Лош дъх! Какво го причинява?

Изненадващи причини за появата на лош дъх
27 мар 2015 08:16, Михаела Лазарова
13
Лош дъх! Какво го причинява?
Снимка: photl.com

Лошият дъх, наричан още халитоза, е състояние, което винаги ни кара да изпитваме неудобство. Той невинаги се дължи на влошена орална хигиена. Вижте някои изненадващи причини за появата на лош дъх. 

Прием на медикаменти 

Има много медикаменти, които могат да доведат до образуването на лош дъх. Такива могат да бъдат аспиринът, някои антидепресанти, диуретици. Те предизвикват сухота в устата, което създава среда за развитието на бактерии, тъй като слюноотделянето е намалено. 

Пропускане на закуската 

Освен добре установените предимства за тялото и ума, добрата закуска може да намали риска от появата на лош дъх. Когато пропуснете първото и най-важно хранене за деня, по този начин не стимулирате отделянето на слюнка, която прочиства естествено устната кухина. 

Също така, когато продължително време през хранопровода не преминават храни и напитки, това също е предпоставка за влошаване на дъха.

Диета 

Вероятно сте забелязали, че когато спазвате диета, дъхът ви мирише лошо. Храните с високо съдържание на протеини, като месото и млечните продукти, генерират големи количества аминокиселини, които са храна за бактериите. 

От друга страна, диета с ниско съдържание на въглехидрати, спомага за изгарянето на натрупаните мазнини, но образува токсични миришещи кетони, причиняващи появата на лош дъх.
 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 8 години
за няколко дена си оправих проблема,който ме тормози години наред.с антибиотиците гълтах и пробиотици Флора.Просто феноменално.С лекарствата унищожаваме и всички добри бактерии,затова е нужно и да вземаме пробиотици.Оказа се че имам и стафилококова инфекция в гърлото,която бълва зараза и инфекции в гърлото.Просто отидете на гастроентеролог и на УНГ.Сега съм като бебе на 5 месеца в дъха.И го пожелавам на всички.Стига да имат желание
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
S tezi bilbordove veshe se shudite, kakvo da qdete."Bashta ti e kartov ot Samokov!"
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot marzel stanahte neveji,prosti, i se ovunqhte.Lava i darvarq!
8
0
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Можеш да намериш информация в нета препоръчва се 1 чаша сок от пресен картоф но мене ме мързи и само изяден картоф върши работа само да не е позеленял
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На съкилийника миришат му лапите.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 6 ДАЙ ПОВЕЧЕ ЗА СУРОВОТО КАРТОВЧЕ РАЗЯСНЕНИЕ КАКВО ПРАВИШ С НЕГО ОТ ПОСТРАДЪЛ ЗА ЛОШ ДЪХ
5
3
 
9
 
! Отговори
диди преди 9 години
Приказката е за мечката и дърваря.
4
6
 
3
 
! Отговори
муха преди 9 години
Ако изкате да се спасите от лош дъх и околните да не бягат от вас след ядене едно сурово картовче ще свърши работа.Изпитано от мен лично и съжалявам че толкова късно го открих.Успех
3
4
 
6
 
! Отговори
Мюмюнко-ерген-40г преди 9 години
Всяка сутрин оправям дъха на съкилийника с натурален протеинов шейк.
2
0
 
6
 
! Отговори
Ради преди 9 години
Аз също я знам във вариант за мечката и дърваря. И изобщо приказките обикновено имат вариации, тъй че, 3, не се пъни чак толкова. Няма прави и криви тука.
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До алоПриказката е за Лъва и дърваря.То "журналисти,художници "се навъдиха и все от тях лъха на Велика простота!С тях оправия,няма!!!!