Знаците, по които ще разпознаеш насилника

Безумната ревност и следенето са първи признаци, че той е агресивен
20 юни 2012 13:47, Мария Дуковска
5
Знаците, по които ще разпознаеш насилника
Безпричинната агресия е симптом за сериозен проблем. Снимка: Reuters

Домашното насилие е един от най-сериозните социални проблеми в съвременното ни общество. Причините за широкия обхват на проблема могат да са от най-различен характер – семейната среда и възпитанието (липсата на такова), лоша приятелска среда, ниска образованост, бедност, комплекси и т. н.
 
Тъжната статистика у нас сочи, че всяка четвърта жена е физически и психически насилвана от партньора си. Трудно могат да се поправят последиците от тази тежка травма за жената, ако вече насилието у дома е факт. Има ли начин обаче това насилие да бъде предотвратено и предусетено навреме? Вижте кои са ранните признаци, че мъжът до вас може да се окаже бъдещ насилник:
 
Проявява безпричинна агресия към предмети, животни и хора
 
Един от най-сигурните знаци, че нещо не е наред е проявата на каквото и да е насилие. То може да е минимално, изразено само чрез удар на предмет/стена. При първи признак на агресия бъдете нащрек и се консултирайте с психолог. Мъжът до вас може да има сериозни психически и емоционални проблеми, за които самият той да не подозира.
 
Ежедневна нервност и сприхавост
 
Стресът влияе на всички ни, това е широко известен факт. И все пак, всеки трябва да намери своя начин да излее яда и болката си, без да наранява околните. Забележите ли, че сприхавостта му не отминава, а дори се влошава, знайте, че това е само началото.
 
Скандали и яростна ревност
 
Голяма част от семейните скандали са причинени от проявата на ревност от страна на мъжа. Засегнатата мъжка гордост, дори да се случва само в неговото съзнание, почти неминуемо води след себе си тежки последици. Бъдете нащрек още при първите скандали, в които той изпуска нервите си. Не чакайте проблемът да се задълбочи, а потърсете специализирана помощ или се разделете.

Още интересна информация и полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
39
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
В ежедневието ни стреса се отразява различно на всеки един от нас.Мъжете вярно, и те са потърпевши в някои семейства ,но жените,като физически по- слаби преобладават.За мен ревността е израз на комплексираност гарнирано с простотия, при която съвместния живот е немислим..
1
1
 
37
 
! Отговори
alfa преди 11 години
абе значи да посегнеш на муха е насилие... брех тея медии се чудят, каква новина да измислят, всичко тук в нашата родина било то насилие, било то агресия се дължи на обществото в което живеем, според мен всеки който работи тук и взема заплата тя не му стига до никъде теглиш заема от банката и от там започва стресът и психичните проблеми било то на мъжете, било на жените... защото съществуват и двата варианта на насилниции и потърпевши...