»ма срутени сгради след труса в “урци€

«асега н€ма информаци€ за пострадали хора
18 апр 2024 20:23, јлександър ѕопов
11
»ма срутени сгради след труса в “урци€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

ћатериални щети са нанесени при труса от 5,6 в турски€ окръг “окат, съобщават турските медии. «асега н€ма информаци€ за пострадали хора при труса, усетен и в окръзите јнкара,  айсери,  ършехир, Ќевшехир, —амсун, …озгат, —ивас, ќрду, „орум, „анкъръ, информирaт турските медии.

“русът предизвика силна паника сред хората.

≈пицентърът на земетресението бе в град —улусарай, съобщи правителствената ƒирекци€ за управление при бедстви€ и извънредни ситуации (ј‘јƒ).

ќще по темата
¬али€та на “окат Ќуман ’атипоглу съобщи за подадени сигнали за редица срутени стари сгради.

ѕо данни на ј‘јƒ поредни€т трус в “окат днес е регистриран в 18.11 ч. и е бил на дълбочина 5,99 км. ѕоследвали са вторични трусове със сила 3,4 и 3,5.

ѕо данни на други сеизмологични центрове дълбочината е била едва 5,25 км.

ќт ј‘јƒ съобщиха, че в окръг …озгат се е срутила двуетажна къща, а в —улусарай има данни за нанесени щети на пет селскостопански постройки, информира телевизи€ Ќ“¬.

 метът на град “окат  емал язъджъоглу посочи, че две минарета са се срутили и са нанесени щети на редица къщи в село Ѕуглайлъ в окръга.

¬ицепрезидентът ƒжевдет …ълмаз каза, че специални екипи извършват обследване на терен за установ€ване на други щети.

ѕо-рано днес в “окат бе регистрирано земетресение с магнитуд 4,7. “русът в 1:06 ч. през нощта предизвика силна паника, като много хора прекараха нощта навън.

≈пицентърът му също беше в град —улусарай, а дълбочината - 10 км. „ас и половина по-късно в —улусарай беше регистриран вторичен трус със сила 4,1./Ѕ“ј, Ќора „олакова

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще по темата: “урци€земетресение
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
4
 
3
 
! ќтговори
ƒървен Ўоп преди 1 месец
ћакар и късно ще има възмездие за ѕерущица и Ѕатак и —т. «агора !!!
8
0
 
0
 
! ќтговори
ћарсианец преди 1 месец
ƒо 7. Ќаводнени€ дървени€та оцел€вали ?Ќ€ма но вечно в физически€т св€т
7
0
 
1
 
! ќтговори
до 5 преди 1 месец
¬ япони€ стро€т по специална технологи€ наречена ми€дайку - дървени конструкции, които се захващат само с жлебове, без лепило, пирони и видии. “ова позвол€ва на конструкци€та леко да се огъва и усуква без да се нарушава здравината. «атова имат дървени храмове на над 1000 години, които са оцел€ли стотици земетресени€.
6
3
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕредпочитам тези средства, които се хвърлиха за военна и материална помощ на нацистката хунта в  иев и курортистите на черноморието, да се б€ха отделили като средства за хуманитарна помощ на нашите съседи от “урци€.
5
0
 
0
 
! ќтговори
ћарсианеца преди 1 месец
Ѕай –адо не тр€бва да се ходи чак до япони€ , а просто да не се живее в квадрат на 50 етажа , в прекрасните мегаполиси!Ќавремето по горите и планините както са жив€ли така и пак ще живе€т , за разлика от мил€рдите които ще загинат , н€кои си стро€т специални бункери
4
1
 
4
 
! ќтговори
–адослав преди 1 месец
ћай е крайно време “урци€ да направи държавна програма в ко€то инжинери и архитекти да бъдат пратени да учат в япони€, учители да отидат да вид€т как учителите там учат децата за реакци€ при земетресение, а екипите за реакци€ да отидат на обм€на на опит. “ова мисл€,че ще са най добре вложените пари в истори€та на “урци€.
3
9
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћалко е
2
7
 
7
 
! ќтговори
 ърджали преди 1 месец
ƒо јнонимен јми да не забравиш кой те опазил като племе от изчезване цели 550 години. Ѕау *** най велики€т –ќѕ на Ѕалканите.
1
11
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј какво ни интересува това нас нормалните хора