Интересни факти за любовта

Най-рядко раздели се случват между юли и октомври
27
Интересни факти за любовта
Снимка: Outnow.ch

Всеки човек има своите съвети по отношение на връзките. Според опита си ние можем да дадем своите препоръки и да споделим възгледите си. Но психолозите и изследователите са извели някои общовалидни факти за връзките, в които повечето двойки могат да се припознаят. 

Факт – Най-щастливите двойки са тези, които са и най-добри приятели. Според изследователите, това е една от тайните на дълготрайния и пълноценен брак – партньорите да са не само любовници, но и сродни души по интереси и ценности. 

Факт – Фазата „влюбени“, известна още като „фазата меден месец“, трае около година. Извисяващите страсти, бурната любов и силните чувства отминават и затихват след този период. Ако остане обичта и уважението, връзката ви ще просъществува още дълго. 

Факт – Според психолога Томас Чаморо-Премузич, консултант на изданието Psychology Today, връзките се разпадат поради 5 основни причини: 

  • Различия в амбициите и ценностите
  • Различни интереси и преживявания
  • Различия в емоционалната интелигентност
  • Различни нива на себеотрицание и толерантност към другия

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21
Никой просто,така не ти казва,че те "обича", ако не го чувства.

И никой не вярва,просто така на някого от 2-3 часа запознанство,че те "обича".
Това е несериозно!Никой не би повярвал.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как си го обесняваш,това за Жената? Обича и в един момент не и пука за теб избщо не изпитва нищо към теб!?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не му хареса се разделят.Очевидното е в двата случея че и на двамата не им е харесало и нищо повече няма да се получи.Просто се забравят и толкова все едно не се е случвало.
8
2
 
1
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Мъжът те "обича", за да се докопа до секс с теб. Ако му хареса, почва да се убеждава, че наистина те обича. Ако не му хареса, тази невероятна обич изведнъж потъва в канавката.

Децата, повтарям, до 3 год възраст, обичат безусловно. До тогава все още помнят какво е безусловна обич. След 3 год почват да забравят и се адаптират към реалния свят. Адаптирането включва игра, манипулиране, израстване, почване да ставаш зрял, според човешките разбирания.
7
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 5 години
16, до 3-4 годишни. После почват да играят, обикновено, за да получат нещо и не винаги може да си сигурен за това колко е безУсловна.
6
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 5 години
"Виж обаче едно животно те обича безпрекословно."

Животното "обича безпрекословно" онези, които се грижат за него, хранят го, дават му подслон, галят го, водят го на разходка, споделят времето си с него, даже, ако трябва да го оставят за малко, звънят на приятел, интересуват се дали е добре. И аз ще обичам някого така безпрекословно. И бих се жертвала даже да не продумам нито думичка, за да се увери Човекът, че такава любов съществува и между хора, стига да се грижиш за нея. Действия трябват.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Химическата реакция е необходима за създаване на потомство, тя е животинското в нас. Любовта е нещо съвсем различно. Бъркате термините.
4
0
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Това, за което говориш не е любовта, а влюбването или страстта, които са плод на хормоните и се успокояват след определено време, когато розовите очила паднат и видиш човека пред себе си такъв какъвто е с всичките му кусури. Затова повечето двойки на този етап се разделят или изневеряват. Истинската любов е нещо друго, тя започва, когато видиш трезво човека до себе си какво представлява и можеш да го обичаш "въпреки" недостатъците му. Затова тази любов е рядка и не се случва на всеки.
3
0
 
3
 
! Отговори
Schizz0 преди 5 години
Dokato materialnoto vi razdeli ...
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любовта не е нищо повече от химическа реакция в мозъка. Зависи колко време ще продължи тази реакция и произвеждането на любовните хормони. Прекъсне ли веднъж, няма връщане назад. Ако има деца, само те и само донякъде са спирачка да не се разделят двама души. Изобщо не слушайте глупостите на хора, които казват че са влюбени след 20 години примерно. Те лъжат себе си, за да са по-щастливи, инче ще се скапят. Любовта между хората е временна. Виж обаче едно животно те обича безпрекословно.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
любов,любов пържен картоф разрежеш ли го вътре суров