Унгария смята за срамно, че България и Румъния не са в Шенген

Настоява за истински разум
31 авг 2023 00:35, Росен Стойчев
40
Унгария смята за срамно, че България и Румъния не са в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPAу

Това, че България и Румъния не са членове на Шенген, е срамна реалност, обяви унгарският външен министър Петер Сиярто, съобщи Данас.

Той настоява разширяването да е приоритет за Европа, като визира основно Западните Балкани.

Още по темата
Дипломатът настоява за нови реформи. Сиярто смята, че разширяването на ЕС е основно за достъпни доставки.

Той поиска и повече икономическо сътрудничество. Това може само да укрепи групата.

Унгарският представител настоява за повече разум в европейските решения. Те могат да гарантират стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Унгарияпромяна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Kakъв cpaм y бeзcpaмници?
30
1
 
1
 
! Отговори
Шенген... преди 8 месеца
...може след приемането на Турция е ЕУ. Та в Турция си седят бежанците и така. Но ще трябва да плащаме на гранични войски -> към 10к души минимум да пазят границите.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трафик на бежанци, България ли ги покани тия бежанци, пече курабийки, прави тържествени посрещания с плюшени мечета и играчки? Пък сега ох! А за престъпността, не е по-голяма от същата в тия бели дърави и не е наш патент.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Белите държави се пазят, нормално е. Проблемите като трафик на бежанци, липса на правосъдие и ненаказуемост" - Да, помниш ли, като миграните запалиха София преди 2 месеца .. опааа ... то не било София, било Париж ...
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Белите държави се пазят, нормално е. Проблемите като трафик на бежанци, липса на правосъдие и ненаказуемост на корупцията са само малка част от причините да е вън България от Шенген. Белите държави искат да има ред и контрол, който у нас липсва. Беззаконието е метастаза, която се разпространява лесно, но се отстранява трудно, както ние българите знаем от собствен опит.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 32 - Не си бил в Европа скоро, май май ...
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Естествено.Католическите държави винаги са били против православните.
24
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Били сме руска губерния? Русия ли ни краде златото? На Русия ли плащаме милиарди за хартиени самолети? Русия ли ни изби животните? Русия ли ни съсипа селското стопанство? Русия ли ни изкупи хранителните вериги, и телекомите? Русия ли ни накара да си затворим реакторите? Вие с колко мозъчни клетки живеете бе хора?
23
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кажете за Макрон как ни сравни с Нигер преди няколко дена. За тях сме просто колония, от която дибиват злато, работници, плащаме милиарди за чертежи и те такива неща.
22
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз лично се разграничавам от държавата! Не смятам,че съм втора ръка човек, най- малкото защото съм живял във Франция и знам първата ръка хора , от първо лице, колко са тъ..пи!!! Просто са си уредили така нещата , защото са крали и убивали хора! Всички западни държави са богати на гърба на Африка и другите им колонии!! За това са уредени! ...Ние сме били роби през това време...И ако политиците ни бяха свестни в момента, БГ щеше да е рай, без да крадем от никои!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименУнгарците са католици и Орбан е под закрила на папата.
20
22
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 8 месеца
Макрон е много точен, като ни сравнява с Нигер! (Независимо че Румъния е доста преди България в напредъка си към Шенген и Еврозоната) Западът не ни е виновен, че още не ни признава за цивилизована европейска страна- ние не сме! Това е истината. България е най-пропадналата държава заради това, че повече от 30 години народът допусна тотална разруха на всички нива, а намесата на Русия в политиката на страната ни докара до нивото на руска губерния... Как няма да ни считат за братя руснаците?
19
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма лошо ,че Унгареца мисли така , но той не е толкова важен...Вчера Макрон сравни България и Румъния с Нигер!!! Просто сме Африкански държави според нашите " партньори" от ЕС! Нашите африкански държави , нямат място в ЕС! Не знам дали го разбират това всички тези подкрепящи запада- ние сме втора ръка хора според тях! За това българите подкрепят Русия...за тях сме братя....или поне бяхме преди!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Железен Орбан: Със сръбския президент бяхме пределно ясни, че ако някой направи нещо на южния коридор, както направиха със северния, ще го считаме за повод за война, за терористична атака и ще реагираме мигновено. Така че, не го правете.
17
3
 
11
 
! Отговори
истина е преди 8 месеца
Срамно ще е ако ни приемат ,защото за нищо не ставаме с тези политици и съдебна система !
16
0
 
19
 
! Отговори
ЕС преди 8 месеца
е една свръхдържава, проект на масоните................това е един от начините да се наложи глобален контрол над хората с общата валута ............има и други механизми...............тотален контрол, следенето на телефони и Интернет............една антиутопия, описана от Оруел в "1984" и "Фермата на животните"...........принципът е "Всички сме равни, но някои са по-равни."
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Идеята за ЕС е била прекрасна, но ЕС в момента е риба тон, улучена от хАмерикански харпун.... Тая риба няма шанс - рано или късно ще сдаде багажа...ционизъмм и НСР - кво да правиш братче. Ще си караме тротинетки и електричните.....
14
2
 
24
 
! Отговори
ОФ преди 8 месеца
Само преди 5 дни изключително разумният унгарски външен министър Петер Сиярто каза няколко неща от глобална, геополитическа важност и значение: 1) Политиката на санкциите се провали. 2) Американците спретнаха съревнование между европейските страни за военна подкрепа на Украйна, породиха в Европа военна психоза и това води към унищожаването на Европа. 3) За тези золуми ще им се наложи да си платят. Ще си платят тези, които извършиха тези золуми.
13
6
 
15
 
! Отговори
Женшен преди 8 месеца
Няма и да бъдат. По-скоро ще бъдат използвани като буфер при евентуално разрастване на конфликта НАТО -РФ.
12
4
 
26
 
! Отговори
До философстващите преди 8 месеца
Взимайте пример от Унгария и се поинтересувайте как бе снижена с по 70-80% престъпността в онези градове, в които партиятана Орбан спечели местните избори.