Лондон с крути мерки за затягане на имиграцията

Мигрантите ще трябва да плащат повече за визи и здравни услуги
5 дек 2023 12:33, Стела Стоянова
50
Лондон с крути мерки за затягане на имиграцията
Снимка БГНЕС

Британското правителство обяви нов план от пет точки за намаляване на имиграцията, който включва забрана за болногледачите да вземат със себе си членове на семейството и по-висок праг на заплащане, за да могат хора от чужбина да кандидатстват за виза за квалифицирани работници, предава БНР.

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли бе подложен на натиск, след като пое поста преди 3 седмици да демонстрира, че ще действа с твърда ръка за намаляване на имиграцията.

Консерваторите бяха разгневени, след като Върховният съд отхвърли тяхната схема за депортиране на търсещи убежище в Руанда и рекордната нетната миграция от 745 000 през последната година. Клевърли нарече в парламента плана от пет точки "най-стабилният", предлаган досега от което и да е правителство.

Първо, чуждестранните болногледачи няма да могат да водят със себе си членове на семействата, за да се сложи край на злоупотребите с издаването на този вид специална виза.

Второ, променя се минималната заплата за виза за квалифицирани работници от 26 200 на 38 700 паунда, макар и на този етап да се прави изключение за болногледачите и здравните работници.

Трето, ще бъде преразгледан списъкът на правителството с професии, в които има недостиг на персонал, като се очаква намаляване както на професиите, така и на бройките.

Четвърто, минималният праг за семейна виза също ще бъде повишен до 38 700 паунда, за да се гарантира, че хората водят само лица, които могат да подкрепят финансово.

И пето, затягане на ограниченията за довеждане на членове на семействата със студентска виза.

Джеймс Клевърли допълни също, че имигрантите ще трябва да плащат над два пъти повече, за да могат да ползват услугите на националното здравеопазване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Лондонмеркиимиграция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако можеха да направят от мигрантите роби, както едно време, досега да го бяха направили, но човечеството еволюира и тези провалени бивши колонизатори не могат да покажат себе си напълно.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Късно е либе за китка, от тази година официално англичаните не са мнозинство. Това е една превзета държава с премиер индиец. Вероятно скоро ще промени и името си, защото вече не е нито Британия, още по малко пък велика.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Англия ало, вижте си министър-председателя Моля!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Зо 12 "За щастие успя да върне британската политика от жълт вестник по времето на Джонсън към сериозност." - хайде посмали малко... ако беше казал "лиз тръс дет погреба бабата", нямаше да те коментирам сега.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само като му видиш овчия поглед , ти става ясно !
36
0
 
8
 
! Отговори
Носталгично преди 4 месеца
Късно е чадо за мерки!
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя на снимката е тръгнал да намалява имиграцията на Острова?
34
0
 
8
 
! Отговори
? преди 4 месеца
Защо така? На английският бизнес не му ли трябват вече евтини работници? Ами кой ще изнасилва английските момичета и ще повишава естествения прираст? А?!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо намалят, да увеличават , да увеличават! Както казваше английският литературен герой Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" !
32
2
 
17
 
! Отговори
Гад преди 4 месеца
Те и евреите така - за тях извършването на геноцид изобщо не е проблем, стига да не е насочен спрямо тях самите. Та и имигрантът Сунак се издигна до министър-председател, ама други да не могат да направят същото. Ерата на индивифуализма се отличава с върховенство на егоизма и липса на морал в западния блок
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
на писалите по-надолу, ясно ли им е, че Сунак е миардер и е последният, когото да сравняват с бедните имигранти
30
1
 
8
 
! Отговори
Настанил се преди 4 месеца
Сунак и сакън, други като мен не ща!
29
1
 
16
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
Няма смисъл вече. Тя Британия стана султанат.
28
1
 
17
 
! Отговори
Дзъ преди 4 месеца
Ааааа значи родата на премиера от Индия и родата на кмета на Лондон от незнам коя си арабска държава вече са се наместили, а бедните синеещи се от Руанда да се отправят към ЕС - там на ръце ще ги носят. Тая Европа вече замяза на Африка и Афганистан
27
2
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 4 месеца
Хахахахахаха. Циркаджии...!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Гаро Мафиян - Може би, не искат София, да замяа на Лондон. От 90-те насам, Англия дава назад и назад. Имаха една Желязна Лейди, която успя да закпреи положението, но всичко стана "по-политчески коректно", глобално и прочие. И сегашните торита, нямат нищо общо с предишните, само да напомня.
25
2
 
13
 
! Отговори
Джо-ту преди 4 месеца
Човекът няма НИКАКВА ВРЪЗКА с реалността, никога не е имал и не иска и да има. Ще доизкара мандата, през който минаха ... колко вече? 4 министъра? ... И ще е "лице от опизицията", за 3-4 години, преди да изхлузи в Индия с жена си.
24
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Комедиантииииииииии ако не са болногледачите, лекарите и мед сестрите NHS ще блокира за по-малко от 3 месеца
23
2
 
4
 
! Отговори
Джо-ту преди 4 месеца
"До Анонимен"Тоя" е роден, отгледан и възпитан в един от нaй-богатите райони на Англия.За щастие успя да върне британската политика от жълт вестник по времето на Джонсън към сериозност." - Тоя ***, си правеше ПР, като взе една евтина Кia Ceed на някакъв астент, отиде до бензиностанцията и даже не знаеше, как да зареда, а като влезе вътре, гледаше разки сникерси и прочие, но защото за сехте ги виждаше, само ги наричаше по имена и се опита, а после се оака, като се оптиваше да плати с карта
22
1
 
16
 
! Отговори
зелените преди 4 месеца
офффф, освен ратаи, умрял някой да ходи в потъващия кораб, да им работи за по 2-3 хил пандура, като му жулнат таксата и наеми, едвам да свързва двата края...