Унгария загуби битката с ЕС за закона срещу Сорос

Унгарското законодателство е наложило дискриминационни ограничения
18 юни 2020 15:36, Бойчо Попов
26
 Унгария загуби битката с ЕС за закона срещу  Сорос
Джордж Сорос. Снимка: Bloomberg L.P.

Унгарският премиер Виктор Орбан загуби битката си с Европейския съюз за закона за чуждестранното финансиране на неправителствени организации, съобщава Bloomberg. Съдии във върховния съд на блока обявиха закона срещу неправителствените организации и групи с чуждестранно финансиране, свързани с финансиста Джордж Сорос, за нарушаващ европейските стандарти.

Унгарското законодателство е наложило „дискриминационни и неоправдани ограничения върху чуждестранните дарения на граждански организации“, заявиха от Европейския съд в Люксембург. „Целта за увеличаване на прозрачността при финансирането на организации не изглежда в този случай да може да оправдае“ спорния закон, посочват от институцията.

Решението, което може да бъде обжалвано, е последното в поредица от сблъсъци между Унгария и Полша от една страна и Европейската комисия от друга заради обвинения в прекрачване на европейското законодателство и оспорване върховенството на закона.

Управляващата партия на Орбан „Фидез“ защитава своят закон от 2017 г. за НПО-тата, който според нея предпазва Унгария и увеличава прозрачността в чуждестранно финансираните, проимиграционни организации на Сорос.

Продължението на материала четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
И те кво си мислят, че ще спрат Орбан и хората да се борят и от утре Сорос ще им стане много мил...
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовМожеш да отнесеш всяка информация за "прословутата немска корупция" до съответните съдилища. Корупцията е пресъпление, което се преследва и наказва. Разбира се ... от руски *** не очаквам да имат такава реална информация.
20
1
 
11
 
! Отговори
Гарет преди 3 години
Орбан иска да сложи старият Вампир,там където му е мястото.В гардероба при скелите в гардероба и нафталина.Даму пожелаем успех и да кажем на Евродепутатите да си го....
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12,относно недоверието ти по повод Сорос и ВСВ давам материал потвърждаваш ,че твърдението ми.Търси в YouTube клип под името "Сорос за участието си в конфискация на еврейското имуществото". Клипът е интересен с това,че той сам разказва .
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така наречения "закон срещу Сорос" е закон, според който НПО-тата с приходи над 1600 евро трябва да докладват кой ги финансира и защо.Интересно защо ЕС има такъв голям проблем с финансовата прозрачност? Може би поради същата причина, поради която и а Бочко шкафчето е пълно с пачки по 500 евро?
17
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 6Сорос спонсорира организациите на втория човек в ек - тимерманс. Със сигурност на поне още 10% на брюкселските тунеядци.
16
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 8Злото тържествува, защото Злото е начело на ес.
15
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Едно, че лобито на ес комисарите (тимерманс) директно се спонсорира от сорос, второ, унгарският конституционен съд да излезе, по примера на немския и да отреже пипалата на европейските псевдосъдии.
14
1
 
3
 
! Отговори
ДО 10 преди 3 години
пРАВ сте, но бих искал да уточним за какви точно юдеи става въпрос. Според мен това са онези за които ТОЙ/JESUS/ каза, че се наричат "юдеи", но не са, а са църквата на сатаннаа
13
20
 
2
 
! Отговори
Що бе? преди 3 години
И Орбан е същият *** като нашия. Затова се харесват.
12
2
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Да бе...патрул на 12 годинки....
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Ако ми беше едни от децата .. щях да съм с едно по-малко!!!
10
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това е лицето на ЕС, юдейска *** целяща геноцид на малцинствата над християнските мнозинства, докато цифрите не се обърнат. Унгария да не й пука, да го смазва тия нпо та, ние трябва да направим съшото след края на шайката
9
2
 
37
 
! Отговори
мак преди 3 години
Правителствата нямат ли право да решават без да питат ес? Явно не. Само меркел може да покани милиони от името на всички членки и никой да не й търси отговорност за батака, който сътвори. Не е случайно, че само тези, които се опълчват по въпроса с нелегалните са атакувани и все им намират кусури и приписват неспазване на "европ. ценности".
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сорос е отвратителният пример за това как злото тържествува! През ВСВ е оцелял,защото е предавал хора,които са работели като съпротива,бил е патрул от местните работещ за германците.Най- малкото това трябва да е достатъчна причина да няма достъп до Унгария.
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Би следвало Унгария сама да преценява кое НПО да пуснат да оперира на територията им. Както гражданите могат да бъдат цензурирани в ел.медии и социални мрежи така Унгария като суверенна дъжава може да прецени, кой да има право да има НПО там.
6
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДЪГА=МирСорос какво общо има с ЕС? Той е американски гражданин да си гледа САЩ.
5
35
 
4
 
! Отговори
ДЪГА=Мир преди 3 години
Като не им харесва унгарците и поляците могат съвсем свободно да напуснат ЕС в посока Маскве.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орбан ще си го премести в другия крачол.
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баво Орбане мачкай ги, само бой за Сороcoидите.