Настъпи Китайската нова година, тя е под знака на вола

Пандемията промени начина, по който ще протече празникът
12 фев 2021 09:20, Елка Василева
14
Настъпи Китайската нова година, тя е под знака на вола
Снимка: БГНЕС

Китайската нова година настъпи в Китай и в различни страни в Азия, през 2021 г. тя е под знака на вола.

Според митологията волът е вторият знак в китайския зодиак след плъха. Животното е символ на усилената работа, а основният елемент за годината  е металът, така че се очаква подем на индустриите, свързани с металите.

Самите китайци определят Лунната нова година като най-обичания и най-важния празник в културата им. Хората посещават семействата и близките си и празненствата обикновено траят около две седмици.

Пандемията обаче промени начина, по който ще протече празникът, предаде БНР. Много събития ще се състоят онлайн, тъй като правителството посъветва хората да не пътуват, за да избегнат разпространението на болестта. Различни сайтове предлагат услуги в помощ на тези, които са били принудени да си останат по домовете, като виртуално събиране със семейството, а много забележителности обявиха безплатен вход.

Освен в Китай Лунната нова година се отбелязва и в други азиатски страни като Виетнам, Сингапур, Южна Корея, Тайланд и Индонезия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Кон преди 3 години
Значи година на добитъците. На 1 милярд добитъци.
11
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДАНО МИ Е ХУБАВА ;D
10
3
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Тя лесно се покачва върху кедър или камфорово дърво, с такава бързина се мята от клон на клон, че стрелецът с лък не може да се прицели в нея. Но ако се озове насред драки от дребни бодливи храсти, тя се промъква странично, несръчно, като непрекъснато стъпва погрешно и губи равновесие. И работата не е там, че й се налага да използва повече сила или мускулите й са отслабнали. Просто тя е попаднала в неподходяща за себе си среда и не може да покаже на какво е способна. Така е и с човека: когато има до себе си калпав управник или крадливи чиновници, то колкото и да иска да живее добре, ще може ли
9
3
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Джуан Дзъ, облечен с кърпена дреха от евтин плат, обут със сандали, подвързани с канап, минавал покрай управителя на царството Уей. Колко зле живеете, уважаеми! възкликнал царят. Аз живея бедно, но не лошо, отвърнал Джуан Дзъ. Да имаш Пътя и силата му и да не ги реализираш в живота това означава да живееш зле. Да се обличаш с кърпени дрехи и да носиш сандали с дупки това значи да живееш бедно, но не лошо. На това се казва да се родиш в лош час. Не ви ли се е случвало, ваше величество, да гледате как се катери по дърветата голяма мaймуна? Тя лесно се покачва върху кедър ил
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предната годината на прилепа ли беше?
7
4
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аз мразя тези, които приемат хитростта за мъдрост, неподчинението за храброст, бръщолевенията за истина. XVII, 24
6
4
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Между другото, библията е един преразказ на Лао Дзъ и Конфуций с елементи на еврейска пропаганда.
5
4
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Милия,дори не знае за китайската кухня. "Китайската кухня широко се смята за една от най-богатите и разнообразни кухни и наследства в света. Тя произлиза от различни райони на Китай и е разпространена широко в много други части на света" от уикито. Например спагетите и пастата са китайски.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече ме интересува какво ядат в момента китайците, че нещо техните кулинарни предпочитания излизат през носа на всички ни
3
10
 
3
 
! Отговори
Фънчхуй преди 3 години
И нас какво ни интересува китайската нова година?Кви са тия измишльотини година на вола..година на мишката..година на кучето и всякакви простотии?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белият метален бик. Така се казва годината.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Година на вола?Хмм, ако все пак някой намери теле под вола, да знае че е отркил лгбт двойка