ ПОЧНАЛИ ИНАЧЕ, ЩЕ ОБЯВЯ САЩ ЗА СТРАХЛИВЦИ :D
71
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говедата вече с господа Никои в световната политика.Изкуствена държава без собствена култура и език с регионално значение и затихващи функции.
70
1
 
1
 
! Отговори
drypnati fashkii dar преди 6 години
drypnatite 89% se ragdat s psihi4ni otkloneniq v golemi razmeri a ezika im napodobqva lai na kucheta
69
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 6 години
Ама да почнат първо от ГОДЗИЛИТЕ.
68
3
 
9
 
! Отговори
ГОДЗИЛА преди 6 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА ВЕЧЕ ДОСТИГА ПРЕДЕЛИТЕ СИ ПО КОНТИНЕНТИТЕ БЕЗ ЕВРОПА!!!!ЕДНА ТРЕТА СВЕТОВНА ЩЕ РАЗЧИСТИ НЯКОЛКО МИЛИАРДА И АКО СА ПОНЕ 5 МИЛИАРДА ЩЕ Е ДОБРЕ ЗА ПЛАНЕТАТА КОЯТО НИЕ ИЗЯЖДАМЕ В МОМЕНТА !!
67
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севернокорейците достойно наритаха наглата краварска морда. А ние демократично се навеждаме със смъкнати *** на по-старшите партньори от Вашингтон.
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
суджук, суджук, суджук, суджук, суджук , суджук , суджук ...
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 68само че самите те си признават като абсолютна грешка- затънаха в собсвен сос!
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ракета , ракета , ракета , ракета , ракета, ракета , ракета, ракета ...
63
6
 
10
 
! Отговори
до 68 преди 6 години
Обама не е правил война в Либия, либийците сами смъкнаха и бастърдисаха Камиларя.А пък това че САЩ ги било страх да нападнат Северна Корея заради Китай и Русия е нонсенс, защото през 60-те години по същия начин нападнаха Северен Виетнам, които бяа съветски протежета и в продължение на 10 години ги обсипваха с бомби.
62
3
 
14
 
! Отговори
иван преди 6 години
а защо к,раварите налагат "нежните " си революции ,без някой да иска това, в близкия Изтик и след това оставят цяла Европа да обере последиците от бежанския потоп?Даже и ние го отнесохме! Само питам!
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не е най-страхливияНАЙ-СТРАХЛИВИЯ Е :D ЗАЩОТО ДОРИ ТЕХНИЯ НАЙ-СТРАХЛИВ ПРЕЗИДЕНТ ОБАМА НАПРАВИ ВОЙНАТА В ЛИБИЯ :D ДА ОБЯМА ТРЯБВАШЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА В СИРИЯ ОЩЕ КОГАТО БЯХА СВРЪХ СЛАБИ И ПОЧТИ НЯМАХА ЯДРЕНИ РАКЕТИ НО ГО БЕШЕ СТРАХ !-----ЗА СЕГА ТРЪМПХАХО Е НАЙ-СТРАХЛИВ ЩОТО НЕ Е НАПРАВИЛ НИТО ЕДНА ВОЙНА :D