Шарл Мишел говори с Путин за Навални

ЕС осъди действията на беларуските власти
59
Шарл Мишел говори с Путин за Навални
Алексей Навални. Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази безпокойство във връзка със съдбата на руския опозиционен лидер Алексей Навални в телефонен разговор днес с президента на Русия Владимир Путин, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен европейски служител, пожелал да запази анонимност.

Още по темата
Мишел заявил, че целите на ЕС във връзка с кризата в Беларус са спиране на насилието срещу демонстранти и граждани и гарантиране, че бившата съветска република няма да потъне в икономически или военен хаос.

"Украинският опит е важен. Никой не иска повторение на случилото се в Украйна. ЕС няма интерес от още един Майдан и последващ хаос в Беларус. Беларус не е Украйна, хората не искат по-тесни връзки с ЕС. ЕС иска да спомогне за стабилността, за преговори между властите, опозицията и гражданското общество, за икономически просперитет", изтъкна цитираният представител на ЕС.

Европейският съюз осъди днес действията на беларуските власти срещу Координационния съвет на опозицията, като ги нарече "сплашване", предаде Франс прес.

"Властите (в Беларус) за пореден път използваха сплашване по политически причини", се казва в изявлението. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Путин е предател на Русия, защото говори с ес политици и позволява ес нпо-та да действат в Русия!ес само от лобут разбира... ако не е разбрал, значи лобутът е бил малко.
41
0
 
2
 
! Отговори
Прасе с каска преди 3 години
А в ЕС не преследват по политически причини нали.Само леко скалъпват "криминални" или "расистки" обвинения и готово.После "гордо" заявяват "Няма политически преслевания при нас".
40
1
 
4
 
! Отговори
18+ преди 3 години
47, радват се, че са се отделили от Русия през 2014-та година. Радостта, че Украина це Европа ги бие право в канчетата.Вчера в Киев, един новоевропеец, но на практика ревнив укроп, хвърли две гранати в магазина, в който работеше невярната му жена. Взривове, хладилник затисна жена му, избухна пожар, в който тя изгоря жива. Обезумял от стореното, ревнивецът се качи на 9-я етаж на съседен блок и скочи от там точно под гумите на пристигащата с голяма скорост пожарна. Кадрите не са за слабонервни.
39
2
 
4
 
! Отговори
Само не разбирам преди 3 години
Какво общо има Путин със здравето на наркоманите? - това си е техен проблем!
38
2
 
6
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
Благодарение на братската помощ на западните демокрации Украйна затъна в дългове тотално и стандарта н а живот е два пъти по нисък от Беларус .
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се влезе в украински сайтове и се прочетат коментарите там, няма ни един коментар, че украинците съжаляват, че са се отделили от Русия през 2014та година.За какво толкова ни плашат с "украински сценарии"?А? Т.пи комунистчета?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в телефонен разговор изрази безпокойство за съдбата и за афишираното отравяне на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин му отговори, че по последни данни от роднини на пострадалия и от лекарския екип на реанимацията в Омск, Навални не е отровен, а е изпаднал в инсулинов шок, тъй като отдавна е страдал от диабет.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руският опозиционен лидер Алексей Навални узна за телефонния разговор между председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и президента на Руската Федерация Владимир Путин и направи опит да избяга от реанимацията на болницата в прекрасния и потънал в зеленина град Омск.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Украинският опит е важен. Никой не иска повторение на случилото се в Украйна. ЕС няма интерес от още един Майдан и последващ хаос в Беларус."----------------------------------------------------Произнасяйки тези думи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пропусна да спомене за отпуснатите ?52 млн. за подкрепа на стачното движение в Белорусия.
33
0
 
5
 
! Отговори
! преди 3 години
Украинският опит е важен. Никой не иска повторение на случилото се в Украйна. ЕС няма интерес от още един Майдан и последващ хаос в Беларус.***************************************************************************hahahahahahaahahhahhaahsahahhahhaahahahahhahhahahahhahahhahaahhahaDemocracia, Democracia !!!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28, президентът на френския енергетически концерн Total Кристоф де Маржери (Christophe de Margerie) загина при катастрофа на самолета Falcon-50 във Внуково в Москва. В негова чест руснаците построиха огромен газовоз за СПГ и го кръстиха Кристоф де Маржери. През месец май тази година руският газовоз за СПГ "Кристоф де Маржери" постави световен рекорд, като първият кораб, преминал през източната част на Северния морски път толкова рано през пролетта. Руският жест е символичен.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно запада да не споменава България и корупция в едно изречение ;)))няма такова право. Ама никакво ;)))
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На практика цялата евро - атлантическа "демокрация" иска повторение на случилото с в Украйна. Лицемерите са си и ще си останат лицемери.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мишо. Не е така на Запад се говори, че в България има корипция защото е била близък сателит на Москва. Но за работа стават българите въпреки връските им. До като руснаците не стават. Та това се говори. И всеки чужденец да внимава, че в България освен покиция на светло има и фалшиви полицай.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел трябва преди всичко да се интересува за икономическия просперитет на най-бедния и ограбен член на ЕС България.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35 Кой кого изтрови? Нещо да си видял доказателства освен тези във Фейсбук и по някакви телевизии?!Не си ли задаваш въпроса, защо няма нито едно обвинение отправено официално към Русия?! Явно не, защото просто няма доказателства и всичко шито с бели конци. Гарантирано Навални си го отровиха своите хора, защото просто вече е безполезен! Но като жертва ще свърши работа, не ти ли е ясно Мъченици им требат на ЦРУто!
26
2
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
За България никой не говори защото тук проблема, че трябва да накажат своите хора. Да ама не става! Боли ги *** за българите!
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалък ЕС.Оня ги изтрови всичките ,а тия европейски зелки се обаждали да питат?Какво питате,кой ще е следващия ли ?
24
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
защо само за беларус говорите говорете и за българия и тука има недоволнии тука има опозиция и тука бият зад колоните на мс
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле да говори с диктатор. Диктатор опозиция не търпи.