Уроците, които може да научите от Марк Зукърбърг

Само на 30 години създателят на Facebook е пример за млад и много успешен човек
28 май 2014 21:22, Теодора Драгоева
23
Уроците, които може да научите от Марк Зукърбърг
Марк Зукърбърг; Снимка: Reuters

Наскоро бе рожденият ден на Марк Зукърбърг. Независимо дали сте почитатели на Facebook, или точно обратното, няма как да не признаете, че създателят на социалната мрежа е истински пример за много успешен млад човек.

Марк е само на 30 години, а състоянието му се оценява на 24.5 милиарда долара! Богатството му го прави най-младият милиардер в света. Целият този успех обаче идва с цената на много упорита работа, всеотдайност и един куп грешки.

Ето и кои са уроците, които може да научите от Марк Зукърбърг:

1. Страстта е над всичко. Създателят на Facebook е известен с думите „Намерете това нещо, което много ви харесва. Много от основополагащите принципи на Facebook са, че ако хората имат достъп до повече информация и са по-свързани, това ще направи света по-добър; хората ще имат по-голямо разбиране, повече съпричастност. Това е водещият принцип за мен. По време на тежки дни аз отстъпвам крачка назад и това е нещото, което ме кара да продължавам“.

2. Направете най-важното нещо, което можете. Що се отнася до работата си, Марк всекидневно си задава именно този въпрос. Ако не дава най-доброто от себе си, той се чувства непълноценен и сякаш губи времето си. Така че последвайте примера му и направете най-важното нещо, което е по силите ви.

3. Запомнете, успехът не идва винаги пръв. Преди Зукърбърг да напусне Харвард, той създава „Facesmash“ – сайта, който сравнява снимките на студенти по атрактивен външен вид. Това му докарало проблеми с преподавателите, но и го накарало да опита нещо ново с Facebook.

4. Никога не приемайте първата оферта. Преди Марк да направи социалната мрежа публична през 2012 година, той е имал много възможности да продаде компанията. Той обаче се придържал към нещата, които правел и вярвал в тях. Именно тази вяра го е направила успешния бизнесмен, който е днес.

5. Бъдете готови да приемете критика. При Facebook не всичко е толкова розово, колкото изглежда. Има много заведени дела срещу социалната мрежа, забрани в някои страни и отрицателна обратна връзка. Това обаче не плаши Зукърбърг. Той и екипът му успяват да устояват и маневрират при всяко предизвикателство.

6. Поставете си лично предизвикателство. Всяка година Марк поставя лично предизвикателство пред себе си. През 2010 година той научил китайски мандарин. Това му помогнало да общува със семейството на своята приятелка, а вече и съпруга. През 2011 г. той си е обещал да яде само животни, които той самият е заклал. Тази година създателят на социалната мрежа си е обещал да пише благодарствена бележка всеки ден.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: FacebookЗукърбъргуроците
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя хахо направи парета
17
5
 
5
 
! Отговори
Фейсшит преди 9 години
Дори и милиардер, смотанякът си остава *** за цял живот.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"През 2011 г. той си е обещал да яде само животни, които той самият е заклал." Еврейския *** спазва правилата за кашер храна. Животните умират в големи мъки, защото кръвта им изтича бавно. Това е показано в немския филм "Вечния евреин" заснет през 1940 г. Гледайте го и си направете изводи за евреите.
15
5
 
5
 
! Отговори
mamun преди 9 години
ако не е еврейско ко..ле дали щеше да е там. ***. Бил ми гений хахаха
14
1
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
празноджобите интелектуалци не ме разочароваха, както винаги. интелектуалци, само фейсбук и чалга! хахаххаа
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успешен млад човек??Щото не е чувал за нашия *** Дебелян...ТОЙ е успешен млад човек. По нашите чалгомутренски стандарти...
12
4
 
14
 
! Отговори
аа преди 9 години
хех, кой ползва още фейсбук. хората отдавна се махнаха.
11
6
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
От това нахилено и нагло *** ми се повръща. Внучката на моя братовчедка прекарва по 14 часа на ден във Фейсбук. Такива като това еврейче ще затрият света.
10
5
 
3
 
! Отговори
az преди 9 години
i az sam na mneniq 4e tva leke prosto e slojen za da moje prostiq selqnin da si kaje '' abe tva mom4ee naprai milioni '' '''izimslil e neshto novo'' .. nikoi ne si zadava vaprosa tova kato e novo zna4i li 4e e dobro ? da ne bi da e proekt za sledene ? abe nali ima pari tva e nai vajnoto .. prost narod .. za tva shepa xora kontrolirat sveta ovcete sa mnogo dano pone stane 3 ta svetovna da se iz4isti malko zemqta..
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Действително, съветите на този са несъвместими с ползването на ФБ. Чиста загуба на време, общуване с много хора, които не са ви никакви, не ви интересуват и никога няма да видите. На тях също не им дреме за вас.
8
6
 
3
 
! Отговори
do 7 преди 9 години
До Анонименайдеееее, почна се с теория на конспирацията...
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-точно ще бъде Марк Цукерберг да се нарече не основателя, а лицето на ФЕЙСБУК, доколкото ФЕЙСБУК е проект на ЦРУ, а не хрумване на студент-социопат, който имал проблеми с жените, както го обрисуват неговите биографи.
6
2
 
7
 
! Отговори
антиутопия преди 9 години
Един от компонентите на антиутопичното общество е издигане в култ на безскрупулни личности, чийто успех е базиран на елиминиране на съдружници - във филма "The Hunger Games: Catching Fire", а в реалния живот - Steve ***, Mark Zuckerberg.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E да ама за да направиш нещо такова ти трябва среда от нормални хора.В България няма такава.Само хора които никога не са имали контакт със северноамериканци няма да разберат за какво говоря.То си е до хората.Не съм българофоб ,дори напротив.Просто истината е ,че в България болшинството от хората са много по-диви отколкото там.А тези който са нормални просто са обречени да страдат заради умствените им разстройства.
4
14
 
5
 
! Отговори
Мъж преди 9 години
Обиждате го, ама той се ожени за китайка и няма грижи. А вие ще отглеждате мъстии и цял живот ще им робувате и накрая ще останете на улицата и ще ви харчат парите тези нашите алчни пъстърви. Твърдо за китайка, много твърдо против нашите зли жени, които не случайно са и мръсни!
3
13
 
7
 
! Отговори
АЗ до 1 преди 9 години
Прав си. Не прави нищо такова, не ставай предприемач, не изобретявай нищо. Остани си нещастен всезнаещ, беден и тъжен форумен Анонимен.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от тоя може да научиш , как може да откраднеш една добра идея , тъй като идеята за Фейсбук е от няколко студента от Харвард , и той е само един от тях , но е откраднал и реализирал идеята , дори миналата година плати 150 милиона долара за това че е откраднал идеята на другите , които са създатели на Фейсбук
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ахахха, дори коза няма да повярва на тази статия. Този и скапания му фейсбук не може да са друго освен една скапана разработка за следене. И този е просто лицето поставено да бъде "създателятя"