Готвят въздушно такси от летището до центъра на Рим

Полет с такъв транспорт ще струва 140 евро
23 окт 2021 11:43, Елка Василева
12
Готвят въздушно такси от летището до центъра на Рим
Снимка: архив, БГНЕС

Летище Фиумичино в Рим подготвя нова услуга - доставка на пътници до центъра на града на борда на електрически вертолет. Услугата ще бъде задействана през 2024 година. Хеликоптерът VoloCity, напълно екологичен и почти безшумен, е проектиран от един от лидерите сред разработчиците на този тип Volocopter.

Полет с такъв транспорт ще струва 140 евро, което е приблизително два пъти по-скъпо от традиционното сухопътно такси и ще отнеме само 10 минути, заобикаляйки задръстванията в града. Този проект ще бъде един от първите по рода си в Европа, предаде БНТ.

За започване на пътнически превози трябва да бъдат завършени бюрократични процедури за получаване на всички разрешителни от компетентните органи.

Мястото за излитане ще се намира в специална зона на Фиумичино, докато точката на пристигане в центъра на града все още се пази в тайна.

На първия етап се предвижда в кабината да има един пътник и пилот. За превоз на товари се предвижда използването на превозни средства в безпилотен режим. Очаква се през 2024 година в проекта да се появят шест летящи таксита.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
С Леонардо експрес се стига за 32 мин. и 12 евро.Доста глупаво е да дадеш 140 евро за 20 мин.разлика.
8
0
 
2
 
! Отговори
haha преди 2 години
а в България план 2050 предвижда да сменят хюндайте на ОК транс с по-нови, от 2020 година, втора ръка ;)
7
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
До Мече ДирекМного си *** саше . Тия таксета возят по 6 човека на час . Я са сметни колко години ще са нужни ако кацнат два 737 . Друго си е метрото да има спирка директно на летището .
6
3
 
6
 
! Отговори
Мече Дирек преди 2 години
В Италия изобретиха летящи таксита, а в България некъдърниците ГЕРБ за 12 години не можаха да изобретят електронно правителство, въпреки че естонците ни предлагаха техния проект безплатно.
5
1
 
1
 
! Отговори
пепи преди 2 години
колкото имигрантите живеят в центровете на градовете , толкова и това такси ще спира в центъра на рим . С 1000 евро за един час приход - не печалба,най много да спира на някоя метро станция на около половин час път пеша от центъра .
4
2
 
0
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
2024 ?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А у *** селя-дуро още кара таралясниците на *** и петрол и адски се гордее със 50 годишните отпадъци закупени от Западна Европа 6-та употреба.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Уинър на първи тур.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев да подава документи, че скоро ще е безработен!