Бизнесмен купи цилиндър на Хитлер за израелска фондация

Похарчи 545 000 евро за десет вещи на фюрера
Обновена: 24 ное 2019 18:33 | 24 ное 2019 18:10, Камелия Цветанова
47
Бизнесмен купи цилиндър на Хитлер за израелска фондация
Снимка: wikipedia.org

Ливански бизнесмен, който работи в Швейцария, ще предостави на израелска фондация цилиндър и други вещи, принадлежали на германския лидер Адолф Хитлер, предаде Франс прес.

Вещите бяха купени от Абдула Шатила на търг, организиран в сряда от германската аукционна къща "Херман Хисторика".

На търга Шатила даде около 545 000 евро за десет вещи, сред които бе и цилиндърът на Хитлер, табакерата на фюрера, пишещата му машина и луксозно издание на книгата му "Моята борба", принадлежало на високопоставения нацист Херман Гьоринг.

Бизнесменът, натрупал състояние от търговия с диаманти и недвижими имоти в Женева, заяви пред швейцарското издание "Матен диманш", че е купил вещите, за да не бъдат използвани за неонацистка пропаганда.

"Крайнодесният популизъм и антисемитизмът се засилват в цяла Европа и по света. Не искам тези вещи да се озоват в лоши ръце и да бъдат използвани от хора с недостойни намерения", изтъкна Шатила пред "Матен диманш".
Шатила ще предостави вещите на израелската асоциация "Керен Хайесод". "Ще им дам вещите, които ще бъдат изложени в музей", каза той.

Абдула Шатила е роден през 1974 г. в Бейрут в семейство на християни бижутери. Той е сред 300-те най-богати хора в Швейцария, отбелязва Франс прес. /БТА/
 


47
Още по темата: Хитлер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Спомни си кой си преди 1 година
Адолф Хитлер е рицаря на християнството и европейската цивилизация и раса. Втората Св. Война беше война на Сатанинския, Талмудски Юдаизъм срещу Бога, Сина Му и последователите Му. Война на Доброто срещу злото. Въпреки планините от пропаганда и най-долни лъжи, днес все повече хора узнават Истината кой е бил Адолф Хитлер и за какво се е борил! За нас, като Българи е важно да отбележим, че той е знаел кои сме и е обичал България. Той ни даде Обединението, заради което днес имаме Южна Добруджа!
17
1
 
3
 
! Отговори
Мирише на Шломо преди 1 година
"Абдула Шатила е роден през 1974 г. в Бейрут в семейство на християнибижутери. Той е сред 300-те най-богати хора в Швейцария, отбелязва Франс прес")))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ясно, от километри мирише на поредния представител под прикритие на лихварското племе с малки шапчици, което се кланя на дявола и известно с любовта си към кръвта, войните, златото и секса с малки деца в талмуда пише, че секс с дете над 3г на гои се поощрява! Всеки може да го провери в интернет!
16
2
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
Тоя ливанец е голям бунак.Тези вещи ще стигнат до ръцете на всеки нацист и ще бъдат използвани за пропаганда стига да се откупят от евреите .А те със сигурност ще ги изтъргуват .За тях бизнеса е винаги на първо място !
15
8
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Госпожата по история ми го каза като малък.
14
3
 
11
 
! Отговори
милицай преди 1 година
Ливански еврейо-арабин?! Или Просто поредната еврейска дезинформация. Да не би евреите да се ливанизирват?
13
2
 
17
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До 11Какви 11.5 милиона? Заблудил си се нещо, или помпиш пропаганда. Най-меродавния и непристрастен източник на информация е международния червен кръст. По данни на заключителния доклад за Втората св война от 1978г там е ясно написано, че общия брой жертви от всички лагери на територията на Германия от 1939 до 1945г е 278,738 души, вкл. евреи, немци и т.н. националности, като повечето от тях са умрели от глад и болести в последните седмици на войната, основно заради липса на провизии.
12
2
 
11
 
! Отговори
човек преди 1 година
До: номер 6Хитлер е спасил не един евреин а много.Доктор Едуард Блох е този за когото намекваш.За него Хитлер е казал че е благороден евреин (еделюде).Друг евреин е прекият му командир през Първата Световна Война, който му връчва първия орден, железен кръст, който фюрерът никога не сваля.И него го е пуснал да емигрира в САЩ.И наистина, ако е носил цилиндър, сигурно е бил още младеж.
11
13
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Хитлер не е убивал само евреи в лагери. Имало е и комунисти, бавно развиващи, недъгави, римляни, хомосексуалисти, затворници и д-р. Близо 11.5 милиона души е убил в лагери. Много евреи са умирали от умори или глад. Някой да били застреляни. Не във всички лагери е имало газови камери.
10
3
 
24
 
! Отговори
Историк преди 1 година
До Анонимен 3Какво като не е пушил Хитлер, пак е имал табакера. Ти пък, подпробности сега! Те и 6 милиона евреи за "изпепелени в холокоста" от 1939 до 1945 година, въпреки, че с наличните тогава крематориуми това би отнело 87 години, по изчисления на елитни инженери, ти ся за една табакера на непушач ще го правиш на въпрос! Внимавай, че току виж те обвинили в антисемитист
9
2
 
18
 
! Отговори
? преди 1 година
кога па Хитлер е ходил с цилиндър?
8
5
 
19
 
! Отговори
Израел е терорист преди 1 година
До Обожавам ИзраелКое от долуизброените обожаваш? 1. Израел е държава - терорист, създадена с кражба на територии, която продължава и днес2. Израел е в дъното на талмудския ционизъм, отговорен за всички войни от създаването си досега, а сега е напът да запали поредна война с Иран3. Израел произвежда и съхранява абсолютно незаконно огромен ядрен арсенал4. Израел извършва политика на расов геноцид над коренното палестинско население, убивайки ежедневно старци, жени и малки деца! Кажи?
7
2
 
4
 
! Отговори
13 преди 1 година
Такива предмети в 90% от случаите са майаторски фашификати. Но щом имат пари нека ги дават, да се развива бизнеса с антики.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер е спасил един евреин, който се грижел за болната му майка.
5
21
 
4
 
! Отговори
Изгорете... преди 1 година
...на този всичко и забранете да се говори за него като за Волдеморд от Хари Потър! Никога вече ф.а.ш.и.з.ъ.м!
4
5
 
28
 
! Отговори
СМЕРШ преди 1 година
Ливанец, ама друг път!Подставено лице на мосад.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква табакера? Хитлер не е пушил.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ливанеца е голям наивник,щял да ги подари на евреите!!!А,те с търговският си нюх след време,ще ги продадат на търг ,за много пари!
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-силната пропаганда за Хитлер и нацизма е сегашната неолиберална политика !така, че бизнесмена, напразно си е похарчил парите....