20% повече афганистанци искат убежище в ЕС

Общо 50 000 души са поискали международна закрила
17 сеп 2021 00:25, Ния Христова
35
20% повече афганистанци искат убежище в ЕС
Снимка: БГНЕС
С 20% се е повишил броят на афганистанците, които търсят убежище в ЕС през юли, преди талибаните да превземат Кабул. Това сочат официални данни, цитирани от АФП.
 
От Европейската служба за подкрепа на бежанците (ЕASO) уточняват, че общо 50 000 души са поискали международна закрила в 27-те страни от Евросъюза плюс Норвегия и Швейцария.
 
"Молбите от афганистанци за пети пореден месец се увеличиха, до около 7300 (с 21% повече от тези през юни)", гласи изявление на службата.
 
"Това е относително близко до броя на молбите от сирийци (8500, нагоре с 14%). Разликата между афганистанци и сирийци намалява почти постоянно от декември 2020 г."
Още по темата
 
Очаква се да има скок в молбите за убежище от афганистанци, след като хиляди бяха изтеглени по въздуха в ЕС.
 
Съюза се опитва да ограничи масовия приток на афганистанци, който наподобява мигрантската криза през 2015 г. заради сирийската война, в резултат на която над 1 милион души пристигнаха в страните от блока.
 
Брюксел обеща увеличена хуманитарна помощ за афганистанците и подкрепа на съседните страни за приютяване на пристигащите.
 
Числата за бежанци от юли също показват "връх в молбите от иракчани", чието число е достигнало 2300, съобщават още от EASO.
 
Това се дължи на прииждащия откъм Беларус поток, за който се твърди, че е организиран от властите в Минск, за да отговорят на санкциите, наложени от блока на режима на президента Александър Лукашенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Които им закараха думукрацията да си ги прибират. Ние не сме благотворително дружество. Който е забъркал попарата да си я яде. Никой не им е длъжен на краварите да им брише ус.раните зад.ници.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си внесем китайки и филипинки, за да оправим икономиката и държавата, българките са с нисък морал, меркантилни и умствено деградирали.
17
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора са трудолюбиви и имат висок морал, трябва да приемем повече от тях.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука има много хубав жени за разплод и много хомо за кеф ! Тука дава помощи,мъже му-хльо,не държали оръжие,може лесно живее.
15
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Да се направят лагери в съседните държави,но да не се допускат до ЕС.Това са нашественици.
14
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука има много хубав жени за разплод и много хомо за кеф ! Тука дава помощи,мъже ***,не държали оръжие,може лесно живее.
13
0
 
20
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
В Афганистан войната свърши. Кръгом-марш и обратно. Уви, Европа и Западналия Свят са със свалени гачи. Идат мангалистанците да ги он0ждат, тях и дъщерите им, а те са заети да бистрят правата на хомосексуалистите, вместо да пазят земите си. Крах!
12
7
 
0
 
! Отговори
Гого преди 2 години
До За *** Ми понеже българите сме умни и тарикати и не се ваксинираме с тия ваксини които остават ще ги ваксинираме.
11
0
 
15
 
! Отговори
Shrek преди 2 години
Тия са млади *** с по една раничка на гърба. Нищо общо със семейства бягащи от терор.
10
3
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Малко са 50 000 ... 5 милиона ни требат :)))
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ядрена воиница и мирна ни главица.целия свят се обърка.защо не ходят в русияпутин има много ресурси и мнпого газ нефт и всичко необходимо за тяхното размножаване.и държавата е красива и спокоина няма диктатура и военни тържества и чествания.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да бягаш от собствената си държава.задавате ли си въпроса защо бягат от собствената си държава защото са натровили земята всичко са усрали и са язяли.и сега отиват в такива държави които нямат стабилно правителство.да ядът безплатно да не плащат нищо нито данъци нито ток нито вода живеят незаконно крадът лъжат наркотици продават.и по цял ден се *** и може да вземат фалшиф телк за 1000 лева.нали воината спря какво ги задушава щот искат храна на готово и то безплатна по 5 на ден.
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега марешки ще стане много богат.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо търсят убежище в ЕС, а не отидат в богатите арабски държави? За какво са ни тука?
5
12
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Подготвайте дъщерите си!
4
4
 
13
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Афгана си минава транзит от тук. Да открадне някоя кокошка по пътя си. Няма идея да се заселва тук. Толкова сме обрулени.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ния сега изнемогваме и тия ако доидат европа требва да ни даде200 милиарда долъра да ги издържаме.тва са бавноразвиващи хора не са пипали мотика.тука всичко *** в цяла българия има антракс.и ромите пасът кравите и после ни продават мляко с антракс ама те не пият от него само го продават.
2
1
 
6
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 1 На този свят няма случайни неща
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че България не ги влече, поне в едно отношение това, че сме на последно място да ни е от полза. Както и % на ваксинираните също.