Папа Франциск е с тежка настинка, отказа се да държи речи

Вчера светият отец кашляше непрекъснато по време на служба
23 фев 2023 18:34, Нели Христова
14
Папа Франциск е с тежка настинка, отказа се да държи речи
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск е с тежка настинка и е предпочел да се откаже от речите, които трябваше да произнесе днес пред гостуващи групи свещеници и учени, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Ватикана.

86-годишният Франциск все пак се срещна с млади православни свещеници и монаси и с членове на дружеството "Макс Планк" - германска изследователска организация, която тази година празнува 75 години от създаването си. Но поради "тежка настинка" Франциск само е раздал разпечатани копия на речта си и не я е прочел пред присъстващите, се казва в изявление на Ватикана.

Вчера светият отец кашляше непрекъснато по време на службата за Пепелна сряда (първия ден от шестседмичния пост преди Великден, спазван от западните християни, бел.ред.) в римска църква, и предпочете да не участва в традиционната процесия, с която се откриват великите пости преди Възкресение.

По това време на годината през 2020 г., точно когато пандемията от коронавирус започна да поразява Италия, Франциск отново страдаше от силна настинка. Това го принуди да отмени няколко официални аудиенции и участието си в ежегоднитe християнски медитации, съзерцания и молитви във Ватикана. Светият престол вече беше отменил медитацията и съзерцанията за тази година за сметка на самостоятелни духовни занимания, предаде БТА.

Още на младини, заради респираторна инфекция на папата с аржентински произход е била изрязана част от белия дроб, а през 2021 г. му е отстранена част от дебелото черво. От миналата година той използва инвалидна количка и бастун, тъй като страда от разтегнати коленни връзки и малка фрактура на коляното, които го затрудняват да върви и да стои прав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го сменят с друг и без това много се задържа. Може да дойде по добър папа от тоя.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не сме католици, това си е техен проблем.
5
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
при тия здравословни проблеми защо просто не нопусне тоя важен за католиците пост?..Той /Франциск/ НЕ е "посочен от Бога" ,а ИЗБРАН от равноправните !..Със сигурност има и други,които биха вършили неговата работа и при това много по-добре..( Уникална територия е така нареченото "Богослужене"..)
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднага ваксина.
3
0
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
НЕ СЪЩЕСТВУВА " ТЕЖКА НАСТИНКА", А ОСТРА ВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ!!! Настинката НЕ е опасна за никого. Лекува се с топъл чай и топла супа. Докато ОВИ - може и да се усложни доооста.
2
8
 
4
 
! Отговори
Ковид преди 1 година
Тоя подкрепя Путин. Няма да го бъде дълго. И следващия папа ще уважава повече демократичните ценности.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са с Сатанат@.Религията е като политиката цел манипулиране на обществото .Къде религията да помага на бедните ,толкова много бедни болни има в света !