Пребиха председателя на арменския парламент

Животът му е вън от опасност
10 ное 2020 10:26, Петя Славова
103
Пребиха председателя на арменския парламент
Снимка: БГНЕС

Председателят на арменския парламент Арарат Мирзоян пострада от ръцете на участниците в безредиците във вторник вечерта в центъра на Ереван. Премиерът на републиката Никол Пашинян съобщи това във Facebook.

"Някаква измет е пребила Арарат Мирзоян. Сега него го оперират, нищо не застрашава живота му", каза ръководителят на правителството.

Още по темата

Действията в Eреван бяха предизвикани от подписаното вчера заявление между руския президент Владимир Путин, азербайджанският лидер Илхам Алиев и арменският премиер Никол Пашинян. То обявява пълното прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах. По-специално руският лидер заяви, че азербайджанската и арменската страни ще останат на заетите си позиции, а в региона ще бъдат разположени миротворци от Руската федерация. Освен това Баку и Ереван трябва да обменят затворници и тела на мъртвите.

Република Азербайджан и Република Армения остават на заетите от тях позиции. Миротворческият контингент на Руската федерация се разполага по линията на контакт в Нагорни Карабах и по коридора, свързващ Нагорни Карабах с Република Армения, се подчертава в нарочно изявление на руския президент Владимир Путин.

В него още се уточнява, че вътрешно разселените лица и бежанците се завръщат на територията на Нагорни Карабах и прилежащите райони под контрола на Върховния комисар на ООН за бежанците.

Всички икономически и транспортни връзки в региона са деблокирани, заявява Путин. Контролът върху транспортните комуникации се осъществява, inter alia, със съдействието на властите на руската гранична служба.

Според думите на руския президент постигнатите споразумения ще създадат необходимите условия за дългосрочно и мащабно уреждане на кризата около Нагорни Карабах на справедлива основа и в интерес на арменския и азербайджанския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Шахо Барона преди 3 години
Ша го бахтът,що не слушка а,а са прави на баба-ит
62
1
 
1
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Алиев веднага клекна след сваления руски хеликоптер. Трябваше отново да загинат руски войници за да се постигне мир. И все пак Путин ясно показа кой командва в региона.. Нал'тъй русомразчета.......
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия готверини са като нашите патриоти друг да яде боя .
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на арменските юнаци! Искат пушки с щикове, защото патроните свършиха.
59
1
 
7
 
! Отговори
мияяяв - хав хав преди 3 години
Много ме е яд. Мислих ги за нещо тези арменци.такава загуба не очаквах :)
58
5
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До :)....... Нямаш интелект да видиш глобалната шахматна партия. И забравяш че Путин е гросмайстор!...... Само зомбиран русоид може да смята, че джуджето е велик политик. Бай Реджеб попиля арменците, свали и руски вертолет а джуджето само премигва и си трае. На това ли викаш "гросмайстор"?
57
4
 
4
 
! Отговори
Кратка история преди 3 години
Армнските национални предатели да не се беха с Русия е*авали - не биха боя яли!
56
6
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
До грозната американска ЧебурашкаЗабравяш че Ердоганчо съществува по милостта на Путин.Нямаш интелект да видиш глобалната шахматна партия.И забравяш че Путин е гросмайстор!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Националните предатели избрани благодарение на фонда на Сорос - това получават накрая.Жалко за арменците - цената на урока е доста висока!А руснаците - вече проявяват самоуважение. Не са като добрия котара Леопол. На сила вече не помагат!
54
3
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... Путин. Свери си часовника защото нещо е остарял като любимеца ти Сорос..... Арман Агоп Бабикян у любимец на Сорос бе русоид неграмотен. Руската империя ръководена от джуджето за пореден път е победена от бай Реджеб. Затова сте бесни петоколонниците.
53
3
 
2
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Е защо така бе? Тези "прости" арменци не могат ли да разберат дълбокия замисъл на Путин и "подкрепата" му за братска Армения? Изглеждат недоволни! От какво - от безсилието на собствените си управници или от предателствата на руснаците? Арменската трагедия е като на всеки малък народ - бяха похарчени на шахматната дъска за да могат едни по големи да си изиграят партията. Но щом се връзват?
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези на снимката са същите като нашите, които бият лекарите.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога и при нас?
50
1
 
6
 
! Отговори
Изводите: преди 3 години
И ние гледаме сляпо като арменците - и ние ще сърбаме попара със отровни западни подправки!
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин!
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първоначално помислих, че са пребили арменския поп и като се зачетох, въздъхнах облекчено. Че иначе към кого ще се обръщаме за помощ?
47
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Видяхте ли, които има предимство във въздуха какво се случва с тиа танкове и др. Българската армия трябва да се въоръжи основно с хеликптери и самолети и дронове. UK вече махат всички танкове от снаражение.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците за пореден път показаха, че доверие не може да им се има.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До алиБраво, али, прогрес! Арийските народи също са дошли от Азия. И славяни, н немци, скандинавци, латини, ибери, даже шотландци, исландци, фарьорци!Само дето R-доган си е внушил, че трябва да обедини тюркските народи в една нова Османска империя, даже там, където тя не се е простирала! И ще му яде гьотът бой, ако шава много! Смешното е, че той даже не е турчин!
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Ох, наистина ме затрудни! Не мога да вляза в мисловните ти процеси! Как си правиш изводите?А че изводът ти е грешен, погледни към Сирия! Башар си върна 90% от територията.Между другото, Русия и Азербайджан имаха много любовни отношения. И сега не са скарани. Алиев си е комунистче, цял татко!Никакви победи не са постигнали турците, те не се бият там. Имат само военни инструктори, ама такива имаха в Грузия през 2008 г. американците и те показаха чудеса в бързото бягане.