13-годишно дете във Великобритания почина от COVID-19

Случаят разтревожи и медици, и обществото
1 апр 2020 07:34,
62
13-годишно дете във Великобритания почина от COVID-19
Снимка: БГНЕС

13-годишно момче с положителна проба за коронанирус стана най-младата жертва в Обединеното кралство. Няма сведения той да е имал някакви други заболявания.

Ученикът Исмаил Мохамед Абдулуахаб от южния лондонски квартал Брикстън е бил приет спешно в болница със симптоми на заболяването и затруднено дишане. Исмаил е починал през последното денонощие, което бележи рекорд по смъртни случаи в Обединеното кралство. От семейството на момчето съобщиха, че той е нямал други заболявания. Лекуващите го лекари в болницата също не са открили нищо.

Още по темата

Случаят с 13-годишното момче породи голяма загриженост както в медицинските кръгове, така и в цялото общество, пише БНР.

"Изключително рядък случай е млад човек да се разболее сериозно след зараза с коронавирус, а още по-рядък да умре и то при положение, че е нямал други заболявания", коментира кореспондентът на Би Би Си по здравни въпроси Ник Тригъл.

Последните данни за броя на починалите досега британци са противоречиви. Те варират от 1789 до 1408 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
До АнонименТочно така, хора и в това число деца на прага на жизнеността, ядящи отровни химикали, дишащи канцерогенни формалдехидни изпарения от прекрасните нови мебели вкъщи, облъчвани от телефони, рутери и електромагнитни полета, психически промити и без воля и желание за нещо реално, били починали. Ами кого го е грижа? Освен безрасъдни зомбирани родители може би, друг някой едва ли. Как няма да почине дете с такова разклатено здраве - всичи деца са с подобно и е нормално, нищо обезпокоително
55
0
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 4 години
Другарат Сталин колко ги подцени.... ехеее.....
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
може да е получил британско поданство, ама да е британец, малко не върви.
53
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с какви придружаващи заболявания е било това дете? Аааа... забравих, че аутопсия май не се прави или ако направят кой знае какво ще намерят - я диабет, я порок на сърцето. Ама паника да създават - младите починали са много по-малко, ама това не е важно.
52
2
 
3
 
! Отговори
Ферли преди 4 години
Истински британец. :-)
51
9
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Ясно, много искат да ни панират.Намерили 2 жертви под 20 години и ги развяват по целия свят. Това добре, ами от обикновения грип няма ли жертви деца? Или това за пръв път се случва?
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Исмаил Мохамед Абдулуахаб - прадядо му най-вероятно е лорд от Уестминстърското абатство, с фрак и цилиндрична шапка...А вашият прадядо на какво е бил лорд? Не е време за неуместни коментари.
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Исмаил Мохамед Абдулуахаб - прадядо му най-вероятно е лорд от Уестминстърското абатство, с фрак и цилиндрична шапка, пиещ чай и возещ се на файтон.........Вирусът не подбира, цепи всеки който кляка да ***!
48
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КАКЪВ ЧИСТОКРЪВЕН БРИТАНЕЦ ДОШЪЛ ОТ ИРАН БЕЗ НИКАКВА ВАКСИНА БЦЖ СРЕЩУ ТУБЕРКУЛОЗА И С НАПЪЛНО СЪСИПАН БЯЛ ДРОБ ОТ ПАФКАНЕ НА ТРЕВА
47
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Исмаил Мохамед Абдулуахаб - прадядо му най-вероятно е лорд от Уестминстърското абатство, с фрак и цилиндрична шапка, пиещ чай и возещ се на файтон...
46
1
 
2
 
! Отговори
някои факти преди 4 години
Китайците са изолирали около 60 щама и 149 мутации на точно този вирус. Това затруднява изобретяването на ваксина. В природата има няколко стотин типа корона-вируси.Вирусът мутира изключително бързо . Как ще се развие болестта ,зависи от индивидуалните характеристики на човека. При младите се развива много силен имунен отговор,затова в плана на лечение се включват и препарати за ревматоиден артрит. И накрая-може да са го отровили с една ,,добра" парацитамол + агресивни антибиотици
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Има но са по горите извън градовете където растоянието е повече от 2 мили карантиния диапазон. След малко хващам кучето и отиваме в Кристал Палис за коприва. Ще прегледам и за охлюви но не е валяло от няколко дни че да се покажат!
44
0
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Копривата много хубаво! За всичко става - за храна, за коса, за фунгицид :) Пазете се там, дано се размине по-бързо!П.С. А охльови няма ли, за мезе?
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Във Великобритания е буквално фраш от коприва под път и над път! По-възрастните англичани ни се радват защото те с това са се хранили по военно време. Младите също почнаха да го правят!
42
2
 
5
 
! Отговори
до Костова преди 4 години
Може и да сте права и да е имало съпътстващо заболяване, може да е било със свръх тегло, може след аутопсия да открият нещо наистина. И аз бях спокойна допреди няколко дни, че поне децата не закача, НО има едно голямо НО, вие знаете ли дали вашите деца са напълно здрави. дали няма някъде нещо, което още не е открито и този вирус ще го отключи. Страшно е. Никой не е застрахован явно, дано учените се справят по-бързо, само там ни е надеждата. Сега печелим време, няма как да се спре с тези мерки
41
0
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 4 години
Тя диетата винаги е важна, обаче от едно и също семейство едното дете може да прояви симптоми, другото не. До организъм е най-вече. Иначе сте абсолютно прав. Колкото може повече жива храна ( плодове, зеленчуци), по-малко захар и въглехидрати, като чипсове и подобни "***" храни.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно са го подценили милото дете. Сметнали са , че млад и здрав организъм няма да колабира толкова бързо. Сега в Испания и Португалия минаха на нова система, правят снимка на дробовете, така имат малко повече време да видят какво да правят у време и да вливат антибиотиците и на машината. Казват, че най лошото е, че при някой хора се развива за 1-2 часа. Идва сам със симптоми, докато чака резултат вече е за апаратно дишане. Нямат си и идея, защо някой така, друг иначе
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До men 37...... и даже маски не са им дали......Маската не ти пази очите! През очите вируса влиза най-лесно защото се доказа че хората най-чести си пипат около очите било то заради прашинка или мигла.Също така диетата е изключително важна в момента! Ако детето е консумирало прекалено много изделия със захар, захарта е изиграла ключов момент при отслабването на имунитета в най-неподходящия момент при заразата с Ковид19! Захарта подържа възпалителните процеси в организма!
38
3
 
7
 
! Отговори
до men преди 4 години
Населението е спокойно заради данните на китайците, но те излъгаха. В южна Европа имаме по-голям проблем , че хората са много социални. На здравей-здрасти са 2-3 целувки , което предизвика огромно заразяване. В болниците лекарите и сестрите станаха заразоносители. Разболяха се хора с ниска имунна защита, плюс старческите домове. Стана на голяма вълна. В Швейцария манталитетът е различен. Имате доста болни, но населението е чудовищно хладнокръвно. Не дърпай дявола за опашката засега.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32Лекарите са били расисти и ислямофоби, май?Знае се със сигурност че животните във Великобритания са много по-малко отколкото животните в България!