Арестуван е мъж, опитал да извърши нападение с нож в Кан

Той се молел в автокъща, опитал да намушка мениджъра
19 окт 2023 08:25, Елка Василева
13
Арестуван е мъж, опитал да извърши нападение с нож в Кан
Снимка: архив, БГНЕС

Полицията в южния френски град Кан арестува мъж, опитал да нападне човек с нож близо до синагога, предаде ДПА.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен заяви, че органите на реда са задържали "много опасен човек с нож, който искал да нападне друго лице".

"Благодарение на тях е избегнато най-лошото", написа той в социалната мрежа Екс.

Около 19:00 ч. мъжът бил забелязан да се моли в автокъща, при което мениджърът на къщата отишъл при него и му казал, че "тук не е място да се молиш", съобщи вестник "Фигаро", като се позова на полицейски източници.

Нападателят след това извикал на арабски "Аллах е велик" и неколкократно се опитал да намушка мениджъра, преди да избяга. Арестуван е няколко минути по-късно.

Прокуратурата съобщи, че сцената се е разиграла на около 200 метра от синагога, но добави, че е "твърде рано да се каже дали има връзка", посочи "Фигаро".

Мъжът е обвинен в подбуждане към тероризъм и въоръжено нападение, заяви френското държавно обвинение, цитирано от вестника.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До нетолерант. Никой не е длъжен да вика по улиците и да нарушава спокойствието на другите. Европа е друга култура, манталитет, бит и живот и не може да се опитваш да налагаш своя. Това точно е тероризъм, незачитане на останалите хора.
8
2
 
0
 
! Отговори
До нетолерант преди 6 месеца
Това казвам. В мюсюлманска държава чувам на улицата езана, че е време и отивам в най-близката джамия, която е на метри обикновено. В Европа не може, времената си ги следиш сам и се кланяш където свариш, стига да не пречиш на останалите. Макар, че в ЮК много църкви се превръщат в джамии. За тях е важно да се използва от хората там. А на вас какво ви пречи, че някой се моли отстрани? Ако това ви пречи, замислете се дали не сте ксенофоби.
7
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Куршум на момента!!! Проблемът е , че след него ще дойде друг и после друг и край няма..:-(
6
5
 
1
 
! Отговори
Namaz haktir преди 6 месеца
Когато е време за молитва, а следобяд заради късия ден вече имаш около 2 часа за всеки намаз, трябва навреме да се явиш пред Аллах. На този французин какво му в пречил човека? Ако не е бил застанал на пътя му, има ли причина да го прекъсва? Аз също бих се ядосал, затова ако няма молитвени стаи като по летищата, нека не се дразним, че хората се молят на открито. Французинът в провокатор и ксенофоб.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Такива трябва да ги застрелват на място. Сега е арестуван и ще трябва да го храним 15-20 години в затвора, а като излезе, пак ще опита да намушка някой.
4
0
 
8
 
! Отговори
Разликата преди 6 месеца
В някои от онези държави, ако жена излезе на улицата без да е сложила забрадка на главата си, ще има сериозни неприятности и административни санкции, дори и да не е мюсюлманка и да пребивава там само като туристка. Но ислямистът счита, че е в правото си да заколи човек, който му е направил забележка въз основа на това, че в Европа се счита за неприлично мъж да с дynu на обществено място.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не разбрах какво общо има случилото се със синагогата на Сатаната, намираща се през няколко пресечки? Прекалявате вече!!!
2
1
 
6
 
! Отговори
Тоя преди 6 месеца
ако беше в Израел, САЩ, РФ, Турция или Китай просто щеше да изчезне безследно след ареста. В Европа обаче ще гледат даже и кафето, което му дават докато е задържан да е топло.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Винааги има връзка. Някой го е подкокоросал да направи така. Виждали ли сте у нас мюсюлмани да се молят където им падне по улиците и магазините ?