Сексът по време на бременност

Вижте защо не трябва да го отказвате
29 юни 2014 22:45, Михаела Лазарова
21
Сексът по време на бременност
Снимка: freeimages.com

С настъпването на бременността много жени се отдалечават от интимните моменти с партньора. Причината за нежеланието да правят любов най-често е породена от страх нещо да не се случи с бебето. 

Но истината е, че сексът през деветте месеца може да бъде вълнуващ и да намали голяма част от неразположенията, които съпътстват бременността. Вижте най-често задаваните въпроси от бременни жени свързани със секса и техните отговори. 

Безопасен ли е сексът по време на бременност ? 

Когато вашата бременност протича нормално, без усложнения и партньорът ви е нежен, сексът е безопасен, дори приятен. Бебето ви е добре защитено. В утробата ви, то е обгърнато от околоплодни течности и силните мускули на матката. 

Затова няма причина да се отказвате от интимните моменти с партньора по време на бременността. 

Бебето усеща ли нещо? 

Много бременни жени усещат контракции по време или след оргазъм. Това не бива да ви притеснява, защото тези контракции не са родилни. Всъщност преди бременността те също са се проявявали, но хормоните, нарасналата матка ги правят по-осезаеми. 

Някои жени, които са в по-напреднала бременност споделят, че усещат промени в движението на бебето, след като са правили любов. Бебето става повече или по-малко активно. 

Това най-често е резултат от повишения кръвен поток и прилива на хормони. Но бъдете сигурни, че бебето ви не усеща никакъв дискомфорт. 

Желанието за секс е намаляло. Това нормално ли е? 

Доста често бременните жени губят интерес към секса. Особено през първия триместър, когато гаденето, умората и напрежението в гърдите са неизбежни. Голяма част от тях възвръщат своите сексуални желания през втория триместър, когато гаденето вече е преминало, знаят как да се хранят, за да бъдат енергични и в добра форма.

Затова не бива да ви притеснява, че в началото на бременността не сте сексуално активни. 

Интересът към секса се повиши.... 

Докато някои дами губят желание за любов, при други либидото им се повишава по време на бременността. Някои бременни харесват някои физически промени, които настъпват в телата им. Но тук голяма заслуга има партньорът. 

Ако той подкрепя половинката си и не спира да й прави комплименти колко красива и секси става с всеки ден, желанието за любов няма как да не расте. Освен това увеличаването на притока на кръв към гениталиите ги прави по-чувствителни. 

Защо не бива да се отказвате от секса по време на бременност? 

Защото ви прави по-щастливи 

По време на секс тялото ви освобождава няколко хормона – окситоцин, включително и ендорфин, които предизвикват повишение на настроението ви и по този начин вие се чувствате щастливи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време любовницата ми доведе една нейна приятелка, бременна в петия месец. Съпругът й, по религиозни причини, отказвал да прави секс с нея. Заформи се една чудесна тройка, която продължава и до днес.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всеки нормален човек е очевидно, че "блъскането" на плода по време на секс и контракциите от оргазма могат да повредят, така крехкия "плод".Това е и причината да се публикува долкова долна и гадна статия, която да подлъгва бъдещите родители.
10
0
 
6
 
! Отговори
Писали са щуротии преди 9 години
по-долу някои хора, даже са прехвърлили мярката на допустимия майтап.На мен нещо друго ми направи впечатление, когато преди няколко години попаднах в някакъв вестник на статия за разкрит от полицията публичен дом - някъде по крайните квартали, с "персонал" предимно от ромски произход. Един от интервюираните полицаи изразяваше учудване от това, че сред "жриците" имало една в напреднала бременност.Казали му, че някои от клиентите питат за точно такива жени.Значи, това е от специалните изисквания.
9
2
 
22
 
! Отговори
САШЕ ТО преди 9 години
"Сексът по време на бременност"Пият, пушат, секс, подскачат по заведения, ядат храни пълни с консерванти , после се чудят, че бебето с увреждания и цял живот ще отглеждат идиотче .Но всеки получава заслуженото, рано или късно .Затова е пълно с изоставени майки, дето обикалят заведения да изкарат някой лев за детето и гладното им дупе .
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се казва тртместър, тпимесечие.
7
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз по време на моята няколко.Мъжете останаха много доволни,а на моя не му дадох да ме пипне с пръст.И бременноста си има свойте хубави моменти!!
6
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз по време на бременноста си изживях 3 любови. Естествено съпругът ми нищо не чатна. Не съм знаела, че толкова много мъже си падат по бременни жени.
5
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много е готин секса с бременни - пълниш чушката без да му мислиш...
4
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най - хубав е секса с жена, която има запек - дава ти сигурност, че няма да ти нацапа топките
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме учудва, че И ТАЗИ "статия" е написана от Михаела Лазарова. Освен това, Михаела вече е публикувала тази "статия" миналата година. Мише, повтаряш се.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еййй голям капацитет тая журналистка, където и да я пипнеш - навсякъде разбира от секс
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
първи се изхождам върху Михито...развихрете се и вие