5 правила, които всеки гост трябва да спазва

Ако иска домакините му да го поканят отново
4 юли 2014 15:35, Мария Дуковска
2
5 правила, които всеки гост трябва да спазва
Кадър от "Двама мъже и половина"; Снимка: fanpop.com

В момента сме в разгара на ваканционния сезон и вероятно на много от вас им предстои да гостуват за няколко дни на свои близки и/или приятели (например в тяхната лятна вила). Ако е така, то добре е да се придържате към някои прости правила.

Първо трябва да уточните със своите домакини колко време точно смятате да се възползвате от гостоприемството им. Дори поканата да е „отворена" във времето, добре е да кажете докога ще бъде вашият престой в дома им, като гледайте да не оставате повече от 7-10 дни, освен ако те не настояват много да го направите.

Ето и кои са тези правила:

1. Помагайте в домакинството.

Вие не сте отседнали в хотел, тук няма камериерка и румсервиз, така че не очаквайте някой да ви слугува. Бъдете учтиви и се включвайте в малките домакински задължения по време на вашето посещение. Слагайте/вдигайте масата, зареждайте миялната машина, оправяйте си леглото, подреждайте дрехите, вещите и обувките си, поддържайте банята чиста и т.н. Последният ден от престоя си свалете чаршафите от леглото си, сгънете ги и ги оставете до пералнята. Освен това би било добре поне през ден вие да готвите и да зареждате хладилника (освен ако домакините ви не са категорични, че те искат да пазаруват).

2. Бъдете ясни относно режима и поведението на децата си.

Ако вашите деца са включени в поканата, добре е да изясните със своите домакини режима на лягане-ставане на наследниците си, както и особеностите на тяхното поведение (особено ако са по-палави и шумни).

Останалите правила може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ваканциядомгост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари