Джонсън: Не е нужно Путин да се оттегли, за да свърши войната

Президентът се радва на голяма подкрепа в Русия
12
Джонсън: Не е нужно Путин да се оттегли, за да свърши войната
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Британският министър-председател Борис Джонсън заяви, че краят на конфликта в Украйна не изисква Владимир Путин да се оттегли от поста си на руски президент.

Запитан от журналист дали оттеглянето на Путин е необходимо за постигането на мирно споразумение между Русия и Украйна, британският правителствен ръководител отговори отрицателно. "Не, разбира се, че не", каза той пред радио LBC в края на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Джонсън изрази мнение, че поради значителната подкрепа сред руското население Путин може да осъществи своята "специална военна операция" при почти всякакви условия.

"Руският президент всъщност се радва на много голяма обществена подкрепа в Русия. Той има възможност да маневрира, за да каже: "Дойдох, постигнах определени неща. И тогава той може сам да определи какви са били тези цели. Путин може да каже: "В интерес на мира е време да се сложи край на техническата военна операция, да се изтеглят войските и да се постигне ново споразумение. Според мен той трябва да постъпи точно така", добави Джонсън.

Обсъждайки теоретичната възможност за ядрена война, британският премиер определи подобни сценарии като неприемливи. Той предупреди западните журналисти да не се "подвеждат от заплахите за използване на сила" и заяви, че конфликтът в Украйна не може да се разглежда като конфронтация между НАТО и Русия./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Агло американците и ЕС настъпихте мотиката този път!!!
4
3
 
17
 
! Отговори
007 преди 1 година
Путин е виновен за всичко и за бедността на Българския народ
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинското ръководство не иска да спре войната макар че може да отиде на мирни преговори. Запада им нарежда да водят война на изтощението на Русия освен че запада е инициатор на санкциите които имат същите цели, заграбване на ресурсите на Русия.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада води прокси война с Русия.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не искате войната в Украйна да свършва.