Дъщеря на президент натрупа 2 млрд.долара, от корупция ли са?

В Ангола хората живеят с по 2 долара на ден
29 яну 2020 20:52, Павел Гълъбов
35
Дъщеря на президент натрупа 2 млрд.долара, от корупция ли са?
Снимка: БГНЕС

Изабел Душ Сантуш е дъщеря на бившия президент на Ангола Жузе Едуарду душ Сантуш, управлявал страната 40 години. През 2013 г. нейното богатство беше оценено на 2.2 млрд. долара. Тя стана известна през последните седмици, когато изтекоха над 715 хил. документа, от които се вижда, че нейното богатство е натрупано от корупция по високите етажи и предоставяне на ексклузивни права до определени сделки. Повече по темата разказа Димитър Баларев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Баларев посочи, че историята на Сантуш започва по време на гражданската война в Ангола, която трае 22 години и отнема над 1 млн. жертви. „Тогава Сантуш и неговата партия създават олигархия – определен избран елит получава части от богатството на Ангола“, отбеляза гостът.

Баларев разказа, че през 2002 г. Изабел се жени за конгоански бизнесмен, който е известен с това, че е търговец на произведения на изкуството. „До 2003 г. тя получава значителни дялове в изключително важни индустрии на Ангола – от петрола до диамантите“, добави той.

Цялото интервю вижте по Bloomberg TV Bulgaria.
 


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
гошо преди 1 година
Добре де тя корумпирана направила парите си от корупция ,ама кой я е корупирал ,кой и е давал пари
28
1
 
1
 
! Отговори
Сиромаха преди 1 година
Тая ми прилича на мъж с присъдени гърди .
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като прочетох Ангола все едно прочетох Банкя и веднага се сетих за един дърт Комунист. Тази с тези 2 милиарда си е жива беднячка я да дойде у мутруландия да види за какви милиарди говорим. Само от няколко поръчки финансирани с еврпейски мангизи прават милиарди. Досега по груби изчисления са над 15 милиарда а още колко ще присвоят тепърва ще разберем.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гражданската война в Ангола не беше между идеологии , беше между две бивши империи - португалската и испанската . езикът определя сферата на влияние а официалният език в Ангола е португалският . испанците вкараха кубински войски там но пак не успяха .
25
2
 
4
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Ха ха.Ангола и правосъдие.Морски ти кога за последно си бил там? Пък и не си видял ношният живот и корупцията , щото те пасата там са до 23.00. Типчно по комунистияески.Друга такава страна е Виетнам.
24
1
 
8
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 1 година
До опетков О,аз нямам съмнение,че Че Гевара не остави подобно наследство само защото не можа да установи "справедлив" строй в Боливия или Аржентина.Така Сталин май остава единствения "идеалист" сред борците за равенство.А както сам знаеш,той е смятал жертвите за оправдана от целта статистика.Но не си прав.Лъжата и моралната деградация са по-тежко престъпление от убийствата.Защото последствията им се пренасят в бъдещето и го отравят.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До морскиПиянт руснак си беше, пиян ще си умреш.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АНЧОИ два долара не заслужаваш празноглавецо.В БГ минималната заплата е 610лв = 320Е.Раздели го на дните в месеца, ако празната ти глава знае колко са.
21
2
 
0
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До АНЧО Не се прави на по-нещастен отколкото си.
20
1
 
1
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Валентин Тодоров И двамата, които цитираш не оставиха такива наследници, но оставиха планини от трупове. Не се знае кое е по-гадно.
19
7
 
15
 
! Отговори
АНЧО преди 1 година
ТО В Б..ГЕТО НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА И НИЕ СМЕ С 2 ДОЛАРА НА ДЕН КАТО В АНГОЛА......
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали сме златото, медта, бокклука и хазарта на Черепашка и Крокодила Гена.
17
0
 
11
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 1 година
Нищо ново.Поне за нас.Поредната нагло богата наследница на видните борци срещу социалното неравенство по света.Май само Йосип Висарионович не остави подобни наследници.А,да.И Че.Двама от всички "идеалисти" на революцията срещу неправдата..
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От корупция са.В България е същото.
15
14
 
8
 
! Отговори
морски преди 1 година
В Ангола има ред и правосъдие ,защото там е имало и има руско управление !Много по добре са от Герберистан !!
14
1
 
2
 
! Отговори
Гостенин преди 1 година
Въобще не!Само не е закусвала, милата.Ам чи тъй, ами как.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да кажеш , че това е Евгения Живкова е просто гротеска, като има къде къде по-адекватен паралел из творчеството на Карл Май.
12
3
 
12
 
! Отговори
42 преди 1 година
Нищо не е в сравнение с Луканов, Дойнов и сие от БКП.
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиардерка,с петолъчка на челото.Пипалата на червената мафия стигнали чак до Ангола! Нашите комунисти имаха авоари в швейцарски банки.Германците изпратиха диск с имената и мъните на нашите чрвени мафиоти,НО нещо замълчаха прокурори,съдии и правителства???
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А най-интересното, че анголците го харесват Душ Сантош. Казват , че преди е било по-добре и образованието е било добро... А иначе жената живее в Португалия и е завладяла почти всичко - от телекомуникации, до големи хранителни вериги..Играта е на котка и мишка. Португалците като изпаднаха в криза, анголските пари пристигнаха и бяха хубави пари, сега се смени песента. Парите станаха лоши....