Изневярата – болезнени истини

Или защо мъжете изневеряват
Обновена: 20 юни 2013 21:06 | 20 юни 2013 21:05, Мария Дуковска
10
Изневярата – болезнени истини
Снимка: Sxc.hu

Изневярата е равносилна на измама. Измама към половинката, към самите нас. Изневяра към принципите и обещанията, които си дадохме за вечна любов. Почти всеки от нас се е сблъсквал с нея, ставайки нейна жертва. Жертви сме и в двата случая, независимо дали ние мамим половинката или тя нас.

Случва се изневярата да започне в една връзка и да продължи през брака. Трудна е за разбиране, особено за жените. Ние почти никога не разбираме защо и какво кара мъжете да изневеряват. „Аз обичам жена си“ е изречение, което бихме довършили ние, „ но спя с други“ се разминава с логиката.

Но не и с тази на мъжете. Някои от тях смятат, че това е в природата им, и че е съвсем нормално да се случва.

Според експерти обясненията за изневярата всъщност са съвсем прости. Мъжете изневеряват дори когато са щастливи от брака или връзката си. Те все още са влюбени в половинките си, но го правят

Според клинични психолози този момент настъпва, когато двойките се успокояват и започват да правят планове за деца или когато те вече са се появили. Често допускаме децата в семейното легло за по-дълго време. Това също е фактор за изневяра. Липсва романтика, въпреки че се обичаме.

Обикновено мъжете изневеряват с жени, които познават

Бизнес партньор, колежка, стара приятелка, семейна приятелка, нова приятелка от социалните мрежи.

Мъжете изневеряват, за да спасят брака си

Не сте разговаряли истински от години. От дълго време спите в отделни спални, защото децата спят с мама в семейното легло. Моментите на интимност са намалели до минимум.

Мъжът има нужда от внимание и съчувствие. Когато децата се задържат дълго време между вас, той започва да се чувства ненужен. Прибавете към това и други битови проблеми и той вече е намерил утеха на друго място, опитвайки се да закърпи вашите отношения.

След изневяра мъжете мразят себе си

Почти винаги усещането, че е предал ценностите, надделяват над егото му. Това не означава, че ако разберем за измамата му, трябва да простим. Но е успокояващо, защото и той се чувства зле.

След като веднъж е обвинен в предателство, мъжът би могъл да продължи с изневерите.

Не винаги жената има вина за изневярата на половинката си

Колкото и да е трудно, трябва да признаем, че това е част от характера на половинката ни. Или обичаш аферите, или не.

Проучване на An Indiana University показа, че мъжете и жените изневеряват почти по равно, но различно. Дамите търсят емоционално удовлетворение, докато мъжете в повечето случаи търсят само сексуалното удоволствие.

Когато говорим за изневяра, приемлив вариант няма. Ако все пак се случи да изневерим, но не искаме да прекъснем връзката с половинката си, редно е да го направим така, че никои да не разбира за постъпката ни.

Защото от изневярата боли

Ако на нас ни изневерят, е добре да прегледаме всички причини довели до това действие. И след това да решим дали оставаме, или продължаваме, но този път сами.

Още интересни статии прочетете в Az-jenata.bg


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изневерявам! Да ..и не се чувствам гузен! Ожених се за хубава жена, а сега спя със стокилограмов задник. Нормален, добре изглеждащ и пълноценен мъж съм. Живея един живот и искам да го изживея както подобава!
9
6
 
23
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
КОЙ Е ИЗМИСЛИЛ БРАКОВЕТЕ....ДА МУ КЪРТЯ НОСА.....
8
8
 
25
 
! Отговори
Лилито преди 8 години
Проблемът с изневярата е следния - когато изневеряваш ти е готино и интересно, а когато ти изневеряват на теб е гадно и ужасно ... Така, че зависи от коя страна е човек ...
7
14
 
12
 
! Отговори
Див Селянин преди 8 години
Обикновено дамите го правят за пари. Само че не си признават. Готови са да легнат с някой, който има скъпа кола, който е някакъв шеф и съответно може да ги назначи на по-важна позиция, и т.н.
6
11
 
2
 
! Отговори
Бай Он преди 8 години
Я всички да се фанат за ***! Никаква политика!Като се събудите - всичките ще сте с един четвъртит в гъ*а
5
5
 
20
 
! Отговори
хм... преди 8 години
ъм... чудесно, но нещо по въпроса когато жената изневерява!? или това е писано от жена, на която са изневерили и в момента е сърдита на всички и всичко на този свят?!
4
11
 
20
 
! Отговори
галактика преди 8 години
Не ми харесва версията, че след 100 и повече години бракът ще е отживелица. Хората не се женят заради това да станат нечия собственост, а заради други усещания. Бракът води началото си от много години назад и е нещо много ценно. За съжаление твърде вероятно е наистина да стане отживелица, та дори и помен да няма от него. Според мен това в никакъв случай не означава прогрес.
3
11
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Безсмислена статия,писана от феминистка.След 100,или повече години брака ще е отживелица.Мъжът не е...собственост на никоя жена,или обратно.Привличането между половете е заложено от природата за продължаване на рода.Връзката не трябва да се крепи на задължения;те отблъскват,а на обща философия за живота.Но това е по-сложно и сегашното интелектуално ниво на индивидите е още...първично.Така че,всяка жена или мъж,когато се свързват чрез брак,трябва добре да помислят,какво печелят или какво...губят.
2
10
 
35
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Ето от там идва големият проблема - сърцата им искат романтика, а дупетата им искат приключения на момите. Преди години хванах моята да кръшка, не защото й липсвало нещо а защото приятелките й си имали любовници и било модерно - типична женска идиотщина. Разведохме се и със следващата пак аз *** плащам всичко, а на нея й било скучно сама цял ден и айде с някакво студетче се оправяла. Е накрая разбрах, че всички са *** и почнах и аз с женени да излизам често. Всичко тръгва от к*рвите!
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щото жените не изневеряват нали..