Мисли на гениалния учен Стивън Хокинг

"Основният враг на знанието не е невежеството, а илюзията за знание"
25 яну 2016 09:30, Михаела Лазарова
17
Мисли на гениалния учен Стивън Хокинг
Снимка: Reuters

Той е един от гениите на нашето съвремие. Стивън Уилям Хокинг е британски физик, занимаващ се основно с квантова механика и космология. През 1971 година заедно с друг учен на име Роджър Пенроуз предлагат математическо доказателство, подкрепящо теорията за Големия взрив.

Хокинг страда от тежкото заболяване амиотрофична латерална склероза. Диагноза, която му бива поставена, когато е 21-годишен. Въпреки това не спира да се занимава с наука и да постига успехи в тази посока.

Той се отличава не само с невероятния си ум, но и с чувството си за хумор и силния дух, готов на нови и нови приключения.

Споделяме няколко мисли от него, които ще ви накарат да се замислите върху смисъла на живота.

„Всичко е предопределено. Но ние можем да приемем, че не съществува, защото ние не знаем какво точно е предопределено“

„Основният враг на знанието не е невежеството, а илюзията за знание“

„Забелязал съм, че дори хората, които вярват, че всичко е предопределено и нямаме свободна воля, се оглеждат, преди да пресекат улицата“

„Общопризнато е, че жените са по-добри от мъжете в езиците, личните отношения и изпълнението на много задачи едновременно, но по-малко добри в ориентирането по карта и в пространственото ориентиране. Поради това не е неразумно да се предположи, че жените не могат да са по-добри по математика и физика“

„Перспективата за ранна смърт ме накара да осъзная, че животът е, за да го живеем“

„Има една основна разлика между религията основана на догми, и науката на базата на наблюдение и логика. Науката ще спечели, защото тя работи“

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
смях и сълзи преди 8 години
Искам да попитам Българския Вожд-Винету,как е с "матрицата" има ли идеална форма или прилича на "трапец".Горката свещена геометрия",която в България нещо не върви и не са я разбрали пак!
6
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 8 години
Браво на редактора, който е избрал най-гениалната от тези мисли за заглавието!Това означава, че все още има мислещи хора в медиите.Браво! Наистина!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този гениален учен ,знае ли защо се усукват "Житните кръгове"и ако знае ,защо с времето тези учени са допуснали това.Аз си имам мое обяснение.Земята има "матрица"а тя е свързана със Вселената и когато Земята се стопанисва безобразно нейната "матрица"започва да се изкривява и това показва,че сме тръгнали по лош път.Човешкия мозък също има матрица ,но с вековете тя също се е изкривила и са почнали болестите и страданията на човека."Житните кръгове"и "човешкия мозък" имат правилни форми.
4
2
 
3
 
! Отговори
иван преди 8 години
респект
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми не е така.Тоест така е ама за него.А неговият свят е много различен от нашия.За всекиго е различно.
2
1
 
14
 
! Отговори
Абсолютно вярно преди 8 години
Вярата в Бог, определено се различава от религията стремяща се да спазва догми. Истинската вяра работи в живота на човек и го променя за добро, а религията не.
1
3
 
12
 
! Отговори
Хм преди 8 години
"Има една основна разлика между религията основана на догми, и науката на базата на наблюдение и логика. Науката ще спечели, защото тя работи"Това да се вкара на първата страница *** Корана, Библията, Талмуда и т.н.! :)