Всекидневни тестове вместо карантина във Великобритания

Твърде малко хора спазват напълно правилата за самоизолиране
20
Всекидневни тестове вместо карантина във Великобритания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във Великобритания всекидневни бързи тестове за коронавирус може да се превърнат в алтернатива на самоизолирането за хора, които са контактували със заразени,съобщи БНР.

Британското правителство ще стартира от 9 май ново проучване с участието на 40 000 души, които са били в близък контакт със заразени с коронавируса. На всички тях ще бъдат предоставени комплекти за бързо тестване за 7 дни, те ще правят тестовете рано сутрин и ако резултатът е отрицателен и нямат симптоми на Covid-19, те ще могат да продължават да живеят нормално вместо да бъдат карантинирани за 10 дни, както повеляват сега разпоредбите.

Между май 2020-а и април 2021 година в Англия повече от 6,7 млн. души, които са били в близък контакт със заразен с Covid-19, са получили обаждания да се самоизолират, показват данни на програмата за тестване и проследяване.

Голямо проучване на програмата, публикувано миналия месец показва, че твърде малко хора спазват напълно правилата за самоизолиране.

Мъжете, по-младите хора и родителите с малки деца, както и представителите на работническата класа, хора с финансови проблеми и ключови работници, са основните групи, които избягват карантината.

Посочените основни причини против самоизолацията са нуждата да се пазарува, да се ходи на работа, по медицински причини, грижи за уязвими хора, физически упражнения или срещи с други хора или просто защото симптомите са незначителни и има подобрение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
BATMAN преди 2 години
Lichno moite blizki platiha blizo 550 paunda deshterichkata im e na 10 godinki daje tam uchi I vse pak iskaha si 175 paunda za testa. No vsichko e za pari v anglia miliardi paundi pechelqt za testove anglia.. hvarlqt gi na vratata ti i ti si gi pravi ako iskash no vajnoto chesi gi platil..
12
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Бях за гроздомицин, че ще се ваксваме по метода на Дионисий... Да не съм изпуснал някое излияние на нежната душица на колегата Бау? Да не е билО следваксинационен синдром. НапраО съм загрижен за медицинският му статус... 😊
11
6
 
2
 
! Отговори
Бау преди 2 години
ееее, много внимавах да не обиждам :(
10
4
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Колега Бау-голЕмо щастие те чака. Дозите за моето семейство-ги предоставям на Ваша милоСТ... С петорна защита и по 3 намордници на муцка... МнОО ще си фешън. НапраО. "homo nobilis".... Одобрен от църквата на "Свидетелите на барановирОса на последният ден"... И сле година да пишеш, дали не са ти поникнали крилАА... :))Поздрави от Петрич..., баранОвиросници...
9
7
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
До Койчосамо някой ... Рядко е колкото тромбозите, които те ужасяват. :D Щом жълтия сайт е казал - истина е! Те никога не лъжат :D Ти най-вероятно си по-млад от мен и за това си безотговорен.
8
1
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Чува се, че ЛапетО на 41 под ника Бау скоро ще му бият второто причастие на църквата на добрият чичко Билл. Скоро ще го чакаме да пише във форума под ника Мяу...П. С. Лапето дали знае, че и причастените са разпространители на виросА...
7
10
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
До Койчолапето е на 41 ... Ти явно предпочиташ да си под карантина или да си сееш зараза. Пък ако някой умре - да се е пазил от теб!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден да си правят китайски аннални тестове за по сигурно.
5
9
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 години
хитро и удобно.
4
4
 
15
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Ненормална антиутопия!
3
6
 
20
 
! Отговори
СЗО преди 2 години
Има едни тестове и едни ваксини за продаване.
2
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече тестване - толкова повече "случаи". Колкото повече "случаи" - толкова повече заключване. Колкото повече заключване - толкова повече фалити и банкрути. Колкото повече бедни и зависими - толкова повече послушни. Мда. Англия се превръща в ад. В момента бих избрал Северна Корея пред Англия. А най-гнусното е, че играта в момента е да се направи система всеки да се "тества" ежедневно, за да може да излезе от къщи.
1
7
 
17
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Чудесна новина, обичам ваксинацията и тестването! Ох , ако можеше да е ежечасно! :(Знаете ли как и откъде се вземат бързите тестове- през устата, носа или...?Моят скъп приятел и здр. министър само се усмихна загадъчно на този ми въпрос