Френски земеделци нахлуха на селскостопанско изложение

Имаше няколко сблъсъци с демонстрантите
24 фев 2024 13:32, Елка Василева
4
Френски земеделци нахлуха на селскостопанско изложение
Снимка: архив, БГНЕС

Френски земеделски производители нахлуха днес на изложбените площи на голямо селскостопанско изложение в Париж преди планираното посещение в панаира на президента Еманюел Макрон на фона на засилващото се недоволство относно разходите, бюрократичните ограничения и екологичните разпоредби, предаде Ройтерс.

Изправени пред десетки полицаи на панаирните площи, земеделските производители крещяха и дюдюкаха, призовавайки за оставката на Макрон, използвайки нецензурни изрази по адрес на френския лидер.

"Това е нашият дом", викаха те, докато кордони от френски полицаи за борба с безредиците се опитваха да овладеят участниците в протеста. Имаше няколко сблъсъци с демонстрантите и полицията арестува най-малко един от тях, съобщи свидетел пред Ройтерс.

Макрон, който участва в закуска с представители на профсъюза на френските земеделски производители и профсъюзните лидери, бе планирано да се разходи по алеите на изложението след това. Той отмени дебат, в който искаше да участва на панаира с производителите на селскостопанска продукция, преработватели на храни и търговци на дребно, след като профсъюзите заявиха, че няма да дойдат.

Земеделските производители протестират в цяла Европа, призовавайки за по-добри доходи и намаляване на бюрокрацията, както и срещу несправедливата според тях конкуренция на евтините украински стоки, внасяни за подпомагане на военните усилия на Киев.

Селскостопанското изложение в Париж е важно събитие във Франция и привлича около 600 000 посетители в продължение на девет дни.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Висша математика преди 2 месеца
Арестуваха най-малко един, а най-много?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Дюдюкаха"? Едва ли са дюдюкали, по- скоро са протестирали стабилно. Опитите ви за омаловажаване на проблемите винаги са били нелепи и с обратен ефект.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Френски земеделци заливат украинското посолство и други учреждения с течна г0внянa маса.
1
1
 
10
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Любовта на келтите се завръща към нов живот:)))