Как да скрепим приятелството в брака?

Направете приятелството свой приоритет
Обновена: 18 апр 2014 18:53 | 18 апр 2014 18:50, Михаела Лазарова
6
Как да скрепим приятелството в брака?
Снимка: photl.com

Редица лични истории потвърждават, че за да просъществува бракът за дълго, е необходимо партньорите преди всичко да са приятели. Немалко двойки се женят заради силната физическа необходимост, която след време намалява и връзката се оказва непълноценна.

Много други семейства пък остават заедно като партньори в името на децата, което също в даден момент влошава отношенията и обстановката в дома. 

Оказва се, че приятелството между интимните партньори е в основата на успешния брак. Е, не е възможно между приятелите да не възникнат никакви пререкания, но поне приятелството ще направи връзката по-пълноценна и трайна във времето. 

Какво ще направите, ако осъзнаете, че сте се омъжили/оженили за грешния човек? За човек, с когото не сте приятели и няма изгледи да станете? Какво можете да направите, за да промените това? Как да се сприятелите или да запазите приятелството си, ако вече сте близки приятели? 

Върнете се към основите 

В един момент сте били приятели, в началото сте говорили на различни теми, споделяли сте, но в един момент нещата започват да изглеждат по различен начин. Вероятно това се дължи на факта, че сте започнали да приемате отношенията си за даденост.

Много хора започват да пренебрегват първоначалните си стремежи за изграждане на приятелство, защото в един момент го постигат и загърбват усилията за запазване на приятелството. 

Спрете да казвате „да“ на всички останали 

Едни от най-големите предизвикателства за връзката са ежедневните ангажименти, работата, децата и постоянно въртене на всичко около тази каша от неща за вършене. В един момент спирате да си обръщате внимание един на друг и комуникацията ви се свежда до това да се разпитате какво сте успели да свършите днес.

Спрете да казвате „да“ на всички останали и кажете „да“ на съпруга си! Не онова „да“, което сте си казали пред свещеника, а „да“, което да олицетворява комуникацията между вас, „да“, което да скрепи приятелството ви и да гарантира, че ще направите място един за друг в забързаното си ежедневие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


6
Още по темата: браксемействолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Спас преди 7 години
"Как да скрепим приятелството в брака ?"С изневери без ревнуване и без хвалене пред любимия .Мислите за новия си любовник, а се усмихвате на мъжа си на закуска, става ви приятно, че не подозира нищо, същото важи и за мъжа .Проблема е, че трябва да се спазва хигиена и постоянното ползване на презерватив .Дори и една орална любов с колежка без презерватив, може да зарази жена ви и децата ви .Трябва да се внимава..........
3
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 7 години
ili ima loiubov mejdu dvamata ili s razni knijovni priatelstva ,, pi6i go begalo , Ako ima jiva liubov , tia oceliava vinagi
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма как да стане ,омръзват си на третата година,ако не и по-рано
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На днешно време всеки 15 години се удвояват научните познания,а с тях и състоянието на богатата прослойка от обществото.Ако един мъж на днешно време иска да запази социалния си статус, респективно да запази здраво семейство с любяща съпруга, трябва да удвоява богатството си минимум на всеки 15 години - Хипотеза "Червената Царица".