Най-нелепите лъжи, които родителите казват на децата

"Не си събирай очите, защото ако някой те стресне, може да си останат така!"
11
Най-нелепите лъжи, които родителите казват на децата
Снимка: photl.com

Всички родители искат най-доброто за децата си и поради тази причина са склонни да изопачават в известна степен (или малко повече) истината, за да възпитат децата си като добри и стойностни хора. 

Понякога обаче истината лъсва и родителите случайно стават уязвени от собствените си нелепи лъжи! Кои са най-смешните и абсурдни лъжи, които родителите изричат пред децата си? 

„Една крилата фея влиза в спалнята, докато спиш и взима зъбчето под възглавницата!“ 

Децата имат нужда да вярват в приказни създания и вълшебства! Само да не изпаднете в грандиозно противоречие, ако детето реши да будува цяла нощ, за да дебне мнимата фея! 

„Ако кихнеш с отворени очи, те може и да изпаднат!“ 

Хората кихат с невероятните 100 км/ч и задържането на дъха може действително да предизвика неприятни усещания в главата, но да всяваме излишен страх у децата, би било предпоставка именно за умишлена задръжка на кихането, което вече си е наистина опасно. 

„Ако глътнеш дъвка, тя ще остане в коремчето ти 7 години!“ 

Всички сме го чували този лаф дали от родителите, дали от връстниците ни на детската площадка, които са го чули от техните родители. Всъщност дъвката отпътува от стомашно-чревния тракт по каналния ред, както всяка друга храна. Че трудно се разгражда (и дори изобщо) е факт!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


11
Още по темата: семействодеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
tarbuh преди 7 години
До ZeusВ Mythbusters го правиха това, кихаха с отворени очи, но нищо не става.
4
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 7 години
До СА"Учи, мамо, за да не работиш!"Аз учих... и сега не работя.
3
0
 
3
 
! Отговори
:)))) преди 7 години
Припомниха ми детството, а също и юношеството.Мама ми казваше, че ако човек гледа един и същи филм няколко пъти, ще затъпее.Когато влязох в гимназията, една моя възрастна леля много притеснено обясняваше колко е важно за красивата женска фигура бюстът да бъде стегнат, а също и че ако друг докосва тази част от тялото на жената и особено на момичето, гърдите бързо провисвали.
2
0
 
21
 
! Отговори
СА преди 7 години
Учи за да станеш човек .Аз като учих и сега продавам картофи на пазара .
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито едно от трите дори не на сън не мога да си помисля, че ще ги кажа на детето си. Пак и от някакв западни преси копваме???